Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Yayaların bu kaldırımda yürümesi büyük sorun

Fotoğrafta görülen yer, Bursa’nın en gözde yerlerinden Nilüfer Konak Caddesi ile Eğitimciler Caddesi’ni birbirine bağlayan Somuncu Baba sokak yokuşu.

Özellikle bebek arabası, engelli arabası ve pazar arabası ile çıkanlar için işkenceye dönüşen bir yol burası. Bir de inşaat firmalarının bozduğu ve bir türlü yeniden yapılmayan bozuk kaldırımlar, yayalar için gerçekten tam işkence. Yol, kaldırım çukurlarla dolu. Tehlike arzediyor.

Burdan belediyemizin yetkililerine sesleniyorum. Lütfen, bir gün oradaki marketin yanından çıkarak Konak Caddesi’nden Eğitimciler Caddesi’ne Somuncu Baba Sokak yokuşundan yaya olarak bir defa kaldırımdan yürümeye çalışın. Belki halimizi anlarsınız.

Üstte trafonun ve Dayanışma Parkı’nın hemen yanındaki yolun kıvrılan noktasında, yaya kaldırımı dahi olmadan cambazlık yaparak şanslı iseniz arabalardan kendinizi kurtararak yürümeye çalışın. Dayanışma Parkı’nın ve trafonun hemen dibinde; yeşil alan yapılmış ancak yayalara yürüme kaldırımı yapılmamış. Yayalar, çocuklar, bebek arabaları, engelli araçları, otomobillerden kendilerini çimlere atarak kurtarmaya çalışmaktalar.

Bir an önce, herhangi bir kaza ve can kaybı yaşanmadan yetkililerin bu bölgede, yayaların güvenli bir şekilde yürümesini sağlayacak düzenle yapmasını rica ediyoruz. Saygılarımızla.

Mahalle sakinleri

 

Yolcu bırakmaya gittim otopark ücreti ödedim

 

Geçtiğimiz günlerde Mudanya’ya BUDO yolcusu bırakmaya gittim. Anlayamadığım, aklımın ermediği bir uygulamayla karşılaştım. BUDO yolcusunu bırakmak için gittiğimde BURBAK’a otopark ücreti ödemek zorunda kaldım. Yolcu indirmek de mi paralı? Ayrıca bu fiyat farkı nedendir? Mudanya’da 5 dakikası 8 TL, Bursa’da 5 TL.

İsminin yayınlanmasını istemiyor

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X