Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Yaz geliyor ve suyu akmayan çeşmeler tamir bekliyor

​Sayın Günay Bey, Şehreküstü’nden gelen caddeyle Cumhuriyet Caddesi’nin birleştiği yerde, tatlıcının önünde bir çeşme var. Bu çeşmenin yıllardır tüm musluklarından su akıyordu, maalesef iki musluğu birden körlemişler, akmıyor. Yaz geliyor, sıcaklar başlıyor. İnsanların yoğun olduğu bu bölgedeki çeşmenin akmaması üzücü. Yetkililerin bilgi ve ilgisine sunuyorum.
 

İkinci konu Üniversite Köprüsü’nün çevresinde sulama sistemi yapıldığında asfalt kesildi. 40 cm kadar eninde 10 cm derinliğinde. Bu yolda seyreden araçlarda ön takım diye bir şey kalmadı 2 senedir (Bilboard’ların tam önü). Burasının bir an önce asfaltlanması gerekiyor. Aramadığım yetkili kalmadı ancak bugüne kadar bir sonuç alamadım. Buradan yetkililerin dikkatini çeker de bir çözüm üretirler diye ümit ediyorum. Saygılarımla.

Durmuş Önvermez

 

Mudanya’daki üniversiteli öğrencilerden BURULAŞ’a şikâyet ve öneri

 

Sayın Günay Yumruktay, öncelikle, hemşerilerimizin sorunlarını duyuran köşenizle, yaşamımızı kolaylaştırmaya önayak olduğunuz için şükranlarımı ifade ediyorum. 

Size, Güzelyalı ve Mudanya’da ikamet eden yüzlerce ailenin ve öğrencinin ciddi bir ulaşım sorunundan bahsetmek istiyorum. Köşenizde yer vermeniz durumunda belki bir çözüm aranabilir yetkililerimizce.

Zira BURULAŞ’a toplu halde dilekçe dahi verildi ama bir sonuç alınamadı.

Ben Güzelyalı’da oturuyorum. Uludağ Üniversitesi’nde eğitim gören bir evladım var. Gün içinde muhtelif saatlerde dersleri, sınavları oluyor. Evimiz ile üniversitemiz arası mesafe kısa değil, ve tek vasıta ile ulaşımda sadece 2-U belediye otobüsü var. İyi ki de var.

Ancak, sefer sıklıkları çok yetersiz. İki sefer arası bazen 2, bazen 3 saat. Kızım bir dersine veya sınavına gidebilmek için, bazen 3 saat öncesinden okula gitmek zorunda kalıyor.

Bazen de gelen otobüs kalabalık ve balık istifi olduğundan, Seyirtepe’de duraktan geçerken şoför eliyle olumsuz işaret yapıp, durmuyor, yolcuyu alamadan geçip gidiyor. Otobüsün planlı geçiş zamanından yarım saat geç geldiği de oluyor.

Bunların sonucunda gençlerin evde derslerine çalışarak veya dinlenerek geçireceği zamanı okulda pinekleyerek geçirmesi veya geç kalarak derslerini, sınavları kaçırması durumları oluyor.

Bu ulaşım sorunu yüzünden sürekli endişe ve stres yaşıyor. Diğer taraftan, Üniversite’den Mudanya’ya dönüş sefer saati çok erken sona eriyor, belli bir saatten sonra son otobüs kaçınca çocuklar sefil oluyor yollarda.

Acaba hem gidiş, hem geliş yönünde biraz daha sık ve saatlere yaygın düzenli sefer konulamaz mı? Gençlerimizin eğitimine bir katkı da BURULAŞ’tan gelemez mi?

Saygılarımla.

Selda ANAVATAN

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X