Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Yeni eğitim-öğretim yılına başlarken yöneticilere bir öneri

2017-2018 eğitim-öğretim yılı başlamadan atılmasını gerekli gördüğüm bir adımdan bahsetmek ve eğitimdeki yöneticilere bir önerimi sunmak istiyorum.

Her kesimin dert yandığı bir konu olan çocuklarımızın gittikçe obezleşmesi, bilgisayar başında çokça vakit geçirerek spor ve gerçek sosyal çevreden kopmaları konularında zaman zaman olumlu adımlar atılmaktadır.

Bunlardan bir tanesi de geçenlerde basında da yer alan spor ve sanat etkinlikleri yapanlara TEOG’da ek puan uygulaması konusu.

Bunlar yeni neslin sağlıklı gelişmesi adına olumlu ve sevindirici adımlar.

Fakat bu adımı destekleyen uygulamalarda henüz yeterli adımlar atılamamakta. Oysa Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı bazı devlet okulları bu adımları atıp öğrencilerinin bu konuda önünü açarak destek olurken birçok okulda bu konu henüz uygulamaya geçmemiştir.

Konuyu benim de yaşadığım bir örnekle ifade edeyim.

Çocuğum bu sene 5. sınıfa başlayacak, yaklaşık 2 yıldır spor yapmakta ve bu sene lisanslı bir sporcu olarak spor yaşamına devam edecek. Tabii bunu belirleyecek olan en büyük etken öğrencinin sabahçı mı, öğlenci mi olacağı.

Genelde spor okulları eğitimlerini öğleden sonra yapmaktadır. Bu nedenle bu çocukların eğitimini sabahçı olarak sürdürmeleri gerekmektedir.

Nilüfer’de bulunan Meral Muammer Ağım Orta -öğretim Okulu yöneticisi, sporcu çocukların bu konuda mağdur olmamaları adına geçen yıl 5. sınıflar için toplam 13 olan sınıf sayısının bir tanesini Sporcu Sınıfı adı altında sabahçı sınıfı yaparak bu konuda çocuklara ve velilere çok büyük destek olmuştur.

Gerçekten çocuklarımızı için spora yönlendirmemiz konusunda sıklıkla yapılan söylemlerin eyleme çevrilmesi adına okullarda sporcu sınıfları adı altında uygulamanın yaygınlaştırılarak çocukların mağdur edilmemesini temenni ediyorum.

Konuyu değerli görüşlerinize sunar iyi çalışmalar dilerim.

Öğrenci velisi
Yunus DEMİRCİ

4/G otobüslerinden çok memnunuz ama…

Yıldırım ilçesi Değirmenlikızık Mahallesi’nden geçen 4G hat No’lu küçük sarı otobüslerin sefer saatleri ile ilgili sıkıntımız var.

4G hat inanın  bu semt için çok önemli. Büyükşehir Belediyemize bu anlamda çok teşekkür ediyoruz.

Semtimizden geçen bu 4G hat No’lu küçük sarı otobüs sabah 07.00 ile akşam 17.00 arası 15 dakikada bir çalışıyor ve gayet memnunuz.

Ancak, akşam 17.00’den sonra sefer aralığı yarım saate çıkıyor. UKOME’den rica ediyoruz. Semtimiz için büyük hizmet olan bu hattın saatlerinin değişmemesi, yani sefer bitimine kadar 15 dakikada bir geçmesini rica ediyoruz. Çünkü otobüs küçük ve 17.00’den sonra da işçi ve öğrenci çıkış saati olduğu için oldukça kalabalık oluyor.

Büyükşehir Belediyemizin bu ricamızı reddetmeyeceğini umuyor şimdiden teşekkür ediyoruz.
Semt sakinleri adına
Yaşar AYDIN

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X