Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Yenileme ve iyileştirme çalışmaları yüklenici firmaya bila bedel yaptırılmıştır

Köşe Yazısını Dinle

Sayın Günay Yumruktay,

8 Eylül 2021 tarihli Olay gazetesi Söz Sizde köşesinde yayınlanan “Yenileme Çalışması Sonrası Kaldırımların İçler Acısı Hali” başlıklı konu, kurumumuz ilgili birimi tarafından incelenmiştir.

Bahse konu Erdoğan Caddesi’nde yapılan uygulamalar Esenevler Mahalle Muhtarıyla birlikte tekrar gözden geçirilerek, yenileme ve iyileştirme çalışmaları yüklenici firmaya bila bedel yaptırılmıştır.

Bilgilerinize sunar, sağlıklı günler dileriz.

Büyükşehir Belediyesi
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı

 

Tarlasına gittiğinde 20 TL ile birlikte bulduğu notla şaşkına döndü

Büyükorhan ilçesi Kayapa Köyü Güney mevkiinden Yunus Yavuz adlı okurum önceki gün bir e-posta göndermiş. Gönderdiği mesajdaki fotoğrafa şu yazıyı eklemiş: “Günay Bey, Kayapa Köyü’ndeki. elma tarlamda size gönderdiğim fotoğraftaki gibi ağaca iliştirilmiş bir not buldum. Ben, bu tür şeyleri genelde medyada, haberlerde görürdüm. Hiç başıma böyle bir şey geleceği aklıma gelmemişti. Bu inceliği gösteren Hayrettin Bey’e helal olsun diyorum. Demek ki, güzel kalpli insanlar hâlâ aramızda var. Ne mutlu bizlere.”

Notta da şu yazıyor: “Selamlar. Yoldan geçerken elma ağacınızdan yaklaşık 2 kg. elma aldık. Etrafa seslendik, kimseyi göremedim. Lütfen hakkınızı helal ediniz. Umarım bu not size ulaşır. Notun yanına 20 TL bırakıyorum. Telefon numaramı da bırakıyorum. Beni arayıp hakkınızı helal ettiğinizi söylerseniz sevinirim. Allah’a emanet olun. Hayrettin.”

 

Öğretmenevinin aktif hale getirilmesini rica ediyorum

Sayın Günay Yumruktay, 85 bin nüfuslu, bini aşkın çalışan, bir o kadar da emekli öğretmenin bulunduğu Orhangazi ilçesinde içinde hiçbir hizmet birimi olmayan maalesef sadece tabeladan ibaret öğretmenevi var.

Öğretmenlerimiz kahvehanelerde, çay ocaklarında vakit geçiriyor.

Ne yazık ki, İlçe Milli Eğitim’in de bu konuda hiçbir girişimde bulunduğunu göremiyoruz.

Öğretmenlerimizin bunu hak etmediğini düşünüyorum.

Emekli bir öğretmen olarak İlçe Milli Eğim Müdürlüğü’nden ricam, öğretmenlerimizin kahvehanelerde, çay ocaklarında değil de öğretmenevlerinde vakit geçirmesi için Orhangazi Öğretmenevi’nin daha aktif hale getirilmesi.

Hayrettin Hatunoğlu
Emekli Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X