Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Yenişehir’deki terminal yolcular için daha verimli hale getirilmeli

Köşe Yazısını Dinle

Günay Bey öncelikle sesimiz olduğunuz için teşekkür ederim.

Ben Yenişehir’de ikamet etmekteyim. İlçemizde gözlemlediğim bazı sorunları paylaşmak ve yetkililerin dikkatine sunmak istiyorum.

Yenişehir’de bulunan terminal hiç hak ettiği bir durumda değil. Bölgemizde Yenişehir Havaalanımız var.

İnsan sirkülasyonu oldukça fazla.

Ama gelin görün ki terminalimiz bir Kestel veya İnegöl’deki terminal kadar güzel değil.

Bekleyen yolcular için dinlenme yeri bile doğru düzgün değil.

Burada çay ocakları, kafeler olsa insanlar daha çok rağbet gösterir. Bir dinlenme yeri olsa keşke. İlçeden çok bir mahalle havasında.

Ayrıca, burada bekleyen araçlar yolcularını alıp tam dolduktan sonra hareket ediyor ve şehir merkezindeki Heykel diye tabir ettiğimiz bölgeye geldiğinde otobüsler dolu olduğu için burada sabah ve akşam saatlerinde bekleyen  yolcular sıkıntı yaşıyor.

Öneri ve talepler:

Şehiriçi dolmuşlardan terminale 4 hat üzerinden seri ulaşım sağlanması.

Şehiriçi yoğunluk terminale kayacağı için terminal içinde insanların ihtiyaçlarını karşılayacak sosyal donatıların açılması. Bu durum işyeri demek, işçi çalıştırmak demek ve bir cazibe alanı yaratmak demek.

Güvenlik konulması.

Yolculara kapalı bekleme alanı var ama sadece oda şeklinde.

Kafeleriyle, çay ocaklarıyla, yiyecek içecek satışının da yapıldığı büyük bir yer yapılabilir. Yani Kestel’deki terminal gibi büfeler yapılabilir.

Yenişehir-Bursa araçlarının şehir içi yolcu indirme yapmaması, çevre yolunu kullanması. Aktif halde faaliyet gösteren bir havaalanına sahip ilçenin bu gibi sorunları olmaması gerektiğini düşünüyorum.

Öte yandan, mükemmel bir devlet hastanemiz var ancak birçok tetkik ve tedavi için hastalar İnegöl’e yönlendiriliyor.

Hastanemizin bu anlamda eksikliklerinin tamamlanmasını ve hastaların ilçemizin devlet hastanesinde tedavi ve tetkiklerinin yapılmasını  yetkililerimizden rica ediyorum.

Saygılarımla.

Bir okur

Kestel Terminali’ndeki WC’lerin kötü görüntüsü

Günay Bey, 11 Kasım Cuma günü İnegöl’e gitmek için Kestel Terminali’ne gittim.

Otobüs beklerken tuvalete girdim ve pişman oldum. Ücretsiz olması gerekirken parayla girilen bu tuvaletin pisuvarları bozuk ve diğer tuvaletler de pislik içinde.  Kestel’in terminali diğer ilçelere göre gerçekten çok daha iyi durumda ancak, WC’lerinin bu şekilde olması gerçekten hiç hoş değil.

Hem para veriyorsunuz, hem de kötü bir görüntüyle karşılaşıyorsunuz. Lütfen biraz duyarlılık.

Ekrem Hayri Peker

 DİKKAT! YILDIRIM’DA SU KESİNTİSİ

  • BUSKİ Genel Müdürlüğü Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı tarafından yapılacak çalışmalar kapsamında Yıldırım ilçesi Mehmet Akif Ersoy Mahallesi 9. Yavuz Sokak ve civarında 25.11.2022 – 5.12.2022 tarihleri arasında, 10.00 – 16.00 saatleri arasında zaman zaman su kesintisi yapılacaktır. Tedbirli olunması rica olunur.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X