Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Yeşil alan park alanı mı!

Bazen öylesine ilginç görüntülerle karşılaşıyoruz ki şaşırmaktan da öte adeta deyimde geçtiği gibi adeta küçük dilimizi yutuyoruz. İşin bir başka ilginç tarafına gelince. Sorumlu kurumları ara ki bulasın.

Akpınar Mahallesi’ nde oturuyorum. Yolun kenarında oluşturulan yeşil alana park edilmiş iki adet devasa iş makinasına rastlayınca gözlerime inanamadım. Bunların burada ne işi vardı, yeşil alan park alanı mıydı?

Bütün bu sorular kafamı karıştırırken cevabını arama yoluna girdim. Önce iş makinalarının fotoğrafını çektim. Bu fotoğrafla birlikte Büyükşehir Belediyesi’ ne başvurdum. ‘ Yeşil alanda inşaat taşıtlarının park etmeleri yasal mıdır, değilse sorumlusu kimdir’ sorularını yönelttim.

Gelen cevap şöyle oldu : Şikayet bildiriminiz 2590 numaralı kayıt olarak sistemimize kaydedilmiştir. Gelişmelerden haberdar edileceksiniz.` Bir süre sonra haberdar edildim, şu cevapla : 2590 nolu istek-şikayet kaydınız değerlendirilmiştir. Konu ilgisi nedeniyle Osmangazi Belediyesi’ ne iletilmiştir. Bilgilerinize sunar iyi günler dileriz.

Günlerim bu cevapla iyi mi oldu kötü mü artık siz düşünün. Üstelik Osmangazi Belediyesi Hizmet Masası’ ndan aşağıda gelen cevaptan sonra. Şimdi bu cevaba bakalım: Talebiniz sonuçlanmıştır. Söz konusu alan Büyükşehir Belediyesi bakım kapsamındadır. İlgili kuruma telefon ile bilgi verildi.”

Yanıtlardan anladığım; kentimizin oto/parkları hakkında yetkili organın olmamasıdır. Lütfen siz aydınlatır mısınız?

Himmet ERSOY

 

Kestel’ in hastane ihtiyacı artıyor
 

Ben buradan sizlerin aracılığı ile belediye başkanımız Sayın Yener Acar’ a soruyorum: Kestel’ in girişine 150 yataklı devlet hastanesi tabelası aksesuar olarak mı asıldı? Biz Kestelliler gece acil bir hastamız olsa Şevket Yılmaz Devlet hastanesine götürmek zorunda kalıyoruz. 60 bin nüfusa yaklaşan Kestel’ de bu yokluktan doğan sıkıntılar sizce bir eziyet değil mi? Hastası olanın arabası hele taksi tutacak parası yoksa ne yapacak? Hastasını nasıl hastaneye yetiştirecek? Ambulans çağırsa zaten gelene kadar onca vakit geçecek. 21. Yüzyılda Kestel’ in böyle zorluklar yaşaması belediye başkanı olarak sizi rahatsız etmiyor mu? Bizim sosyal tesisten ziyade hastaneye ihtiyacımız var başkanım. Umarım bu konuda Kestellilere yardımcı olursunuz. Saygılarımla.

İsminin yayınlanmasını istemiyor

 

Asfalt ne zaman yapılacak

Osmangazi Zafer Mahallesi Haydarbey Sokak’ta oturuyorum. Tam 2 yıldır muhtarımıza defalarca bu şikayetimizi ilettiğimiz halde her seferinde belediyeye bildirdim yapılacak deyip, bizi geçiştiriyor. Acaba gerçekten bu şikayetimiz belediye yetkililerine iletildi mi çok merak ediyorum. Her yağmurda resimde görüldüğü gibi yolumuz havuz haline geliyor. Bu derdimizin ne zaman giderileceği konusunda en azından bilgi edinmek mümkün müdür?

Kadir BELGİ

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X