Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Yeşil kartlılara yüksek ödeme

Geçen gün yaşadığım bir olayı anlatacağım. Annemin göz probleminden dolayı özel bir hastaneye gittik. Orada annemin yeşil kartlı olduğunu öğrendik. SGK yapmış bunu. Gerekçe de şu: Eşi, yani babam 65 yaş aylığı alıyor, o nedenle daha önce SSK çalışan yakını olarak gözüken annemi alıp yeşil kartlı yapmışlar.

Olabilir, yapabilirler. Peki şuna ne demeli. Yeşil kartlı hasta özel sağlık kuruluşuna gittiği zaman her kalemi cebinden ödemek zorunda. Gittiğimiz özel hastanede emekli 40, sigortalı çalışan ise 52 TL fark ödüyor. Biz ise 100 lira ödemek zorunda kaldık. Hepsi de cebimizden, çünkü yeşil kartımız var.

Şimdi soruyorum: Adalet bunun neresinde? Ben çok mu meraklıyım özel hastaneye gitmeye? Bir sorun var ki gidiyorum. Göz için gittiğim devlet hastanesinde, göz doktorundan bir dayak yemediğimiz kaldı. Azarlamalar, ilgisizlik… Yeterli, kaliteli sağlık hizmete alsam neden gideyim özel hastaneye, fark ödeyeyim?

Afişlerde olsun, duyurularda olsun sıkça karşılaştığımız sloganlardan birisi ‘Sağlıkta şöyle reform yaptık, böyle çağ atladık’ şeklinde. Pekala reform yukarıda anlattığımız olayın neresinde. Yoksa yaşadığımız göz probleminden dolayı biz mi göremiyoruz. Şayet görenler varsa hele bir anlatsın. Görüyoruz, yaşıyoruz herşeyi.

Hatice ABA

 

Osmangazi’ den “Kentsel dönüşüm” cevabı

 

Olay gazetesinde ‘Sözsizde’ köşesinde 20 Mayıs 2015 tarihinde ‘Sadece adı var: Yalova Yolu Kentsel dönüşümü’ başlıklı bir okur şikayetine yer verilmiştir.

Yalova yolundan çevre yoluna kadar olan kısım 1/1000 ölçekli Yalova Yolu Güzergahı Uygulama İmar Planı kapsamında kalmaktadır. Ancak bu bölge Büyükşehir Balediyesi’nin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı’nda Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı ilan edilmiştir. Bu nedenle 1/1000 ölçekli uygulama imar planına göre yapılaşma izni verilmemektedir.

Bu alandaki tüm uygulamaların Büyükşehir Belediyesince gerçekleştirilmesi Nazım İmar Planı şartı olduğu için uygulama Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacaktır.

Konuya duyarlılığından dolayı okurunuza ve konuya bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dilerim.

Mustafa DÜNDAR

Osmangazi Belediye Başkanı

 

Uyarıya rağmen sorun sürmekte

 

Kükürtlü Mahallesi Başaran Sokak’ ta oturuyoruz. Apartmanımızın karşısında bulunan bir dershane için otopark girişimizi kirlettiği için şikayet bildirmiştim.

Osmangazi belediyesi yetkilileri sözkonusu olan kurumu uyarmış fakat olumlu yönde bir netice alınamamıştır. Şikayet konusu halen devam etmektedir. Otopark girişimiz pislik içinde. Başta sigara izmaritleri olanca çöp buraya atılmakta. Ayrıca evimizin önü apartmanımıza ait tapulu mülktür. Dershane öğretmenleri sabahtan akşama araçlarını buraya park etmekte. Bir dershanenin kendine ait otoparkı, öğretmenlerinin oturup mola vereceği, sigara içebileceği bir yer neden yoktur. Yetkililerden yardım istiyoruz.

Apartman sakinleri

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X