Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

‘Yeşil’ otobüs kadın yolcuyu düşürdü

Özel halk otobüsleriyle ilgili şikayetlerin ardı arkası kesilmiyor. Bunların başında duraklara zamanında gelmemesi, içlerinin bakımsız, koltuklarında yaralanmalara sebebiyet veren parçalar olması, sürücülerin kılık kıyafetlerine dikkatsizliği, yolculara kaba davranışları, trafik kurallarına uymamaları gelmektedir.

Köşenizden takip ettiğim kadarıyla bu ve benzeri şikayetler neredeyse her hafta yolcular tarafından dile getirilmektedir. Benim anlamadığım ve başka yolcuların da bu yönde düşündüğünü kabul ettiğim durum şu: Nasıl oluyor da Büyükşehir Belediyesi ve Özel Halk Otobüsleri Odası tüm bu olumsuzlukların önüne geçmiyor. Dostlar alışverişte görsün misali göstermelik bir iki uyarı ve ceza ile sorun geçiştirilirse şikayetler de artarak devam eder.

Özel halk otobüsleri sürücülerinin Büyükşehir Belediyesince halkla ilişkiler eğitimine alındığını basında okuduk. Biraz geç de olsa olumlu bir adım. Ancak yapılması gereken daha çok iş var. Trafikte halen miadını doldurmuş eski otobüsler çalışmakta. En başta bunlar yenilenmeli.

Şimdi gelelim asıl konumuza: 16 Mart pazartesi günü üniversiteye giden özel halk otobüsüne bindim. Çekirge Meydanı’ na geldiğimizde yaşlı bir kadın inerken arka kapı aniden kapatıldı. Kadın yolcu yere düşüp yaralandı.

Civardaki vatandaşların yardımı ile taksiye bindirilip hastaneye götürüldü. Durumu ne vaziyette bilmiyorum. Bildiğim ve gördüğüm bir şey var o da otobüs sürücüsü yolcuların uyarısına ve olayı araç aynasından görmesine rağmen oralı olmadı ve yoluna devam etti.

Böylesine bir sorumsuzluk doğrusu affedilir gibi değil. Vatandaşın, üstelik yaşlı bir kadının hayatıyla oynayacaksın sonra ilgisiz kalacaksın. Pes doğrusu.

Mehmet CAN

 

Erikli’ nin trafik sıkışıklığı bıktırdı

 

Yıldırım’da Erikli Caddesi’nde uzun zamandır büyük sıkıntı yaratan trafik yoğunluğu artık vatandaşları isyan ettiriyor.

Özellikle akşam saatlerinde cadde üzerinde alışveriş merkezlerinin yoğun olduğu bölgelere araçların yan yana çift park yapmaları trafik yoğunluğunu çekilmez hale getiriyor.

Yeteri kadar açık otoparkın olmayışından dolayı araç sahipleri boş buldukları cadde ve sokaklara araçlarını park etmek zorunda kalıyorlar. Birçok sürücü için bu yoğun trafikte araç sürmek zulüm geliyor.

Araçlarımız nerdeyse tampon tampona giderken, bu da sık sık kazaları beraberinde getiriyor. Yetkililerden trafik yoğunluğunu ferahlatacak çözümler bekliyoruz.

Hikmet DOĞRUL

 

Demirtaş’ tan hastaneye gitmek mesele

 

Bir çok sorunla boğuşan Demirtaş’ tan hastanelere doğrudan gidecek bir otobüs yok. 21. Yüzyılda millet gezegenlere yolculuk etmeyi düşünürken biz sağlığımız için hastaneye gitmeye otobüs bulamıyoruz. Acil bir durum olsa yolda öleceğiz anlaşılan. Burulaş’ a bu talebimizi bir de köşeniz aracılığıyla iletiyorum.

Bu arada yine köşeniz aracılığıyla bir öneride bulunuyorum: 38 hat nolu Terminal otobüslerinin ilk durağı Demirtaş olsun. Buradan hareket edip Terminale girip aynı güzergah devam etse hem Burulaş bir taşla iki kuş vurmuş olacak, hem de vatandaş hizmet görecek.

Ha bunlar sağlanamıyorsa, belediye bunları hesaplamıyorsa, niye burayı imara açıp, milleti ev almaya yöneltiyor?

Muharrem KAYMAK

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X