Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Yıldırım` ın markalaşması adına

Yıldırım ilçemiz Bursa nüfusunun yaklaşık 3/2` sini oluştururken faydalanabileceği bütün sosyal olanaklar farklı ilçelerde.
Örnek Kent Meydanı- AS Merkez – Korupark Osmangazi` de
Carrefour- Bauhaus-  Media Markt Nilüfer` de
Yıldırım` da vatandaşlarıın alışverişle olsun, gezmekle olsun, eğlenmekle olsun, dinlenmekle olsun olanakları yok denecek kadar az.
Nilüfer ile Yıldırım arasındaki kentsel yapılaşmada uçurumlar kadar fark olduğu ortada.
Önerim şudur ki; Yıldırım` da bazı mahallelere verilen önem ve özenin her mahalleye verilmesi. Erikli` deki yapılaşma Kaplıkaya tarafındaki yapılaşmalar örnek alınarak tüm Yıldırım aynı düzene sokulmalı.
Sosyal faaliyetlere gelirsek. Vatandaşlarımızın faydalanabilecekleri (alışveriş- sinema vb.) bir yer beklentimiz içerisinde. Yer önerimiz ise ulaşımları kolay ve merkezi olduğu için DSİ bölgesi, eski fakültenin olduğu kısım (malum burası Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi yanına taşınacak) ve Otosansit bölgesi.
Belediyemizin bu konuda planlama yapabileceği farklı bir yer olursa da tüm vatandaşlarımız memnun kalır.
Bu şekil hizmet görmekle hem Yıldırım` ı Bursa` da marka yapar  hem de teleferikle, Orhangazi üniversitemizle, cazibe merkezimizle güzelleştirdiğimiz ilçemizde markalaşma konusunda büyük bir adım olur.
Sezgin CAN
 
Sokak mı tır parkı mı?
 
 
Nilüfer Çamlıca Mahallesi Babacan Caddesi üzerine gece gündüz sürekli kamyon ve tırların park etmesinden dolayı yol daralmakta ve araçlar geçememekte. Bunların,yanı sıra araçlardan motor yağı akması ve tonajdan ötürü asfaltta çökme ve yolda kayganlaşma vardır.
Üstelik mahalle olarak imza toplamamız ve sürekli 155`i arayak şikayette bulunmamıza rağmen (Trafik Kanunun 62`ci maddesine göre) hiçbir ekip ve polis ekibi gelmemekte dolayısıyla  ceza kesilememektedir. Özellikle de hafta sonları bu araçlar sürekli burada park halindedir. Konu ile ilgili acilen önlem alınmasını, park yasağı çıkmasını veya araç sürücüleri hakkında yasal işlem yapılmasını istiyoruz.
Ümit MERAKLI
 
Seferlerin artışında aranan kıstaslar
 
20/09/2014 tarihli Olay Gazetesi’nde Söz Sizde köşesinde “93 no`da `paket` yolculuk“ başlıklı yazınız ilgili birimler tarafından incelenmiştir.
Uludağ Üniversitesi Terminal güzergahında hizmet veren hat 93 otobüslerinin zirve saatleri dışında 30 dakika olan servis sıklığı, sabah 06:50 – 08:50 akşam 16:30 – 18:30 saatlerinde 20 dakikaya düşürülmektedir.
Bu hatta toplu taşıma hizmeti veren bütün araçlar yüksek kapasitedeki körüklü otobüslerdir. Sefer sayısı arttırılması ve otobüs tahsisi konusunda, bölgenin fiziki yapısına, bütünleşik bilet sisteminden gelen verilere ve araç filosuna bağlı olarak çözüm üretilmektedir.
Bilgilerinize sunar iyi çalışmalar dileriz.
Büyükşehir Belediyesi
Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü
 
Çekirdek kabuğunu
yerlere atmayalım
 
 
İnsanlar ellerinde kuruyemiş, özellikle çekirdek poşeti. Bir yandan atıştırıyor bir yandan da kabuğunu yere atıyor. Kabuklarını bir poşete veya kağıdını rulo yapıp içine atmayı, sonradan çöp kutusuna bırakmayı akıl edemiyor veya buna üşeniyor. Bu duruma her yerde, cadde ve sokaklarda parklarda rastlamak mümkün. Özellikle oturulan bankların önlerinde.  Kuruyemiş kabukları çevre kirliliği yaratmakta ve zarar vermektedir. Hem görüntü kirliliği açısından, hem çevre sağlığı açısından incelediğimiz konu ciddi boyutlara ulaşmıştır. Çekirdek kabuklarının üzerinde bulunan tuzlar, özellikle yağmurlu havalarda eriyerek çimenlere, kaldırım taşlarına ve çevreye ciddi zararlar vermektedir
Alper ŞANLI    

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X