Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Yıldırım Tıp Merkezi’ne yakıştıramadım

​Günay Bey iyi günler. Geçtiğimiz günlerde çocuğumun rahatsızlığından dolayı acil olarak 19.20’de semtimizde bulunan ve en yakın gördüğüm Yıldırım Belediyesi’ne ait Yıldırım Tıp Merkezi’ne gittim. Kayıt bölümünde bir güvenlik görevlisi sıra numarası veriyor vatandaşlara (sıra numarası vermek güvenlik görevlisinin işi mi o da ayrı bir sıkıntı). Kayıt yapması gereken elemanları yemek saati olduğu için yemekteymiş. Acil bölümüne baktım, orada da kimse yok. Sebebini sordum, kapıdaki yazıyı gösterdiler. Yazıda, 12.30-13.00 ve 19.30 saatleri arası yemek saati olduğu için acil dışında hizmet verilemiyormuş. Ancak, ‘acil dışında’ deniliyor. Yani acil gelen vatandaşla ilgilenecek bir doktor bulunuyor demektir bu. Ama ne yazık ki, acil bölümündeki doktorlar da yok.  Onlar da toplu halde yemeğe gitmişler. Vatandaş içeride acil için gelmiş, kuyruk olmuş kimsenin umurunda değil. Sağolsunlar 19.30’da hepsi yerine geldiler. Kayıt elemanları bu defa güvenlik görevlisinin sıraya koyduğu vatandaşları sıra numarasına göre kayıt için tek tek çağırmaya başladı. Eee haliyle bu arada hayli zaman geçiyor doğal olarak. Orada yaşlı insanlar var. Acısından ağlayan çocuklar var.

Gerek acil bölümündeki doktorlar ve gerekse orada kayıt için görevli elemanlar nöbetleşe yemeğe gidebilir. İnsanları mağdur etmenin bir anlamı yok diye düşünüyorum. Hiç olmazsa bir doktor ve bir kayıt elemanı orada bulunabilir.

Bu durumu ben bir Yıldırımlı olarak gündüz saatlerinde gördüğüm ilgiyi gece mesaisinde göremedim. Yıldırım Belediye Başkanımızın her konuda olduğu gibi sağlık konusunda da Yıldırımlıların yanında olduğunu gayet iyi biliyorum. Yıldırım Tıp Merkezi’ne hiç yakıştıramadım doğrusu.

Konunun yetkililerinin bu duruma bir çözüm bulacağını, yemek saati bile olsa acilden gelen insanları mağdur etmeyeceklerini ümit ediyorum. Saygılarımla.

Yıldırımlı bir okurunuz

 

OTOBÜS SEFERLERİ HAKKINDA BİR RİCA

 

​Bizler Osmangazi ilçesi Hüdavendigar Mahallesi Doburca Caddesi sakinleri olarak, otobüs sefer sayısının azlığından şikâyetçiyiz. Daha önce, her yarım saatte bir gelen 1/A numaralı özel halk otobüsü (Emirsultan/Derebahçe’den kalkıp, Doburca Caddesi istikametine giden) şimdi 1, hatta 1,5 saatte bir gelmeye başladı. Mahalle sakinleri olarak bu konuda çok mağduruz.

Şehir merkezinden Doburca’ya dönmek için duraklarda 1,5 saat otobüs beklediğimiz zamanlar bile oluyor.

Mağduriyetimizin giderilmesini rica ediyor, otobüs sefer sayısının eskisi gibi düzenlenmesini istiyoruz.

Bir okur

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X