Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Yıldırım’dan yanıt var: Saldırgan başıboş köpekler toplatıldı

Köşe Yazısını Dinle

16 Nisan 2021 tarihli Olay gazetesi Söz Sizde köşesinde yayımlanan “Şirinevler’de Başıboş Köpeklerle Başımız Dertte” başlıklı, Şirinevler Mahallesi 82. Sokak’ta ikamet eden vatandaşların başıboş köpeklerin saldırısına uğradığını ve saldırgan köpeklerin toplatılması gerektiğini ifade eden okurun şikâyeti incelenmiştir.

Belediyemiz Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerince söz konusu adreste yapılan takip çalışmaları neticesinde, 2 adet erişkin ve saldırgan başıboş köpek alınarak, bakımları yapılmak üzere, Belediyemize ait Sahipsiz Hayvan Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezimiz’e getirilmiştir.

5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereğince, başıboş köpekler alınır, aşıları yapılır, kısırlaştırılır, kucağına küpe takılır ve alındığı ortama bırakılır. İlgili kanun çerçevesinde takip çalışmalarımız devam etmektedir.

Bilgilerinize sunarız.

Yıldırım Belediyesi

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü

 

İzin belgesi alımında sorun yaşıyoruz

Malum koronavirüs tedbirleri kapsamında 17 Mayıs 2021’e kadar ülke genelinde tam kapanma uygulamasına geçildi.

Kısıtlamalardan muaf olanlar için de İçişleri Bakanlığı’nın talimatıyla e-devlet üzerinden ‘Görev İzin Belgesi’ alınması gerekiyor.

Bizler fabrika işçisiyiz. E-devlet uygulaması üzerinden yoğunluk nedeniyle izin belgesine erişemiyoruz.

Belge alamadığımız için de işe giderken sıkıntı yaşıyoruz.

Bu durumda bizlerin ne yapması gerekiyor.

Bu belgeleri nasıl temin edeceğiz?

Denetimlerde sorun yaşamamak için ne yapmamız gerekiyor? Yetkililer bu konuda açıklama yaparlarsa memnun oluruz.

Saygılarımla.

Bir okur

 

Tabelayı kimse fark etmedi mi?

Osmangazi ilçesi Yunuseli Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı üzerindeki ‘DUR’ tabelası uzun süredir böyle. Umarım yetkililer de fark eder ve düzeltilir.

Bir vatandaş

 

Söz Sizde okurlarının dikkatine!

n Değerli okurlarım, sizlerin sesi olan Söz Sizde köşesine telefonla, gunayyumruktay@ olaygazetesi.com.tr, gunayyumruktay@ gmail.com elektronik posta adresi veya sosyal medya hesaplarından da (Facebook- Instagram) ulaşabilirsiniz. Sizlerden ricam, yazılarınıza lütfen ad, soyad ve iletişim kurabileceğim bir telefon eklemeniz ve şayet isminizin yayımlanmasını istemiyorsanız bunu belirtmeniz yeterlidir.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X