Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

YÖK ve üniversiteler bu sese kulak vermeli

Köşe Yazısını Dinle

Dün Whatsapp hattıma ulaşan genç bir okurum ulaştı. Fen Edebiyat Fakültesi mezunu ve halihazırda eğitim fakültesinde formasyon eğitimi alan ve bunun için ayrıca staj yapan birçok gencin durumunu anlattı.

“Bizler bulunduğumuz ilde mezun olduk ve formasyon eğitimi almaya başladık. Bunun yanında staj zorunluluğundan dolayı da çevredeki okullarda staj başladık. Deprem felaketinden dolayı YÖK kararıyla üniversiteler tatil edildi ve yeni bir açıklamaya kadar online eğitime geçildi.

Bizler de bulunduğumuz şehirdeki evlerimizi, yurtlarımızı bırakıp ailelerimizin yanına döndük ve uzaktan eğitim almaya başladık. Ancak, stajımıza geldiğimiz ilde devam etmemiz gerektiğini söylendi. Yani, örgün eğitimimizi online olarak uzaktan yaparken, staj eğitimi için tekrar ayrıldığımız ile gidip gelmemiz bekleniyor bizlerden.

Ben ve benim gibi staj mağduru binlerce öğrenci var. Haftanın belirli günlerinde üniversitenin olduğu şehre gidip gelme mecburiyetinde bırakılıyoruz şu an. YÖK’e sorduğumuzda aldığımız yanıt, “Üniversiteniz böyle bir karar alabilir, onlara bağlı’  deniliyor. Üniversiteyi arıyoruz “YÖK’e bağlı bir karar biz böyle bir karar alamıyoruz’ deniliyor.

Özetle, staj yapma durumu yeni kararla 3 ve 4. sınıflara veriliyor ve tek döneme düştü. Bu karar şu anki öğrenciler için uygulanıyor. Biz de halihazırda bir dönem staj yaptık. Bu şartlar altında sadece staj için şehir değiştirmek istemiyoruz. Ya stajdan muaf tutulalım ya da bize de kendi şehrimizde staj yapma imkânı sunulsun. Çünkü diğer formasyon öğrencilerine bu ayrıcalık tanındı. Formasyon yüzünden en çok bu yılki öğrenciler mağdur oldu.

Talebimiz ve ricamız, bulunduğumuz ilde online eğitimimizi alırken, stajımızı da burada yapmak.

YÖK ve üniversitelerin sesimizi duymasını ve bir an önce bu staj mağduriyetine son vermelerini bekliyoruz.”

 

Kavaklı Mahallesi’nde bir apartman

Osmangazi ilçesi Kavaklı Mahallesi 2. Kavaklı Caddesi Önder Apartmanı No.37 önündeki yağmur oluklarının üstüne döşenen kaldırım taşları çökmektedir.

Yağmur oluklarından akan sular binamızın temeline zarar vermekte ve caddeden geçen vatandaşlar çevresindeki çukura çöp atmaktadır.

Konuyu yaklaşık 1 yıldır ilgili birimlere iletmemize rağmen ne yazık ki onarılmadı.

Osmangazi Belediyesi veya Büyükşehir Belediyesi tarafından söz konusu bölgenin onarılmasını, yağmur oluklarından akan suların bina temeline akmasını önlemek amacıyla kanalizasyona kadar uzatılmasını rica ediyoruz.

Saygılarımızla.

Önder Apartmanı sakinleri

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X