Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Yollarda ücretli otopark kalksın

Bir yandan nüfus diğer yandan araç sayısının artması geniş yolları bulunmayan Bursa’ da sıkıntıları beraberinde getirmekte. Tüm bunların yanısıra BURBAK’ ın yol kenarlarına uyguladığı ücretli otopark trafiği daha da çekilmez hale getirmekte.

Bugün şehrimizin en önemli sorunlarından biri de ulaşım. Yıllardan beri ulaşım sıkıntısı had safhada sürmekte.

Şehrimizin birçok noktasında, birçok caddesinde yolların kenarları otopark alanı olarak ayrılmış. Bu uygulama gelir getiriyor denilebilir ama trafikte araçların akışına engel olmakta. Mevcut trafiği daha da sıkıştırmakta.

Vatandaşlar olsun, sürücüler olsun trafiğin bu durumundan iyice sıkıldı. Araçların gelişigüzel istedikleri yerlere park etmeleri yetmezmiş gibi buna bir de yolların sağlı sollu otopark olarak ayrılması trafiği bunaltıcı yapmakta.

Kimi illerde mahkemeler bu tür benzeri uygulamaları iptal etmekte. Bursa için de böyle bir durum olmadan uygulamanın ortadan kaldırılması şık olur. Vatandaşları ve sürücüleri rahatlatmanın yolu da bu tür çözümdedir.

İşte bu noktada şu çağrıyı yapmak mümkün, lütfen insanlarımız daha fazla rahatsız olmadan, yollarımız otoparklardan açılsın, trafiğimiz rahatlasın.

Tekin YILMAZ

 

Sıkıntıları mahalleli sahiplenmeli

 

29 Ekim Mahallesi Saklı Çarşı Sokağındaki esnaf ve mahalle sakinleri yıllardır sokağın alt yapısı olmadığı için yağmur yağdığında sorun yaşamaktadır. Bu bölgede diğer ve en önemli sorun ise 401. Sokak’ ta Buski’ nin kapattığı derenin üzerinin yürüyüş yolu ve çocuk oyun alanlarının yapılmamasıdır.

Nilüfer Belediyesi bu bahsi geçen yerlerin projelerini yıllar önce hazırlamıştır. Hatta bu projelerin ihaleleri bile yapılıp yüklenici firmaya yer teslimi yapılmıştır. Fakat belediye iş sırasında daha önce bu yerleri “çalışma planımızda ilk önce yapacağız” demesine rağmen son sıraya almıştır.

Benim bu noktada Belediyeye söyleyecek sözüm yok. Zaten bu konuda onlarla defalarca konuştum. Bende belediyeye söz bitti. Benim sitemim buralarda yaşayan esnaf ve mahalle sakinlerinedir. Esnafla bu konuların çözümünü paylaştığımda daha bu alanlardan kimin sorumlu olduğundan bile habersizler. Mahalle sakinleri 401. Sokak’ ta o dar yoldan araçlarıyla geçerken ve düşük kottaki dereye düşme tehlikesi yaşayıp karşıdan geçen araçla tartışırken bunların sorumlularını unutmuş olmalı. Defalarca o dar sokakta sıkışan arabaların arasından geçmeye çalışan çocuklara şahit oldum.

Bu yazıya belediyenin cevap yazmamasını özellikle belediye yetkililerinden rica ediyorum. Çünkü söylenecek şey belli ihalesi bitti 2 aya başlanacak. Başlanacağından da kesinlikle eminim. Benim ricam mahalle sakinlerinin mahallemizin sorunlarına sahip çıkıp bu konularının çözümleri için yetkili mercilerin kapılarını çalmalarıdır.

İsminin açıklanmasını istemiyor

 

Beşevler Caddesi asfalt bekliyor

 

Yıllar geçtikçe giderek bozulan Beşevler Caddesi için çalışma yapılmaması anlaşılır gibi değil. Kentin en işlek caddesinin asfaltı kağıt gibi inceldi. Cadde üzerindeki kapakların hiç biri yol ile uyumlu değil. Konuyu aktardığımız Nilüfer Belediyesi ‘ nden ise şu cevap alınmakta :“ Diğerleri gibi Beşevler Caddesi’ nin yapım, bakım ve onarım yetkisi Büyükşehir Belediyesi’ndedir. Caddelerle ilgili tarafımıza ulaşan şikayetler hızlı bir şekilde BB’ nin ilgili birimlerine iletilmektedir. Bunun dışında Nilüfer Belediyesi’ nin herhangi bir yetkisi bulunmamaktadır.” O halde caddelerin yapım ve bakımından sorumlu Büyükşehir Belediyesi buraya bir an önce el atmalıdır.

Cadde esnafı ve sakinleri

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X