Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Yolun hali köstetebek yuvası

Kış şartları Hasanağa ve Kayapa’yı İzmir Yolu’na bağlayan bozuk yolu daha da kötü duruma getirdi. Çukurlarla dolu olan yolda ağır tonojlı araçlarla servis ve özel araçlar güçlükle ilerleyebilmekte. Trafiğin bu yüzden aksadığı yolda araçların hasar görmesi eksik olmuyor.

Esnafın, sürücünün ve sanayicinin de en büyük sorunu bağlantı yolu. Pazar Caddesi olarak da adlandırılan İzmir Yolu bağlantılı 7 kilometrelik yolda büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Büyük çukurlar sürücülere yolda zigzak çizdirmekte. Yol bozuk olunca haliyle servis araçları her ay bakıma giriyor. En fazla hasar lastiklerin çukurlar sebebiyle yarılmasında. Bu bir milli servettir.

Yolların bozuk olmasından dolayı TIR’lardaki ürünler ciddi anlamda zarar görüyor. Bu ürünler intekrar elden geçirilip gönderilmesi zorunluluğu doğmakta. Bu da milli servet kaybıdır.

Bu konuyla ilgili karayollarına, valiliğe ve belediyeye dilekçelerimizi verdik. Ulaşımda rahatlık aynı zamanda sürücülerin ve vatandaşların da rahatlaması olacaktır. Süregelen bu dertten artık kurtulmalıyız. Yol 4 metre daha genişletilerek asfalt yapılmalı. HOSAB’taki fabrikalarda 135 tesis var. 8 bin civarında çalışan var. Bu insanlar, bu yolu kullanarak işe gelip gidiyorlar.

İsminin açıklanmasını istemiyor

 

Havalı korna ve yaptırım eksikliği

 

Bir Avrupa sehri düşünün; taşımacılıkta raylı sistemi günde binlerce kişiyi çok az sayılabilecek aksaklıkla sürekli taşıyan, tüm araçlarda geçerli kart sistemi altyapısını sunabilen, otobüslerinde yeni rahat ve klimalı olarak servis verebilen. Bunun yanısıra kentin merkezi Şehreküstü’de dahi havalı kornasını çekinmeden çalan, çekinmeyi bırakın dolu otobüsü yoğun trafikte cep telefonu ile konuşarak tek elle ve yüksek hızla kullanabilen yeşil otobüsleri ile hizmet veren bir Avrupa şehri.

Bu Avrupa şehrini gelişmemiş bir ülkeya ait gösterebilecek, kural tanımayan, yukarıda bahsettiğim gibi Şehreküstü meydanındaki hastanenin önünde bile yoğun yaya trafiğinde yüksek sesli havalı kornasını kullanabilen özel halk otobüsü sürücüsünün rahatlığı dikkat çekici. Bütün bunlara ise hiç bir kamu kurumunun müdahale edememesi. Bu şehire yakışmayan görüntüye bir kuruluş sorumluluk alıp ‘dur’ diyebilecek mi çok merak ediyorum.

Hakan Yıldızlılar

 

Gemlik Körfezi’nde kirlilik

 

Geçen hafta sonu K. Kumla’dan Gemlik’e gelirken Esinti Sitesinin önünden itibaren ilçeye doğru yaklaşık 2 km’lik bir bölge çamurlu haldeydi. Hava yağmurlu olmamasına rağmen bu çamurlu görüntünün nedeni ne olabilir? Yaklaşık 250-300 metre açıkta da aynı çamur kütlesi belirgin bir şekilde görünüyordu. Bunlar gemilerden bırakılan sintineler mi yoksa sebebini bilmediğimiz bir kirlilik midir?

Yaz tatilinde Hasanağa sitesinin açıklarında palet-maske şınorkelle dolaşırken hem suyun altında hem de üzerinde aynı şekilde çamur kütlesi gördüğüm için ister istemez gemilerin sintinelerinin denetlenmediğini düşündüm. Bu duruma bakarak gemilerin sintine denetiminin yeterli yapılmadığı kanısındayım.

Körfez kurtarılmaya çalışılırken bu konuların gözden kaçmaması gerekiyor. Denetimin aksamadan yerine gelmesi bir kez daha önem taşıyor.

Timuçin Demir

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X