Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Yönetmelik aile hekimlerini küstürdü

Sağlık Bakanlığı’ nın uzun süredir üzerinde çalıştığı yönetmelik dün yayınlandı ama bu durum aile hekimleriyle bakanlık arasındaki ipleri iyice gerdi. Yönetmeliği hukuksuz bulan aile hekimlerinin süresiz iş bırakma eylemini düşünüyor olduğunu ifade etmek yanlış olmaz. Dün bu konuda bir çok aile hekiminden telefon ve e-posta aldım. Hepsi de “ bu haksızlığa karşı sesimiz olur musunuz?” diyordu.

Haftasonları getirilen nöbet sistemine karşı çıkışlarının kamuoyunda yanlış değerlendirildiğini vurgulayan hekimler kendilerinin nöbetten kaçmadıklarını ancak uygulamanın pek çok hukuksuzluğu içerdiğini aktardı. Bir aile hekimi telefonda “dün çıkan yönetmelik yine hukuksuz. Bakanlığımız maalesef aile hekimlerini küstürdü” ifadesini kullandı.

Peki yönetmelik neler içeriyor : Sağlık Bakanlığı, Aile Hekimliği’nde puan uygulamasına geçiyor. Bakanlığın hazırladığı ve dün yürürlüğe giren yeni ‘Aile Hekimliği Ödeme ve Sözleşme Yönetmeliği’ ile sözleşme esasları olmak üzere, ücretlendirme, kesintiler ve nöbetlerle ilgili pek çok konuyu yeniden düzenleniyor.

Düzenleme kapsamında aile hekimlerine ihtar puanları verilecek ve ihtar puanlarının yüz puana ulaşması hâlinde sözleşmeleri vali tarafından sona erdirilecek. Aile hekimlerine uygulanacak ihtar puan cetveline göre mazeretsiz nöbete gelmeyenlere 20 ihtar puanı verilecek. 5 kez mazeretsiz nöbete gelmeyen aile hekimlerinin sözleşmeleri feshedilebilecek.

Konuştuğum aile hekimlerinin ortak kaygısı şu: Demokratik haklarımızın kullanılmasının önlenmesi amacı ile anılan yönetmelik ekindeki ihtar puanlarında orantısız artışa gidilmiştir. 5258 Sayılı Aile Hekimliği Kanununda ve 2014/33 Sayılı Genelgede söz konusu görevlendirmeler ”nöbet” olarak anılmıştır ki bu yönü ile hukuken nöbet görevi aile hekimliği hizmetleri kapsamında sayılamaz. Bu çerçevede nöbet görevine icap etmeyen meslektaşlarımız hakkında ”Aile Hekimliği uygulamasında uygulanacak ihtar puanı cetveli” ne göre ihtar puanı uygulanması hukuka aykırıdır.

Mustafa YANIK

 

Bariyerler neden konuldu

 

1. Murat Caddesi ile Askeri Hastane arasına nedeni bilinmeyen plastik engeller kondu. UKM kararı olduğu söylendi. Ama burada bulunan bir işletme tarafından en az 100 metre bu bariyerler çaktırıldı . Burası trafiğin çok yoğun olduğu bir bölge değil. Buraya hatır için yapacaklarını Çekirge Meydanına yapsınlar da günün her saatinde orası da rahatlasa. Bu işin bir an önce çözülmesini istiyoruz.

Çekirge esnafı ve Ünlügüzel Apt.

 

 

Osmangazi Belediyesi’ nden iki cevap

 

Olay Gazetesi’nin 25 Mart 2015 tarihli sayısında yer alan köşenizde ‘Verilen sözlere itimadımız kalmadı’ başlıklı şikayete yer verilmiştir.

Şikayete konu olan Beşyol bölgesi 1/1000 ölçekli Kentsel Dönüşüm Sağlıklaştırma Projesi Yalova Yolu Güzergahı Uygulama İmar Planı kapsamında kalmaktadır. Bu kapsamda kalan alanlar Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 17/07/2007 gün ve 487 sayılı kararı ile Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı ilan edilmiştir.

Dolayısı ile bu bölgedeki kentsel dönüşüm ve gelişim çalışmaları Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülmektedir.

—–

Olay Gazetesi’nin 26 Mart 2015 tarihinde Söz Sizde köşesinde ‘Yapı denetimsizliği mi’ başlıklı bir şikayete yer verilmiştir.

Yapı Denetim Müdürlüğümüz ilgili yazıya istinaden arşiv kayıtlarının tetkiki neticesinde bahse konu olan 620 ada ve 10 parselde kalan yapının 26/02/2015 gün ve 225 sayılı yapı ruhsatının bulunduğu görülmüş olup, söz konusu yapı ruhsatlı proje ve eklerine göre inşaata devam edildiğini tespit etmiştir. 19.03.2015 tarih ve 7019 sayılı talep 30.03.2015 tarihinde yasal süresi içerisinde cevaplanmıştır.

Mustafa DÜNDAR

Osmangazi Belediye Başkanı

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X