Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Yunuseli Parkı Büyükşehir Belediyesi sorumluluğundadır

Köşe Yazısını Dinle

Sayın Günay Yumruktay, Olay gazetesinin 8 Aralık 2022 tarihli Söz Sizde köşesinde ‘Bu Park Neden Sahipsiz Bırakılıyor?’ başlıklı bir şikâyete yer verilmiştir.

Yazıda bahse konu alanda bulunan; çevre aydınlatma ve donatı ekipmanları Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirme ve uygulaması yapılmış olup, bakım çalışmaları da Büyükşehir Belediyesi yetki ve sorumluluk alanında kalmaktadır.

Konuya duyarlılığından dolayı okurunuza ve konuyu bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dileriz.

Osmangazi Belediyesi
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü 

  

1950-60 yılları arasındaki Bursa’ya bir yolculuk

Ekrem Hayri Peker… Bursa üzerine yazdığı 10. kitabı ‘1950-1960 Yıllara Arasında Bursa’da Yaşanan İlginç Olaylar’ adlı kitabı Ekin Kitabevi’nden çıktı.

Peker kitabı ile ilgili şunları ifade ediyor: “Bursa o kadar değişti ki, çocukluğumun ve gençliğimin Bursasını çocuklarıma anlatsam kısmen gördükleri ve yaşadıkları için inanacaklar ama torunuma anlatsam, ‘dedemin kafası sulanmaya başladı’ diye düşünecek” dedim. Ve bildiğim, yaşadığım Bursa’yı yazmaya çalıştım. Çalışmalarımı 1950 yılından başlayarak incelediğim 11 yıllık yerel gazeteler haberleriyle zenginleştirdim.

Bu kitapta 50’li yıllara bir yolculuk yaparak, Bursa’da yerel basında yer alan ilginç haberleri okuyacaksınız. Bulunan defineler, öldürülen fil ve boğa yılanları, deve güreşi, Bursa’yı ziyaret edenler, Cem Sultan’ın mezarının açılması, Vecihi Hürkuş’un uçakları ve Bursa’nın eğlence kralı Hayri Küçük… Ellili yıllara yolculuğa çıkmaya hazır mısınız? İyi okumalar diliyorum tüm okurlarıma.”

 

DİKKAT! YILDIRIM’DA SU KESİNTİSİ

♦ Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı tarafından yapılacak çalışmalar kapsamında Yıldırım ilçesi Samanlı Mahallesi Sevgi Cadde ve civarında 23.12.2022 – 20.1.2023 tarihleri arasında, 10:00-16:00 saatleri arasında zaman zaman su kesintisi yapılacaktır.

Tedbirli olunması rica olunur.

Büyükşehir Belediyesi

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X