Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Yunuseli ve sorunları

Sayın Yumruktay; Yunuseli sizlerin de bildiği gibi modern Bursa’nın yeni yüzü oldu. Açılan imar yolları, yeni konut projeleri ile Hamitler ve Yunuseli’nde yeni bir Osmangazi kuruyoruz sloganıyla bugünlere geldik. 2 sene önce Başkan Dündar altyapı çalışmalarının özenle, planlanarak yapıldığını, asfaltlamanın bir kez yapılarak bir daha herhangi bir işlem için kazı çalışması olmayacağından bahsediyordu medya mensuplarına ama gelin görün ki o günlerde asfaltlama çalışması yapılıp bugüne kadar mücbir sebeplerle tekrar kazı çalışması yapılmayan neredeyse hiçbir cadde ve sokak yok. Övünerek bahsedilen planlama bu mudur? 

*Diğer bir konu; Çamlık Caddesi boyunca inşaat yapan firmalar 20 mt’lik yolu kendi arsalarıymış gibi kullanıyor; inşaat malzemelerini neredeyse yolun yarısını kapatacak şekilde gelişigüzel yola istifliyor. Bu da o caddeyi kullanan araçların hareket kabiliyetini kısıtlıyor. Bu konuda inşaat firmalarını hiçbir şekilde uyaran yok. 

*Bölge halkını canından bezdiren konulardan biri de sık sık yapılan elektrik kesintileri. Hatta bu yüzden kullandığım buzdolabını çöpe atıp yenisini almak zorunda kaldım. UEDAŞ yetkilileri sürekli yaşanan kesintilerin nedeni hakkında net bir cevap veremiyor. Bazen inşaat firmaları da kimseye haber vermeden elektriği kafalarına göre kesebiliyor. UEDAŞ sürekli arıza var, gideriyoruz yanıtı veriyor ama bu kadar sık kesinti yaşanmasını aklım almıyor. Gün içinde 4-5 kez elektriğin gidip geldiği durumlar oluyor ve bu konudan benim gibi zarar gören vatandaşın maalesef hakkını arayacağı bir mercii yok.

*Son olarak Yunuseli’nin meşhur problemlerinden biri ulaşımdan bahsetmek istiyorum. B-29 hattını ne zaman kullanmaya kalksam şoförün gecikme problemiyle karşılaştım. Özellikle Fomara durağında akşam saatlerinde 30-40 dakika gecikmeler yaşandığı oldu. UKOME’ye yapılan şikâyetler de sonuçsuz kalıyor. Ne bir denetim var, ne de bir uyarı ve şoförler de son derece kaba. Duracak ışığına basılmasına rağmen her durakta yolcuların uyarısıyla duran şoförlerden bahsediyorum. Varın gerisini siz düşünün. 

 Çağdaş yaşam herkesin hakkı diyorum. Umarım yetkililerin dikkatini çeker ve bu sorunlara bir çözüm bulurlar.

Saygılarımla. 

Bir Yunuseli Sakini

 

Ağaçlarımız niye katledildi?

 

Merhaba. Nilüfer ilçesi İhsaniye Mahallesi Özbir Sitesi sakinleriyiz. Sitemizde bulunan ağaçlar site yönetimi tarafından budama bahanesiyle kökünden kesildi. O kadar ki, sitede bulunan otoparkımız kesilen ağaçlarla kaplandı. Site yetkililerinin, yönetiminin bizlere bir açıklama yapmasını bekliyoruz. Bize sadece budanacak denilen ağaçlarımız niye katledildi?

Site sakinleri

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X