Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Yunuseli’nde esnaf kaldırıma taştı

Günay Abi; Yunuseli Mahallesi Fuat Kuşçuoğu Caddesi üzerinde faaliyet gösteren bazı marketler ve esnaf kaldırımları işgal ediyor.

Caddenin belli noktalarındaki bu işgal nedeniyle vatandaşın kaldırımları kullanabilmesi de güç hale geldi.

Ayrıca belediye tarafından engelliler için yapılmış olan sarı alanlar bile sorumsuzca işgal edilmiş durumda.

Bir marketin adeta dükkân içine sığmayarak manav reyonunu kaldırıma taşıması ve üstelik engellilerin kullandığı sarı alanı da işgal etmesi beni bir vatandaş olarak oldukça rahatsız ediyor.

Bu sebeple son bir yıl içinde ilgili yerleri birkaç kez telefonla aramamıza rağmen durumun düzelmemesi, size bu durumu yazmaktan başka bir çare bırakmadı.

En son geçtiğimiz sonbaharda bildirmiştim yetkililere. Önce Osmangazi Belediyesi’nin Zabıta Müdürlüğü’nü aradım durumu anlattım.

Ama onlar Fuat Kuşçuoğlu Caddesi’nin yetkileri alanına girmediğini belirterek Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne yönlendirdiler. Durumu Büyükşehir  Zabıtası’na da bildirmeme rağmen durum aynen devam etti. Tabii daha sonra kış mevsimi gelince de dışarıdaki ürünler içeri alındı.

Ve… Yaz geldi, havalar ısındı. Yine aynı market var sahnede. Manav reyonunu dışarı taşımış. Dükkâna sığamıyor belli ki…

Ayrıca, yine aynı cadde üzerinde faaliyet gösteren bir yemek üretim işletmesinin önündeki kaldırıma da çoğu zaman araçlar park  ediyor.

Yetkililerden isteğim, bu cadde üzerinde denetimleri artırılsın ve ağır cezalar uygulansın. Başka türlü bu durumun önüne geçilemeyeceğini düşünüyorum. Kaldı ki; engelli veya engelsiz her vatandaşın ortak kullanım alanlarından biri olan kaldırımlar, hiçbir esnafın kazanç kapısı haline gelmemeli. Yayaya ait yeri kullandıkları için kul hakkına da girer bu durum.

Elbette bu cadde üzerindeki bütün esnaf  böyle değil. Dedim ya bazıları böyle.

Konuya duyarlı olanları da var aralarında. Onlara da sizlerin aracılığıyla teşekkürü bir borç biliyorum. Saygılarımla.

İsmini vermek istemiyor

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X