Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Yürüyen merdiven neden yürümez

Çakırhamam Semtinde belediye otobüs durakları arka tarafında Balibey Han’ın yanında yürüyen merdiven mevcut. Tophane Semtine çıkan beton merdivenlere ek olarak yapılan yürüyen merdiven özellikle yaşlı, engelli ve hamile vatandaşlar için büyük rahatlık sağlamakta. Yalnız bir sorun var. Yağmurlu, karlı ve fırtınalı havaların ardından arızalanmakta.

Bu önemli hizmeti yerine getiren firma, merdivenin bu tür sorunla karşılaşmaması daha doğrusu korunması konusunda bir durumu öngöremedi mi? Yapılması gereken yürüyen merdivenin modern biçimde o yere yakışan bir sistemle üst örtüsünün oluşturulmasıydı. Görüntü kirliliği yaratır diye de düşünülmüş olabilir. Ama hangi gerekçeyle olursa olsun proje aşamasında alt kısmı elektrik ve mekanik donanımlı olan bu sistemin, yağmur, kar, toz, toprak vs.’den etkilenip çalışamayacak olması düşünülmeliydi. Haydi bu projeyi yapan firma düşünmedi veya düşündü de önemsemedi. Belediyenin mühendisleri, mimarları, teknik elemanları nasıl görmedi. Oysa müdahale etmeleri ve sorunu çözmeleri gerekirdi. Dolayısıyla büyük masrafla yapılan bir sistem en fazla ihtiyaç duyulan günlerde hizmet dışı kalmazdı. Yürüyen merdivenler için bu saatten sonra bir işlem yapılamayacaksa acizane bir önerim olacak: Temizlik işleri elemanları veya süpürgeciler her yağışın ardından kar veya yağmur suyunu temizleseler. Zira yağmur ya da eriyen karın suyu cihazlara, motorlara, elektrik sistemine, mekaniğe girdiğinden arıza oluşmakta. Hiç olmazsa bunun önüne geçilebilir veya etkisi azaltılmış olur.

Kemal BAŞEREN

 

‘Resmi tatil’ de durakta beklemek

 

Raylı sistemle Arabayatağı istasyonunda aktarma yaparak Millet Mahallesi istikametine gitmek üzere otobüs durağına saat 19.15 civarında geldim. Soğuk havada yaklaşık 45 dakika bekledikten sonra Burulaş’ ın sarı otobüsü D-1A geldi. Bu durumu bildirmek için Burulaş’ ın şikayet hattını aradığımda resmi tatil nedeniyle, yarım saatte bir otobüs olduğu söylendi. Bekleme sürem daha fazlaydı. İster resmi tatil olsun isterse idari tatil. Bu koca şehirde sadece memurlar mı yaşıyor? Özel sektör çalışanları resmi tatil günlerinde çalışınca evlerine gitmek için uzun süre otobüs mü bekleyecek? Özellikle karda ve soğukta 45-50 dakika beklemek kolay mı? Zaten 444 99 16 numaralı şikayet hattını aradığınızda şikayetlerinizin çok da önemli olmadığı, telefonda önce satış işlemlerinin anonslanmasından, şikayet hattı numarasının en son tuşlanmasından belli değil mi?

Bir vatandaş

 

Metronun buz gibi havası

 

Bursaray’ la yapılan yolculuk sırasında klima sorunu anlaşılan kolay kolay bitmeyecek. Yaz aylarında klimasız vagonlarda yaşanılan sıkıntılar herkesce bilinmekte. Hamam sıcaklığında terleten yolculuk bu kez tersine döndü. İster klima yok denilsin isterse arızalı denilsin çekilen sıkıntı sadece boyut değiştirdi. Geçen hafta karlı ve soğuk bir gecede bindiğimiz 2 nolu metro buzdolabından farksızdı. Öylesine soğuk vardı ki dışarısından belki daha fazlaydı. Bebekli bir kadının üzerindeki mantoyu çıkarıp yavrusunu sarıp sarmaladığına tanık olduk. Hani bir söz vardır: Perşembenin gelişi çarşambadan bellidir. Bunun böyle olacağı daha başından belli idi. Yazın vagonlarda sıcaktan bunalan yolcuların ‘ kış geldiğinde ise donacağız’ diye aralarında konuşmaları gelecekle ilgili ipuçlarını veriyordu. Kimi vagonlarda klima problemi kış gelmeden önce halledilmeliydi. Hiç olmazsa bundan sonrası için bu problem giderilmeli, şayet mümkün olmuyorsa bu vagonlar seferden alıkonulmalı. Malum her işin başı sağlık. Bir de sağlığımızdan olmayalım.

Ayşegül SEVİNDİK- Can KELEŞ

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X