Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Yüzüncü Yıl Mahalle Muhtarı’ndan ‘hobi bahçeleri’ ile ilgili açıklama

Köşe Yazısını Dinle

Sayın Günay Yumruktay, 22 Mayıs 2022 tarihli Olay gazetesi Söz Sizde köşenizde “Mahalle sakinlerinin hobi bahçesi rahatsızlığı” başlıklı okur yazınıza istinaden Yüzüncü Yıl Mahalle Muhtarlığı olarak kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına açıklama gereği duydum.

Yüzüncü Yıl Mahallesi ile 29 Ekim Mahallesi’nin sınırı Ayvalı Deresi’dir. Yazıda bahsi geçen ‘hobi bahçesi’ Ayvalı Deresi kenarındadır ancak 29 Ekim Mahallesi sınırlarındadır.

Bu anlamıyla okur yazısında bahsedildiği gibi ‘hobi bahçeleri’nin Yüzüncü Yıl Mahallesi ile bir ilgisi yoktur.

Ayrıca cevap hakkı verdiğiniz ve sesimiz olduğunuz için mahalle sakinlerim adına teşekkür eder kolaylıklar dilerim.

Yüzüncü Yıl Mahalle Muhtarı Ayşenur Sayan

Bir yanda sağlık çalışanlarının özverisi diğer yanda sistemin aksaklıkları

25 Mayıs 2022 tarihinde sabah saatlerinde kalp rahatsızlığı yaşayan 95 yaş üstündeki annemi en yakın hastane olan Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi/ Kalp Damar Hastanesi’ne özel aracımızla götürdük ve hastane maceramızı başladı açıkçası. Yürümekte zorlanan annemi hastane içine alabilmek için 10 dakika boyunca tekerlekli sandalye aradık. Tekerlekli sandalye buldum ama içeri giremedik. Çünkü, yardımcı olmak yerine burasının Covid-19 hastalarına ayrıldığını ana binanın acil bölümüne gitmemiz gerektiği söylendi.

Tekerlekli sandalye ile Kalp Damar Hastanesi’nden Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin ana binasına geçtik.

Asansörü olduğu söylenen yerde maalesef asansör de çalışmıyordu, güvenlik görevlisinin yardımıyla depo gibi bir bölümden binanın altına geçtik. Başka bir asansöre yöneldik. Asansör için burada da 10 dakika bekledik.

Bu arada sıkıntısı ve sorunu devam eden annemi nihayet acil bölümüne getirebilmiştim. Acilde kayıt yaptırmam gerektiği ve bunun için de sıraya geçmem gerektiği söylendi.

Bu arada annemin nefes almakta zorlandığını, 95 yaş üstü olduğunu ifade etmeme rağmen bana yolun karşısında bulunan ‘triaj’dan kayıt almam söylendi. Orada da kendimi zar zor ifade ederek nihayet ‘kırmızı alana’ yönlendirildik.

Alelacele müdahale için bir sedye bulduk ama üzerinde çarşaf yok. Sorduğumda, saat 10’dan sonra çarşaflar geliyor, denildi. Sabahın 9’unda acilde 3 doktor vardı ama yoğunluktan hastalara yetişmekte zorlanıyordu. Gördüğüm kadarıyla bir çoğu da kalp rahatsızlığından gelmişti. Doktorlarımız ve sağlık çalışanlarının gerçekten çok büyük bir özveriyle çalıştığını gördüm.

Doktorlar bir taraftan, hemşireler bir taraftan hastalara yetişmeye çalışıyordu. Nihayet, anneme müdahale edildi, rahatlaması sağlandı. Tahlil sonuçlarını beklerken sedyeyi boşaltmak zorunda kaldık. Çünkü acilde en az 30 hasta vardı ve gelmeye devam ediyordu.

Annem tekerlekli sandalyede iken bir kez daha fenalaştı hemen kalp elektrosu çekilmesi gerekiyordu, ama biz bu defa sedye bulamadık. Enjeksiyon yapılan acilin dışında bir yatağa yatırıp müdahale edilmesini sağlayabildik. Yoğunluğun sebebini öğrenmeye çalıştığımda, edindiğim bilgi, Bursa’nın genelinden yoğun şekilde hasta sevkinin bu hastaneye yapıldığı yönündeydi.

Sonuç olarak, sabah 9’da girdiğimiz hastaneden 16.00 sıralarında çıktık. Sağlık çalışanlarının nasıl bir özveriyle çalıştığını ancak bununla beraber sistemin aynı hızda olmadığını gördüm.

Sedye, asansör sıkıntısı, yakındaki hastaneye götürmek için o kadar yaşlı ve kalp rahatsızlığı yaşayan bir hastaya müdahalenin gecikmesi, öte yandan çevre bölgelerden sevk edilen hastaların yoğunluğuna rağmen, o yoğunluğu karşılayabilecek hekim takviyesinin olmaması.

İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerimizin bunları gözardı etmemesini, çözüm odaklı davranmalarını rica ediyorum.

Bir vatandaş

Dikkat! Yıldırım, Osmangazi ve Nilüfer’de su kesintisi

BUSKİ tarafından yapılacak çalışmalar kapsamında Yıldırım ilçesi; Millet Mahallesi, Samanlı Mahallesi, Kazım Karabekir Mahallesi Kısmet Caddesi’nin kuzeyde kalan bölge ile Osmangazi ilçesi Veysel Karani Mahallesi Kısmet Caddesi’nin kuzeyinde kalan bölge, Küçük Balıklı Mahallesi Söğüt Sokak’ın doğusu, İnönü Caddesi ve civarında 2.6.2022 tarihinde 00.10 ­-23.50 saatleri arasında su kesintisi yapılacaktır. Nilüfer ilçesi Kültür Mahallesi Bilginler Caddesi, Gümüşdere Caddesi, Bolu, Balcalı, Tekgül, Fidanlık, Fesleğen, Ak ve Onurlu Sokak arasında kalan bölge ile civarında 2.6.2022 tarihinde 10.00 – 18.00 saatleri arasında su kesintisi yapılacaktır.

Büyükşehir Belediyesi

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X