Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Yüzüncü Yıl Mahallesi metro yoluna ses perdeleme gerekli

Günay Bey, size Yüzüncü Yıl Mahallesi’nden ulaşıyorum.

Yüzüncü Yıl Mahallesi’nde metro batı çıkışında yer altından yer üstüne çıkmaktadır. Bu bölgede metro yolunun iki yan duvarının yüksekliğinin yeterli olmaması nedeniyle uzun yıllardır trenin çıkardığı yüksek sesten muzdaribiz. Bu yüksek sese maruz kalmaktan oldukça rahatsız olmaktayız.

Yüzüncü Yıl metro istasyonu batı çıkışına da Ertuğrul istasyonunda olduğu gibi ses perdeleme bariyerleri yapılmasını Büyükşehir Belediyemizden rica etmekteyiz.

Gürültü kirliliğine neden olan bu durumun bir an önce giderilmesini ve gerekli tedbirlerin alınmasını bekliyoruz.

İyi çalışmalar dilerim. Saygılarımla.

Orhan Ertuğrul

 

Esnaf cadde ve kaldırımları işgal etmiş durumda

Ev ile işyerim arası sabah akşam kullandığım İncirli /Çancılar arasını rahat bir şekilde yürüyemiyoruz.

Özellikle Dayıoğlu Hamamı’ndan Dörtyol lambalarına kadar ikinci el satışı yapan işyerlerinin dışarıya çıkardıkları malları ve o yolun trafiğe açık olduğu için dolaşan araçlar yüzünden yürümekte zorluk çekiyoruz.

Özellikle Eskişehir Han civarında esnaf neredeyse caddeyi işgal etmiş durumda.

Buradan gerek Büyükşehir Belediye Zabıta ekiplerine ve gerekse Osmangazi Belediye Zabıta ekiplerine açık çağrıda bulunuyorum.

Lütfen Cumhuriyet Caddesi’ne bir düzen getirirseniz seviniriz. Kolay gelsin.

Ali Kaplan

 

Ayağına maske takılan martı direkte asılı kaldı

Günay Bey, geçtiğimiz günlerde Söz Sizde köşesinde, yerlere atılan maskelerin nasıl bir tehlikeye yol açtığını ifade eden bir yazı okumuştum.

Aynı günlerde sosyal medyada gördüğüm bir haber dikkatimi çekti. Bitlis’te yaşanan olayda, bir martının yere atılan maskenin ayağına takılması sonucu konduğu elektrik direğinde asılı kaldığı yazıyordu.

Bir kez daha yerlere atılan her maskenin hem insan sağlığı hem de hayvanlar için nasıl bir tehlike oluşturduğunu görmüş olduk.

Kullanılmış maskelerin sokaklara gelişigüzel atılmaması konusunda vatandaşların ve yerel yöneticilerin bu konuda daha duyarlı olmaları gerekiyor.                                  Bir okur

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X