Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Zirai araçların park etmesi yüzünden istinat duvarımız yakında çökecek

Köşe Yazısını Dinle

Mudanya’ya bağlı Tirilye Mahallesi’nde 60 yılı aşkın evimiz olup yaz ve kış aylarında gitmekteyiz.

Arka sokak 7/11 evimizin İdmancılar Sokak’a bakan bahçe duvarlarımızın önüne binek araç, traktör, pulluk ve kaz ayağı gibi ağır tonajlı zirai araçlar park edilmektedir.

İstinat duvarlarımız çürük ve şu an yaptıracak imkânımız  bulunmadığından yaptıramamaktayız.

Ağır tonajlı zirai araçlar bahçe duvarlarımıza baskı yapmasından duvarların sıvaları dökülmekte, zirai araçların traktöre bağlama ve indirme esnasında zemin kuvvetli şekilde sallanmaktadır ve bazen sarsıntıdan dolayı uykudan uyanmak zorunda kalıyoruz.

Hatta, duvarın yıkılmasından korkumuzdan dolayı bahçemizde dahi oturamaz hale geldik.

Araç sahiplerine bu zira araçlarını başka yere park etmeleri konusunda çok defa ricada bulunduk lakin bir sonuca da ulaşabilmiş değiliz.

2 yıldır yaz aylarında Mudanya Belediyesi’ne dilekçe verip, araçların kaldırılmasını rica ettik.

Zabıta geliyor, gerekli uyarıları yapıp gidiyor. Birkaç gün rahatız, sonra yine durum aynen devam ediyor.

Geçtiğimiz mayıs ayında, Büyükşehir Belediyesi’ne de mağduriyetimi ifade eden dilekçemi verdim.

İlgili kişiler gelerek sokak araları ilçe belediyesinin sorumluluk alanında kaldığından İlçe Belediyesi’nden de ilgili birimler inceleyecek bilgisi verildi.

Bir hafta sonra Mudanya Belediyesi’nden  yetkililer gelerek araç sahiplerini uyarıp gittiler.

Kısacası, ben dilekçe vermekten, yetkililer gelmekten bıktık ama araç sahipleri zirai araçlarını ısrarla istinat duvarının olduğu yere park etmekten bıkmadılar.

Söz Sizde köşesi aracılığıyla Mudanya Belediyesi yetkililerinden tekrar rica ediyorum, istinat duvarımız yıkılmadan ve olası bir kazada canımız yanmadan bir çözüm bulunsun. ‘Park yasağı’ tabelası mı olur, başka bir çözüm mü bulunur bilemiyorum.

İyi günler, iyi çalışmalar diliyor, yetkililerimizin mağduriyetimizi çözmelerini en kısa sürede çözeceklerini umut ediyorum. Saygılarımla.

Mülk sahibi

Mehmet Çolak

 

DİKKAT! ORHANGAZİ’DE SU KESİNTİSİ

BUSKİ tarafından yapılacak çalışmalar kapsamında Orhangazi ilçesi Hürriyet Mahallesi Ertuğrulgazi Caddesi 1 ve 2 No’lu Sokak, Osmanpaşa 1 No’lu Sokak, Kırca Sokak, Tepe Sokak, Tekke Mahallesi TOKİ konutları 1, 2 ve 3. Etaplar ve civarında 28 Temmuz 2021 tarihinde 10.00 – 16.00 saatleri arasında su kesintisi yapılacaktır. Çalışmanın erken tamamlanması durumunda, şebekeye su belirtilen zamandan daha önce verilebilecektir. Tedbirli olunması rica olunur.

 

Söz Sizde okurlarının dikkatine!

 Değerli okurlarım, sizlerin sesi olan Söz Sizde köşesine telefonla, [email protected], [email protected] elektronik posta adresi veya sosyal medya hesaplarından da (Instagram, Facebook) ulaşabilirsiniz. Sizlerden ricam, yazılarınıza lütfen ad, soyad ve iletişim kurabileceğim bir telefon eklemeniz ve şayet isminizin yayımlanmasını istemiyorsanız bunu belirtmeniz yeterlidir.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X