Muhammet Fatih Şahin
Muhammet Fatih Şahin

AK Parti ve gençlik

AK Parti 2007 ile 2015 seçimleri arasında oy oranlarını devamlı olarak yüzde 50 bandında tutmayı başarmıştı. Ancak alttan gelen gençliğin farklı nedenlerle AK Parti’yle arasına mesafe koyması yüzünden bu seçimde tek başına yüzde 50 alması zor gözüküyor. Artık parti olarak değil ittifak olarak yüzde 50 hedef seçiliyor.

Gençlerin siyasi düşüncelerinin çok geniş bir yelpazede şekillendiğini gözlemliyoruz. Kudüs için dertlenen, hükümetin argüman olarak kullandığı konuları kendisi için oldukça önemli bulan gençler bile çok farklı nedenlerden dolayı AK Parti’ye cephe alabiliyorlar. Mevcut seçimde Cumhur İttifakı Meclis çoğunluğunu sağlamakta zorluk çekmeyebilir ancak alttan gelen gençliğin iktidar partisiyle arasına mesafe koyduğunu düşünürsek bundan sonraki her seçimde AK Parti’nin daha da zorlanacağını görmemiz gerekiyor.

Özellikle sosyal medyanın hayatımıza girmesiyle gösteriş ve özenti pik yaptı. İnsanlar en mutlu oldukları anları internete yükleyerek hava atmayı gerçekten mutlu olmaya tercih ediyor. Arkadaşının resmini gören diğer kişi ise ben neden mutlu değilim diyerek mutsuz oluyor. Yani ortada hiçbir neden yokken insanlar mutsuz olmaya başlıyor.

Neden yaşadığını, para kazanmak ve rahat bir hayat sürdürmekten öteye hiçbir amacı olmadığını düşünen o kadar çok genç var ki… Gençlerin oran olarak vakitlerinin ne kadarını faydalı işlere ayırdığını hesaplarsak oldukça üzücü sonuçlarla karşılaşmış olacağız.

Gençliğin yüreğinde eskisi gibi dava ruhu yok ve dertli değiller lakin bunun sorumlularından birisi de 16 yıldır ülkeyi idare eden AK Parti’dir. Maalesef Cumhurbaşkanı Erdoğan hariç partide gençliğe eğilmek isteyen ve onları kazanmak isteyen insan yok.

İnterneti en çok kullanan kesim gençlik olduğu için gençlerin gündemini takip etmek istiyorsanız sosyal medyadaki tıklanma ve izlenme sayılarını takip etmeniz yeterli olacaktır. Youtube’da en fazla tıklanan sayfalara baktığınız zaman dizileri, spor yorumcularını, bilgisayar oyun videolarını ya da hiçbir faydası olmayan yarışma programlarını görürsünüz.      

Gençler apolitik yetişiyor. Fenerbahçe’de başkan değişikliği, Galatasaray’da şampiyonluk kupası kazanıldığı için sevinçten uyuyamayan binlerce genç varken Afrin’i fethettiğimiz için sevinçten bir kişinin bile uykusu etkilenmiyorsa burada bir sıkıntı var demektir.

Ülke olarak gelişmek ve ilerlemek istiyorsanız üretim yapmak zorundasınız. Ancak gençliğin aklında üretim yapmak gibi bir düşünce yok. Takılmak, gezmek, resim çekmek vs. Ancak ülke bunlarla kalkınmaz.

Bizim ar-ge çalışmamızı yapacak, yerli üretimi gerçekleştirecek en önemli meslek grubumuz mühendislerdir. Türkiye’nin en büyük mühendislik üniversitelerine baktığımız zaman Ak Parti’yi sevenlerin oranları ortalama gençliğin bile çok çok altında olduğunu görüyoruz. Ülkeyi büyütme arzusunda olan bir iktidar partisine karşı sempati beslemeyen gençlik ile ileride sıkıntı yaşanması işten bile değil.

AK Parti’nin bundan sonra yapması gereken gençlerin düşüncelerini iktidara taşıyan, iktidarın da gençliği etkileme potansiyeli olan bir sistemi hayata geçirmesidir.

AK Parti’de yönetici olarak bulunan her siyasetçinin ve devlet kademesindeki tüm bürokratların haftalık olarak düzenli biçimde gençlerle buluşması bu meselenin en kolay çözümü olacaktır.

Haftalık olarak gençlerle buluşan devlet idarecileri hem gençliğin nabzını yakalamış olacak hem de gençliği dolaylı olarak yönetime sokarak tecrübe edinmesini sağlamış olacak.

Eğer ki 2023, 2053, 2071 vizyonlarını gerçekleştirmek istiyorsak vizyonların sahibi ile vizyonları gerçekleştirecek kitleler arasındaki birlikteliği eksik ve kusursuz biçimde hayata geçirmemiz gerekiyor.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X