Muhammet Fatih Şahin
Muhammet Fatih Şahin

İkinci kez COVID oldum

Köşe Yazısını Dinle

Bu hafta yapılan Covid-19 PCR testim pozitif geldi. Çok şükür evde atlatıyorum. Hastanelik değilim ama grip semptomlarını biraz ağır geçiriyorum.

3 tane aşım var. Bir kez de geçirmişliğim var lakin ikinci kez Covid olmaktan kurtulamadım. Ama beterin beteri vardır, evde atlatmak da güzel.

2020 Kasım’ında da Covid enfeksiyonu geçirmiştim. O zaman Covid yoğun bakımında çalışıyordum. Virüsü nereden kaptığımı biliyordum ama bugün nereden geldiğini bilemiyorum.

Doktorlardan, hemşirelerden, yardımcı sağlık personelinden de çok sayıda Covid vakası var. Filyasyon ekipleri Covid olduğumda beni aradılar ve çalıştığınız hastaneden bugün 20. vakasınız dediler. Günlük 100 bini bulan vakalar her yerde kendini gösteriyor. Zaten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da Bursa’da vaka sayısının çok yüksek olduğunu söylemişti.

Şu anda Covid vakaları çok arttı. Omicron’un bulaşıcılığı yüksek ama hastalık daha hafif seyrediyor. İlk zamanlardaki vakalara göre öldürücülüğü daha az.

Omicron’un mu öldürücülüğü az, aşıdan dolayı mı hastalık daha iyi seyrediyor bilemiyorum. Ama kendim 3 kez aşı olmama rağmen ikisinde de aynı şiddette geçiriyorum hastalığı. Genetik dayanıklılık her şeyin üstünde.

Grip ilacı ve kan sulandırıcı kullanıyorum şu anda. Bir de vitamin desteği tabii ki. Grip ilaçları güzel uyku yaptığı için dinlenmeye yardım ediyor. Kan sulandırıcıyı da kendim doktor olduğum için kontrollü olarak kullanıyorum. Doktora sormadan kullanmayı önermiyorum.

Çocuklarda da bu ara Covid-19’u sık görüyoruz. 39-40 dereceyi bulan, günlerce ateş düşürücüye rağmen şiddeti azalmayan ateş yapıyor. Aileler de korkuyor haklı olarak. 5 günden sonra ateş de düşmeye başlıyor. Ama yine de çocuğunuzda olumsuz bir gidişat varsa doktora götürün muhakkak.

İki yıldır aynı şeyler söyleniyor ama yine de hatırlatmakta fayda var…Sosyal mesafeyi artırıp ve sosyalleşmeyi biraz azaltırsak yakalanmamak mümkün, aksi halde hastalık bir şekilde gelip sizi de bulabilir.

Henüz bilimsel bir dayanağı yok ama bu yılın ortalarında salgının biteceği kulaktan kulağa fısıltı gazetesi ile yayılıyor. İnşallah Covid’in bulaştırıcı olduğu son yıl olur ve salgın hastalıklar çok uzun bir süre kendini göstermez.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X