Muhammet Fatih Şahin
Muhammet Fatih Şahin

Kar yağışıyla ilgili tespitler

Köşe Yazısını Dinle

Yoğun kar yağışı tüm ülkede hayatı olumsuz etkiledi. Ancak günümüz teknolojisi kullanılarak karın hayatımızı bu denli etkilemesinin önüne geçilebilirdi. Velakin olmadı.

Karın yağdığı ilk gün trafik felç oldu. İstanbul, Gaziantep, Ankara ve birçok yerde yollar trafiğe kapandı. Ama ilk günden sonra kar yağışı devam etmesine rağmen yollar kardan arındırıldı. Çünkü mücadele edildi. Kar küreme araçları yollardaydı.

Millet olarak önleyici tedbirleri fazla umursamıyoruz, iş işten geçtikten sonra adım attığımız için kar yağışında da farklı bir tutum göremedik. Ancak Meteoroloji’nin uyarıları dikkate alınıp bir gün önceden çalışmalar başlasaydı durum böyle olmazdı.

Kar yağışıyla ilgili en çok gündem olan il İstanbul ve Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’ydu. Zira İmamoğlu cumhurbaşkanı adaylığında ismi geçtiği için onun göstereceği performans merak konusuydu. Eğer İmamoğlu’nun tek gayesi belediye başkanlığında devam etmek olsaydı İstanbul’daki kar yağışı bu kadar gündem olmazdı.

Soğuk havada 16 saat arabanın içerisinde klima ile ısınmak zorunda kalan vatandaşlar oldu. Benzinleri bitebilirdi, küçük çocuklar zarar görebilirdi. Bazı araç sahipleri arabasını bırakıp gitmek zorunda kaldı.

Ama İmamoğlu’nun kar yağışının en yoğun olduğu saatlerde lüks bir balıkçıda İngiliz Büyükelçisi ile eşli yemeğe gittiği ortaya çıktı. İlk saatlerde İmamoğlu taraftarları tarafından bu olay şiddetle inkâr edilmiş olsa da yemeğin görüntüleri sosyal medyada yayılmaya başlayınca işler değişti. Bu sefer İmamoğlu 19 saat çalıştım 1 saat yemeğe gittim dedi ancak kar yağışı öğleden sonra saat 15.00 civarında başladı. Saat 18’de yemeğe gittiği ve 20.50’de ayrıldığı ortaya çıktı. Yani 3 saat çalışıp 3 saatlik yemek molası vermiş oldu.

Yollarda ise İBB’nin karla mücadele araçları buzda kaymaya başlayıp duran arabalara çarptı. İmamoğlu’nun en yakın arkadaşı, belediye sözcüsü ‘karla ilgili olağanüstü mücadele veriyoruz’ diye twet attığı sırada İsviçre’de kayak tatilinde olduğu ortaya çıktı.

Tüm bu yaşananlar muhalefet cephesi için hayal kırıklığı oldu. AK Parti 20 yıldır hükümette olduğu için iyisiyle kötüsüyle herkes Erdoğan’ı ve AK Parti’yi artık biliyor. Merak konusu olan ülkeyi yönetmek isteyen İmamoğlu’nun kriz anındaki performansıydı ancak hayal kırıklığına uğrattı.

İmamoğlu kendini savunmak için ‘İngiliz büyükelçisiyle görüşmek karla mücadele etmek kadar önemlidir’ dedi. O zaman ne görüştüğünü söyle dediler ama cevap vermedi.

İngilizler dünyanın en güçlü devletlerinden birisi. Uluslararası arenada söz hakkı yüksek. Ancak onları televizyondan göremezsiniz. Amerika, Rusya gibi sürekli basında haberleri çıkmaz. Kraliçe bunu söyledi, Boris Johnson şunu söyledi gibi haberlere denk gelmezsiniz. Alttan alta iş yaparlar.

İngiliz büyükelçisi İmamoğlu ile görüşmesinin basında bu denli geniş yankı uyandırmasını istemezdi. İngilizler de bu durumdan muhakkak rahatsız olmuşlardır.

Ama 6 Aralık 2021 günü Amerikan büyükelçisi Meral Akşener ile görüşmesini basına servis etmişti. Amerika bundan rahatsız olmaz ama İngilizler farklı…

Kar yağışı siyaseti derinden sarsacak bir olay değil ama hafife alınacak bir durum da değil. İmamoğlu’nun krizleri iyi yönettiğini millete hissettirmesi gerekiyor. Aksi halde kriz anında keyfine düşkün başkan imajını düzeltmesi çok zor olacak.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X