Muhammet Fatih Şahin
Muhammet Fatih Şahin

Yerel seçimleri kim kazanır?

Köşe Yazısını Dinle

Tüm dünya gibi Türkiye de ağır ekonomik koşullarla mücadele ediyor. Artan enflasyon milletimizi zorluyor.
Bir çok insan ekonomik koşullardan şikayet etmesine rağmen genel seçimlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a oy verdi.
Verilen oylar gidişattan çok memnunum demek değildi.
Genel olarak memnunum ancak şikayetçi olduğum konular var demekti.
Özellikle Kılıçdaroğlu’nun gelmesinden endişe eden geniş bir kesimin varlığı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tekrardan teveccüh gösterilmesine neden oldu.
Ancak yerel seçimde durum farklı seyredecek. Ülke yönetimi zaten Cumhurbaşkanı Erdoğan’da olacağı için belediyeleri farklı partilerin yönetmesinden endişe etmeyen milyonlar olacak.
Enflasyon hayat pahalılığı ya da kişisel beklentilerin karşılanmadığı her durum tepki oyu olarak kendini gösterebilir.
Genel seçimlerde cumhurbaşkanı Erdoğan’a oy veren vatandaşlar da ekonomik koşullardan oldukça rahatsız. Mülteci meselesinden rahatsız. Evlilik maliyetinin 400.000 Türk Lirası olmasından rahatsız. Ev alınamamasından hatta kiralarını bile can yakmasından rahatsız. Araba fiyatlarının yükselmesinden rahatsız. Bu rahatsızlıklar genel seçimlerde kendini göstermese de yerel seçimler farklı olur.
Mülteciler geri gönderme merkezine götürülüyor. İstanbul’da yabancılara oturma izni verilmiyor. Tüm bunlar vatandaşın beklentilerini karşılasa da enflasyon artmaya devam ediyor. Seçim öncesi 21 TL olan benzin bugün 33 TL’ye yükseldi. Bunun dolaylı olarak etkileyeceği sektörler de olacak. Dolar 18 TL’den 26 TL’ye yükseldi. Yani kısa sürede enflasyonla mücadele tam anlamıyla randıman maalesef vermeyecek.
Cumhurbaşkanlığı seçiminde belirleyici taraf Recep Tayyip Erdoğan’dı. Ona duyulan sevgi ve kırgınlık yarıştırıldı. Sevgi galip geldi. Ancak yerel seçimlerde muhalefet bir ve beraber olursa büyük bir başarı elde eder. Bir olamazsa Cumhur İttifakı büyük bir başarı elde eder. Yani belirleyici taraf muhalefet olacak.
İstanbul düşerse Türkiye düşer denilerek 2019 yerel seçimlerine ayrı bir önem atfedilmişti. Ancak İstanbul kaybedildi Türkiye kaybedilmedi.
Bu yüzden muhalefet bir ve beraber olarak seçime girmeyi başarırsa mevcut belediyelerini korur hatta birçok yeni belediye de kazanabilir.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X