Mustafa Özdal
Mustafa Özdal

Fan Kulüp

Belediye başkanları söylemekten çekinirler ama bazı derneklerden gelen taleplerden dolayı sıdkı sıyrılmış durumdalar.

Dernek yönetimi,  üyelerine turistik gezi düzenleyecektir, soluğu belediye başkanının yanında alır:

Bize otobüs ver.

Dernek yönetimi, bina yapacaktır dayanır belediye başkanının kapısına:

Bize arsa ver.

Dernek yönetimi, bir gece düzenleyecektir koşar belediye başkanının makamına:

Bize sponsor ol.

Ve dernek yönetimine çöreklenmiş birkaç kişiyi nemalandıracak, kamu yararıyla izah edilemeyecek  daha onlarca talep…

Ancak  kamu kaynaklarını sömürmeyen aksine kamuya faydalı işler yapan ve yönetim kurulu üyelerinin derneği geçim kaynağı yapmadığı sivil toplum örgütleri de var.

İşte onlardan biri, Fan Kulüp…

Ne yapar Fan Kulüp?

Okul yapar, uyuşturucuyla mücadele eder, ağaç diker, amatör sporları destekler, ihtiyaç sahiplerini giydirir.

Ve tüm bunları üyelerin imkanlarıyla yapar.

Uzun yıllardır Fan Kulüp toplantılarını takip eder, etkinliklerini izlerim.

Bursa’da ciddiye alınan, etkinlikleri ses getiren bir dernek olarak görürüm.

Bunun nedeni üst satırlarda bahsettiğim etkenler olsa da dernek yönetimini oluşturan isimlerin farklı siyasi partileri temsil etmesi de bir başka neden.

Nitekim İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu da üye, CHP Milletvekili Erkan Aydın da…

CHP Osmangazi Belediye Meclis Üyesi Alptuğ Memişoğulları da yönetim kurulu üyeliği yaparken, geçmiş dönem AK Parti Milletvekillerinden Hüseyin Şahin   uzun yıllar yönetimlerde görev almış bir başka isim.

Yönetim kurulu ve üye yapısı homojen olmadığı için  hem derneğin açıklamaları objektif bulunuyor hem de farklı görüşler  dernek çatısı altında özgürce ifade edilebiliyor.

Mesela üyelerden Ömer Yumak kürsüye çıkıp, “Ben  ilk kez tek sesli basın yaratmak için bu kadar büyük baskı yapıldığına şahit oluyorum. 12 Eylül döneminde bile gazetecilere bu kadar büyük baskı olmadı” diyebiliyor özgürce.

Tabii derneğin eleştirilecek yönleri de var.

Derneğin sadece 32 üyesi varmış.

Yani üye alırken seçici davranılıyor, herkesin başvurusu kabul edilmiyormuş.

Mesela turizmci Hasan Erdem’in üyelik talebi reddedilmiş.

Seçici davranılmasına itirazım yok.

Ancak 32 üyenin tamamının erkek olmasını eleştiriyorum.

Burası Fan Kulüp mü yoksa Erkekler Kulübü mü?

Efendim önceki akşam Fan Kulüp genel kurulu olağanüstü toplandı.   

Mehmet Toplan başkanlığındaki yeni yönetim oy birliğiyle seçildi.

 

Köfteci Yusuf’u bir de mağdur ettiği esnaftan dinleyin 

AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen, Köfteci Yusuf ziyaretini sosyal medya hesabından duyurmuş.

Paylaştığı fotoğrafın altına da şu notu eklemiş:

“Oluşturduğu istihdam, katma değer ve lezzetli ürünleriyle Bursa’mızın gururu olan Köfteci Yusuf’a (Yusuf Akkaş) ziyarette bulunduk. Misafirperverliği için teşekkür ederim.

Refik Özen, kibar ve hiçbir zaman nezaketi elden bırakmayan bir siyasetçidir.

Köfteci Yusuf’a da nezaketini esirgememiş belli ki.

Ancak Özen’e, Köfteci Yusuf mağduru  yüzlerce esnafı da ziyaret etmesini öneririm.

Yusuf Akkaş’ı bir de, Köfteci Yusuf’ın yarattığı haksız rekabet nedeniyle lokantasını kapatmak zorunda kalan, iflas eden, işleri bozulan esnaftan dinlesin.

Mağdur esnaf, birçok mekanında kira vermediği söylenen Köfteci Yusuf’un nasıl bir toplumsal yara açtığını daha iyi anlatacaktır kendisine.

 

Bursagaz’dan yanıt var

Bursagaz’ın Türkiye’nin dördüncü büyük kenti Bursa’nın bazı bölgelerini hala doğalgaza kavuşturamamasını  eleştirmiştim.

Bursagaz’dan gelen yanıtta, eleştirime bir yanıt yok ancak yine de yanıt hakkına duyduğum saygıdan dolayı paylaşıyorum:

“Sayın Mustafa Özdal, şehrimizde yaşanan önemli gelişmeleri değerlendirdiğiniz köşenizi, Bursagaz olarak yakından takip etmekteyiz. 6 Ağustos 2020 tarihli yazınızda, “Bursagaz Genel Müdürü’nün müjdesi (!)” başlığıyla yayınladığınız habere konu olan, şirketimizin dağ ilçelerine doğalgaz götürmek üzere yaptığı çalışmalarla ilgili sizi ve okurlarınızı detaylı olarak bilgilendirmek isteriz. Bursagaz olarak, 1992 yılından bu yana Bursa’nın her köşesine doğalgazı ulaştırmak amacıyla çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. 2004 yılındaki özelleştirme ile bin 841 kilometreden devraldığımız şebeke uzunluğumuz 2020 itibarıyla 6 bin 751 kilometreyi, 281 binden aldığımız abone sayımız ise bugün 1 milyon 46 bini aşarak ortalama yüzde 370’lik bir büyüme kaydettik. Şebeke uzunluğu, müşteri sayısı gibi rakamlar ele alındığında Türkiye’nin 3’üncü büyük doğalgaz dağıtım şirketi konumundayız.

Bursagaz olarak Bursa’nın 11 ilçesine, 260 çalışanımızla güvenli ve kesintisiz doğalgaz dağıtım hizmeti sunuyoruz. Gelinen noktada, Bursa’daki 7 merkez ilçede imarlı bölgelerin tamamına ulaşmış ve lisans alanımızın yüzde 98’ine doğalgaz arzını sağlamış durumdayız. Misyonumuz ve mevzuat doğrultusunda hedefimiz, lisans alanımızdaki imarlı tüm bölgelere doğalgaz hizmeti götürmektir. Bursa merkez ilçelerinde imarlı alanların çok büyük bir bölümüne doğalgazı ulaştırmış olduğumuzdan, 2016 yılında EPDK’ya başvurumuz üzerine, 4 dağ ilçesi,  Keles, Orhaneli, Büyükorhan ve Harmancık, lisans alanımıza dahil edildi.

Projemizin yatırım ve gider bütçesinin EPDK tarafından 2018 yılında onaylanmasının ardından alt yapı çalışmalarına hızla başlandı ve projenin ilk fazı olan Keles ilçesine 2019 yılında doğalgaz hizmeti vermeye başladık. Keles’ten, Orhaneli, Büyükorhan ve Harmancık’a uzanan ana hattın ve üç ilçedeki şehir içi hatların çalışmaları ise tüm hızıyla sürüyor. Hedefimiz bu yıl içinde, bu üç ilçedeki vatandaşlarımızı da ekonomik, çevreci, konforlu ve güvenli yakıt doğalgaz ile buluşturmaktır. Dolayısıyla, yaklaşık üç yılda projemizi tamamlamanın gururunu ve bölge halkını doğalgaz ile tanıştırmanın mutluluğunu yaşamaktayız. ”

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X