Niyazi Pakyürek
Niyazi Pakyürek

Bozuk bu dünyanın düzeni

Köşe Yazısını Dinle

Hani bir şarkıda “ Bozuk bu dünyanın düzeni bozuk. Bir dost bulamadım gün akşam oldu.” Diyor. Evet! Türkiye’nin dört tarafı sarılmış yetmiyor, içeriden de karıştırılıyor.

Eloğlu oyunu böyle oynuyor. İnsanın zoruna giden dışarıdan gelen saldırılardan öte kendi içinden gelen yıpratıcı hamleler. Ve de bunun adı demokrasi özgürlük oluyor.

ABD 14 bin kilometre öteden gelip Irak’ı, Suriye’yi birkaç parçaya bölüyor, oralarda küçük devletçikler kurmayı hedefliyor, diğer taraftan Türkiye’ye sınırlarını koruma diyor. Üstelik Avrupa ülkelerini de peşinden sürüklüyor.

Sanki Türkiye, NATO müttefiki değil. Türkiye’ye karşı beslediği PYD/ PKK Amerika’nın müttefiki. On binlerce tır silah ve mühimmat bu teröristlere verildi. Niçin? Türkiye’ye karşı kullanması için. Yalan hazır. DEAŞ’la mücadele etmesi için bu silah yardımı yapılıyormuş. Yalanını yesinler senin. DEAŞ belası da ABD’nin tezgahı. Bu örgüt ABD’nin yarattığı ve kullandığı bir aparat. Irak ve Suriye’yi bu örgüt vesilesiyle parçaladı. ABD, dünyanın tek hakimi olma peşinde ama, dünya ona büyük gelir. Tarihte dünyanın hakimi olmak isteyen Büyük  İskender ,Cengiz Han ve diğerleri vardı. Onlar ne kadar hakim olduysa dünyaya ABD de o kadar olur.

ABD şimdi de Yunanistan’ı avucunun içine almış durumda. Yunanistan’ın her tarafı ABD askeri üssüne döndü. Yunanistan düştüğü bu durumdan zor kurtulur. Tek tesellileri Türkiye’ye karşı korunmuş olma duygusu. Türkiye, Yunanistan’a niye saldırsın, yeter ki Yunanistan anlaşmalara uysun gereğini yapsın.

ABD mikser gibi bütün dünyayı karıştırıyor. Ülkelerin iç işlerine müdahale ediyor. Askeri darbeler, halk ayaklanmalarının kışkırtılması, ekonomik kaoslar ve savaşlar ABD’nin eserleridir. Bunları ülke içindeki yandaşları marifetiyle gerçekleştiriyor. Beslenen vakıflar, dernekler, medya kullandığı araçlar.

Rusya ile Ukrayna’yı savaşın içine çekti. Böylece AB ülkelerini kendine yaklaştırdı. Şimdi Çin’in üstüne oynuyor. Tayvan’ı kışkırtarak Çin’le dalaştırmak peşinde.

ABD dünyanın en borçlu ülkesi.  ABD Dolarının dünyada rezerv para olması istediği ve sıkıştığı an para basıp piyasaya sürmesini kolay hale getiriyor. ABD Doları mecburiyet karşılığı ülkelerin rezerv tutuğu para.  Çünkü ülkeler arasında enerji ticareti özellikle petrol dolarla yapılıyor. Ticari bir işle iştigal etmeyen insanların ABD doları muhafaza etmesi niyedir bilmem. Yarın işler kötü giderse ABD, doları geri almayabilir, hatta almaz hiç şüpheniz olmasın.

Dünya Araba tekeri gibi tam devir döner. Türkiye bugün kuşatılmış görünüyor, başta ABD ve AB ülkeleri her ne kadar Türkiye’yi sıkıştırmaya kalkarsa kalksınlar, bugün tekerin altında olan yarın tekerin üstüne, üstteki de alta iner. Bu nedeyse değişmez bir kaidedir.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X