Niyazi Pakyürek
Niyazi Pakyürek

Bu ülkede yaşamak güzel

Covid 19’un dünyaya bela olması ile birlikte Amerika ve Avrupa’da insanın hiç de değerli olmadığını gördük. Oysa Batı medeniyetinin değerlerini , insan haklarını, demokrasiyi kendilerine ait en üst değer olarak dünyaya pazarladılar.

Takke düştü kel göründü. ABD’de her şey maddiyat- para olduğu için, paranız yoksa insan sınıfına dahil değilsiniz. Sigortanız yoksa hiçbir sağlık kuruluşunda tedavi göremezsiniz. Ne olacağınız da kimsenin umurunda olmaz.

Avrupa’da anlatıldığı gibi hiç değilmiş. On beş yirmi yıl evvel Avrupa’da çalışan Türkiye vatandaşlarına sizi oraya bağlayan en önemli sebep nedir diye sorulduğunda ” sağlık hizmetleri” cevabını verirlerdi.

Pandemide, sağlık altyapısıyla, sağlık personeliyle, ilacı ve diğer sağlık malzemesiyle Türkiye, sağlık imkânları bakımından dünyanın en önde gelen ülkesi olduğunu gösterdi. Buda önyargılı olmayan her vatandaşa gurur veriyor.

Bu sıralar Balkanlar’dan çok telefon aldım. Telefon edenlerin tamamı Türkiye’nin büyüklüğü ve gelişmişliğini konuşuyor. Balkanlar’da Türkiye’nin televizyon kanalları izleniyor. 20 yıl evvel bu coğrafyada Türkiye’nin geri kalmışlığı konuşulurdu.

Buraları Türkiye’yi bizden fazla takip ediyor, ciddi hastalarını tedavi ettirmek için ülkemize gönderiyorlar. Türkiye’den giden yardımlar onlara çok ciddi moral verdiği gibi, Türkiye’yi arkalarında bir destek görmenin huzurunu dile getiriyorlar.

Bu ülke gerçekten çok güçlü bir ülke. Dışarıdan içeriden bunca saldırıya maruz kalmasına rağmen dimdik ayakta. Bunun ne anlama geldiğini bilmeyen, içi kin ve nefret dolu olan birçok bahtsız var.

Son birkaç aydır Türkiye, inanılmaz işler yapıyor ancak, bu salgın belasından kurtulduktan sonra ne olacak? Dünya dengeleri ne gösterecek, çok yakından ilgilenilmesi gerekiyor ve Sayın Erdoğan bunun çok farkında. Ekonomik hayat bütün dünyada yavaşlayacak ve ciddi istihdam sorunları doğacak. Türkiye şimdiden tedbirlerini almalı.

Uzmanlar, aşı bulunana kadar salgının tehdidini yaşayacağımız ve tedbirli olmamız gerektiğini söylüyorlar. Türkiye, yerinde tedbirler alarak salgının diğer ülkelerde olduğu kadar yüksek tahribat vermesini önledi.

Bu başarıda şüphesiz en büyük pay Bakan Fahrettin Koca ve bütün sağlık çalışanlarına ait olmak üzere emeği olan diğer bakanlıklara da teşekkürü borç biliriz.

Bu güzel ülkenin değerini kıymetini bilmek lazım. Bunun için de adam olmak gerek.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X