Niyazi Pakyürek
Niyazi Pakyürek

Erdoğan farkı

Türkiye NATO’nun önemli bir üyesi ve AB ile katılım müzakerelerini yürütüyor. Lakin Türkiye her iki kanattan beklediği, olması gereken yakınlığı bulamıyor. Özellikle Irak, Suriye gelişmeleri, PKK’nın silahlı saldırıları Türkiye’nin güvenliğini tehdit ederken müttefiklerin bu konuda  hiçbir şey  olmuyormuş gibi davranmaları, özellikle 15 Temmuz ülkeyi işgal girişiminin ABD ve AB tarafından destek görmüş olması, Türkiye’nin sabrını taşırmış durumda. 15 Temmuz girişiminin ABD destekli olduğu kesin. Tasnif edebilen akıl sahibi olan herkes bunu anlıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, her fırsatta Türkiye’nin 15 Temmuz’da yalnız bırakıldığını açıkça ifade ediyor. Son olarak Erdoğan İstanbul’da yapılan NATO toplantısında dünyaya net mesajlarla konuyu bir kez daha aktardı. Erdoğan konuşmasında şunları söyledi: “Irak’ta, Suriye’de bizim terör örgütü olarak ilan ettiğimiz örgütlerin elinde dostlarımızın ürettiği silahlar çıkıyor. Bu silahların seri numaralarına varıncaya kadar hepsi bizde mevcut, bunları biliyoruz. Ama biz bunları kendilerine söylediğimiz zaman hiç ilgilenmiyorlar. Birileri kalkıyor diyor ki, ‘Biz PYD’yi, YPG’yi terör örgütü olarak kabul etmiyoruz.’ Niye? Çünkü onlar DEAŞ’a karşı savaşıyorlar. ‘ O zaman Nusra’yı da kabul etme. El Nusra, o da DEAŞ’a karşı savaşıyor. Bir terörist bir başka teröriste karşı savaşıyor diye buna iyi diyebilir miyiz?”

Erdoğan, ABD’nin CBS kanalında yayımlanan “60 dakika” programında, Ortadoğu’daki gelişmeler, FETÖ elebaşının iade sürecine ilişkin yaptığı açıklamada aynı net tavrı sergiledi. Programda, Türk halkının da özellikle 15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından ABD’ye büyük kırgınlık duyduğunu ve ülkede Amerikan karşıtlığının arttığını vurguladı.

Sunucunun “ABD’nin darbe girişimiyle ilişkisi olduğunu düşünüyor musunuz?” sorusu üzerine Erdoğan, “Biz şu yaptı böyle bir şey demiyoruz, diyemiyoruz. Ama millet bunun değerlendirmesini böyle yapıyor. Bu adam (FETÖ) sizde niye duruyor? Sen bunu orada sakladığın sürece kusura bakma Türkiye’nin ve Türk milletinin bakışı daha başka olmayacaktır” dedi.

Erdoğan ABD ile YPG’ye silah yardımı konusunda yaşanan anlaşmazlığa da değinerek, “DEAŞ ile savaşıyor diye başka bir terör örgütünü savunamazsınız ’iyi-kötü’ diye ayırım yapamazsınız” diyerek ABD’nin tutumunun yanlışlığını vurguladı.

Erdoğan AB ülkelerine hitaben de “Terör örgütü mensuplarının ülkelerinizde rahatça hareket etmelerine, propaganda yapmalarına, militan devşirmelerine, tehditle haraç toplamalarına engel olmanızı istiyoruz. Özellikle AB’nin terör örgütü olarak ilan ettiği PKK’nın AB üyesi ülkelerde çok rahat dolaşmasını ve buralarda terörist başının posterleriyle aynı şekilde parlamento binasının koridorlarında afişleriyle cirit atmalarını terör mağduru bir ülke olarak hazmedemiyoruz” diyerek AB ülkelerinin çifte standart uyguladığını ve ikiyüzlü olduğunu bir kez daha haykırdı.

İçinde bulunduğumuz haftada İspanyanın Katalonya  bölgesi  milletvekilinin dokunulmazlığı kaldırıldı ve hakkında ayırımcı sözler kullandığı gerekçesiyle dava açıldı. AB üyesi ülkelerden bir açıklama duydunuz mu? Ecnebilere duyurulur.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X