Niyazi Pakyürek
Niyazi Pakyürek

Haşhaş ve Emperyalizm

Köşe Yazısını Dinle

Merhum Aytunç Altındal, yaptığı araştırmalarla tanınır. Onun araştırmaları gerçekten çok ciddiye alınması gereken ve de üzerinde titizlikle durulması icap eder mahiyettedir.  Onun 1979 yılında yazdığı Haşhaş ve Emperyalizm kitabından yaptığım alıntı bu yazının konusudur.

Kitapta esas itibarıyla, 1969-1974 yılları arasında yazdığı ve çeşitli gazetelerde yayımlanmış inceleme ve araştırmalar yer alıyor.

Daha önemlisi, kitapta öngörülmüş olan tüm varsayımların daha sonraki yıllarda bu öngörüleri doğrulayacak şekilde gerçekleşmiş olmasıdır. Nasıl mı? Yazar anlatıyor:

“ Örneğin günümüzden yaklaşık 30 yıl önce Tolkien’in ünlü romanı Yüzüklerin Efendisi’ni Türkiye’ye tanıtmıştım. Ve Eklemiştim: Bu yazar ve kitabı önümüzdeki on yollarda dünyada çok ‘ ünlendirilecektir’! Benzer şekilde yine 30-32 yıl önce  Zen- Budizm’in Türkiye’de ‘yaygınlaştırılacağını’ çünkü böyle bir ‘Üst Tasarım’ bulunduğunu yazmıştım, aynen öyle oldu.

Şaşırtıcıdır ama özellikle İstanbul’da hangi semtlerde, hangi toplumsal katmanlarda ‘Uyuşturucu Bağımlılığının’ artacağını ve suç oranlarının yükseleceğini de gerçeğe en yakın sayılarla tahmin edebilmiştim.

Bir başka ilginç husus da, uyuşturucu maddeler kullanarak yapılan ‘ Gizli Zihin Kontrol’ mekanizmaların ilk kez bu kitapta açıklanmış olmasıydı.(1979) Diğer bir deyişle günümüzden yirmi üç yıl önce ABD’nin gizli güvenlik ve savunma servislerinin (CIA ve FBI) bizzat Amerikalı erlerin ve yabancı savaş tutsaklarının üzerlerinde LSD ve benzeri ‘Droglarla’ yaptıkları’ Zihin Kontrol ve Yönlendirme’ faaliyetle rinin açıklanmasıdır.

Türkiye’de o günlerde hiç kimse bu tür bir ‘Kili Savaş’ın bizzat ABD’nin ‘Derin Servisleri’ aracılığıyla yürütülmekte olduğunu bilmiyordu. (NOT: Adını anmadan geçemeyeceğim: Değerli Prof. Osman Nuri Koçtürk ise SSCB’nin ve ABD’nin gizli silahlar kullanarak yoksul ülkelerde Tarım ve İklimi değiştirdikleri ni öne sürmüştü 1973’te. O dönemde ‘Cahil Okumuşlar’ Koçtürk Hoca’yı ‘Komplo Teorileri’ üretmekle suçlamışlar ve adının ve eserlerinin duyulmasını engellemişlerdi. Koçtürk Hoca ‘Mason’ olmayı reddettiği için bugün adı sanı anımsanmıyor. Yoksa onun adına ödüller konur, mason medyasında her gün bir yazı yayınlanırdı.)

ABD’nin yürüttüğü bu kirli savaşın kod adı ‘Phoenix’di. Merkezi Arizona’daydı ve ABD ordusundan Lloyd Frenz adlı bir Tuğgeneral tarafından yönetiliyordu. 1969-71 yılları arasında Phoenix Projesi’nin ABD’li ajanları Türkiye’de, İarn’da ve ilginçtir ki Afganistan’da cirit atıyorlardı! Özellikle de güzel yurdumuzun Güneydoğusunda bu ajanlar – ki aralarında kadınlar da vardı- her türden ‘ Beşinci Kol’ faaliyetlerini de örgütlüyorlar ve ‘bölücülüğün’ temellerini atıyorladı.

Kim bilir kaç masum vatandaşımız bu kadın ajanların ojeli elleriyle ‘Meyve Sularına’ ya da ‘Kebaplarına’ karıştırılmış iki- üç damla LSD’yi alarak kendinden geçirilmiş ve ‘ yönlendirilmiştir.’!

Aytunç Altındal – Haşhaş ve Emperyalizm. Alfa Yay. 5. Baskı.

Not: Bu kitabı başta anneler, babalar olmak üzere herkesin okumasında büyük faydalar vardır.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X