Niyazi Pakyürek
Niyazi Pakyürek

İblisin oyunları

Bizim tarihimiz aynı zamanda bir darbeler tarihidir eyvallah… Osmanlı dönemini saymazsak Cumhuriyet tarihinde kimi sonuca ulaşmış birçok darbe vardır. 1960, 1971,1997, 1980, 2007. Ama 15 Temmuz darbe girişimi bir başka. Tanklar insanların üstünden geçti, uçaklar, helikopterler, bu ülkenin en stratejik noktalarını bombaladı, insanların üzerine mermi ve korku yağdırdı. Meclis vuruldu. Özel Harekât Karargâhı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Cumhurbaşkanı ve ailesinin kaldığı otel, vericiler, insanlar, caddeler sokaklar vuruldu. Hainlik öylesine azmıştı ki bugüne kadar bir örneği görülmemişti.

Bu darbe girişiminin temel amacı Türkiye’yi iç savaşa sürükleyip parçalamak. Olay henüz taze ve bizler birçok şeyin farkında değiliz. İlerleyen zaman içerisinde ayılmış olacağız ve hayretlerimiz artacak. İblis 1966’dan beri bu topluma zehrini zerk ediyor. Ama iblisin tezviratları öyle bol ki bir türlü tam manasıyla açığa çıkarılamadı. Sureti haktan görünerek herkesi aldattı, aldattıkça büyüdü, büyüdükçe hainliği arttı. Ülkenin bütün kurumlarına sızdı. Zamanı gelmişti ülkeye el koyacaktı. Ankara’da sarayı dahi yapılmıştı.

5 Temmuz’un ayak izleri gerilere dayanır. Mit Müsteşarı’nı tutuklama girişimi, mit tır’ları operasyonu, Gezi olayları, 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonu, hepsi birer darbe girişimiydi. Hedefte Türkiye vardı ama Erdoğan gösterildi. Evet, Erdoğan çözülmeliydi. İblis biliyordu ki Erdoğan çözülürse gerisi gelirdi. Niçin Erdoğan?

İslam dünyası ve mazlum milletler ezilirken itiraz eden tek lider vardı: Erdoğan. Emperyal güçlere dikilen dünya beşten büyük diyen Erdoğan. Batı dünyasının ikiyüzlülüğünü haykıran Erdoğan. Sömürü düzenine karşı yüksek sesle karşı çıkan Erdoğan. Ve Erdoğan başta ABD olmak üzere emperyal güçler tarafından istenmeyen lider olarak hedefe kondu. Dünya ilk başta Erdoğan’ı herhangi bir lider gibi gördü. Sıradan bir siyasetçi, sıradan bir Başbakan, sıradan bir Cumhurbaşkanı. Erdoğan bütün ümmetin, ezilmişlerin sesi ve umudu olunca düğmeye bastılar. Kullanılmak üzere iblis yanlarındaydı. 2007’den beri Türkiye’de yaşananlara iyi dikkat edin, olayları bağımsız ve tarafsız bir kafayla analiz edin bu gerçeği görürsünüz. Kaldı ki zamanla bütün bunlar daha anlaşılır olacaktır.

Millet bu darbe girişimini akamete uğrattı. Demokrasi kazandı. Siyasetiyle, medyasıyla, kurumlarıyla örnek bir davranış ortaya kondu. Şehitler verdik, yaralılarımız var, canımız acıyor ama yine de ucuz atlattık. Gözü dönmüş canilere gerekli cevap verildi şimdi sıra gerekli cezaların verilmesinde.

Geçmişteki bütün darbelerde olduğu gibi bu darbe girişiminin arkasında da yabancı devletler var. Hiç tereddüt etmeden ABD’nin olduğunu söylüyorum. ABD 30 yıldır ve bütün dünyada terörü diplomasi alanında kullanıyor, dolayısıyla besliyor. Bu sefer onların çocukları beceremediler. Şimdi sıra temizlik yapmakta. Bu örgüt en kısa zamanda ve bir daha hayata geçemeyecek şekilde kurumlarımızdan, siyasetimizden, ticaretimizden temizlenmelidir. Hukuk kuralları işletilerek, adaletten ayrılmadan. Bu millet darbe girişimine karşı bir kahramanlık destanı yazmıştır ve bütün dünya buna saygı duymak zorundadır ve duyacaktır. Bundan böyle Türkiye milletiyle bütünleşmiş bir devlet olarak çok daha güçlü, daha üretken, daha güvenli, daha özgür, huzurlu ve çok daha güvenilir hale gelecektir.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X