Niyazi Pakyürek
Niyazi Pakyürek

Karanlık Oda – Kayıp Kitap

Okyanusun dibine dalsanız, kavga eden iki balık görseniz dönüp arkanıza bakın uzun beyaz bacaklı İngilizin oradan geçtiğini görürsünüz. İngilizin bastığı toprak kırk yıl ürün vermez derler. Bu tespitler uzun yılların deneyimi sonucunda yapılmıştır.

Dr. Yalçın Koçak “ Tiran Toynbee’nin Kayıp Kitabı”nda bugüne kadar duymadığımız, eksik bildiğimiz çok önemli tarihi konulara değiniyor. Koçak dünyayı ve insan aklını şekillendirmeye çalışan bir sistemin sözcülerinden Arnold Josep Toynbee’nin sırlarla dolu gizli kitabı TİRAN’ı ( Toynbee’nin Kayıp Kitabı) gizli kasalar ardından çıkarıp bizlere sunuyor. Kitap Wizart yayıncılıktan çıktı.

İngiliz stratejisi, herhangi bir ulusun klasik olarak uygulayacağı politikaların dışındadır. İngilizler uyguladıkları politikalarda birdenbire ters yönde değişiklik yapabilirler. Bir yandan olayları istedikleri gibi kışkırtırken, diğer yandan uzlaşmacı rolüne soyunabilirler. İngiliz aklı zamana oynar ve gelecekteki tarihi değişikliklerin gerçekleşmesini sabırla bekler. İngilizlerin bir özelliği de gizlenmeyi ve gizlemeyi iyi bilmeleridir.

Çanakkale’yi geçemeyen İngiliz savaş gemileri ne oldu da 7 Kasım 1918’de Çanakkale’yi geçip, 18 Kasım 1918’de 55 parçalık gemi, 3500 asker ile İstanbul’u işgal ettiler, 6 Ekim 1923’te sessiz sedasız İstanbul’u terk ettiler? Amerikalıların Osmanlı topraklarında bulunduğunu, ABD savaş gemilerinin Çanakkale Savaşı’nda müttefik ordularına lojistik destek verdiğini neden bilmiyoruz? Çünkü bunlar tarih kitaplarına sokulmadı, İngilizleri kazıyıp çıkardılar?

Diğer bir husus: ABD Özgürlük Bildirgesi 1776, Fransız Devrimi 1789’dur. İyi ama neden aklımıza önce Fransız Devrimi geliyor? Kim insanlığın bilincini, ne için formatlamış? ABD üst aklın, İllüminat düşüncenin kurduğu bir devlettir. Günümüzde 100 doların üzerinde resmini gördüğümüz ve 1776’da Thomas Jefferson ve John Adams ile beraber bağımsızlık bildirgesini imzalayan 33. dereceden Mason olan Benjamin Franklin özgürlük bildirgesinden iki yıl sonra Fransa’ya iki biraderi ile gitmiş ve ABD’nin Fransa Bakanlığı’nı yapmıştır. Daha sonra İngiltere’ye gitmiş ve barış temaslarında bulunmuştur.

Niçin zihinlerde özgürlük deyince, Avrupa kaynaklı kardeşlik, barış ve eşitlik kavramları gelmektedir? Çünkü dünyayı yapılandırmak için İllüminat üst akıl Albert Pike’nin Mazzi’ye yazdığı iddia edilen bir mektup var. Bu mektup Yeni Dünya Düzeni’nin üst aklıdır. Mektuba göre: 1. Dünya Savaşı ile krallıklar, padişahlık rejimleri yıkılacak, ateist bir devlet kurulacak. ( 1917’de gerçekleşti) II. Dünya Savaşı ile faşistler ve Siyonistler kışkırtılarak Filistin’de İsrail Devleti kurulacak. ( 1948’de gerçekleşti) Üçüncü Dünya Savaşı ile dinler yok edilip yeni inanç sistemi getirilecek ve dünya nüfusu azaltılacak.

Dikkat edelim. Bugünkü İslamofobi olarak başlatılan husumet Toynbee’nin düşünce yolunun ürünü olup, yakın zamanda Türkofobi olarak gömlek değiştirdiği görülecektir. Arnold Toynbee “Güney Müslümanlığı” olarak tanımladığı Suudi Arabistan- Kahire eksenindeki Müslümanlığın, Batı Medeniyeti için bir tehlike olmaktan çıktığına dikkat çektikten sonra “ Kuzey Müslümanlığı” olarak tanımladığı Buhara- Semerkand- İstanbul eksenindeki İslam anlayışının hâlâ Batı için tehdit oluşturduğuna dikkat çekiyor. Kuzey Müslümanlığın mutlaka” kontrol” altına alınması gerektiğine vurgu yapıyor. İngiliz Toynbee’nin ölümü 1975. Dr. Yalçın Koçak’ın bu kitabını okumanızı öneririm.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X