Niyazi Pakyürek
Niyazi Pakyürek

Küreselcilerin oyunları bitmiyor

Oscar Wilde’a (1884-1900) atfedilen bir tespit şöyle: “ Amerika ve İngiltere, ortak bir dil tarafından ikiye bölünmüş ülkelerdir. Yani “ Bir millet iki devlet” demeye getiriyor. Zaten “ABD “ meşrutiyetçi İngiliz devletinin cumhuriyetçi kopyası”dır derler.

Amerikan anayasası, İngiliz sistemini ıslah etmek üzere tasarlanmıştır. Çökertmek ya da tıkamak için değildir. Nitekim 1791 Amerikan “Halklar Bildirgesi”( Bill of Rights), bir asır öncesinin “ English Bill of Righs’tan (1689) uyarlanır. Kralın yerine başkan,” Lordlar Kamarası’nın yerine Senato,” Avam Kamarası’nın yerine de Temsilciler Meclisi yerleştirilir. ( Alev Alatlı-Nasihatname II.)

Dünyada küresel oyun ve küresel oyuncular denince ilk akla gelen İngiltere ve ABD dir. İsrail bunlar için itici güçtür. Zira uzmanların ittifakla belirttiklerine göre dünyadaki paranın kontrolü Yahudilerin elindedir. Para gücünü elinde tutan görsel ve yazılı medyayı da elinde tutar.Tabii ki bütün finansman işlerini de.

Zaman hızlı akıyor ve olaylar hızla gelişiyor. Bu durumlarda algı operasyonları devreye giriyor. Beyazı karartmak, doğruyu yanlış göstermek, katilleri kahraman göstermek gibi. Şimdilerde tam da bunu yaşıyoruz. Daha önce de yaşamıştık.

ABD Irak’ı demokrasi götüreceğim diye işgal etmişti.” Irak nükleer silah üretiyor” yalanını dünyaya yaydılar ve Irak’ı işgal ettiler. Daha sonra” isthihbarat servisleri bize yanlış bilgi vermişler” diyerek hiçbir şey olmamış gibi davrandılar.

Şimdi gerçek adı Ferhat Abdi Şahin… Kod adı Mazlum Kobani… YPG’nin sözde komutanı… Bir özgürlük savaşının kahramanı olarak parlatılıyor. Marksist, Leninist, Stalinist bir ideolajiye sahip hareketin komutanıymış, ABD bunu parlatmak için çaba sarfediyor. Diğer taraftan Fetöy’ü ülkesinde himaye ediyor. Bize karşı kullanmak için yapıyor. Uyanalım artık.

El-Bağdadi’nin öldürülüşü televizyonlara son dakika haberi olarak düştü. Ancak bu öldürmenin ne kadar gerçek olduğu bir muamma. Yine bir algı operasyonu mu çekiliyor diye düşünüyor insan. Ya da Bağdadi öldürülmüşse ABD onun yerine kimi düşünüyor? DEAŞ-IŞİD ne derseniz deyin, bu gibi örgütler  PKK gibi küreselcilerin maşalarıdır.

Hiç şunu düşündük mü: Radikal bir “İslami” örgüt olduğu iddia ve ilan edilen bu örgüt şimdiye kadar İsrail’e karşı neden hiçbir beyan ve saldırıda bulunmamıştır. Ama bu örgüt Irak’ta  Suriye’de ve Türkiye’de Müslümanlara karşı canice davranmıştır. Ayrıca dünyada İslamifobi’ye meşruiyet sağlamıştır.O halde bunların hamisi küreselcilerdir yani Batıdır. Bu örgüt PKK-YPG’nin meşruiyeti için de kullanılmıştır.

Şimdi Ermeni tasarısı ile Türkiye mahkum edilmek isteniyor. Dünyada soykırım denince Batı akla gelir. ABD- Avrupa, yani Batı’nın geçmişi soykırımlarla doludur.

Türkiye bu günleri de geride bırakacaktır. Bu devran dönecek bu çirkin oyunlar bir gün onları vuracaktır. Türkiye doğru bildiği yolda emin adımlarla ilerleyecektir. Daha evvel de ifade ettiğim gibi Türkiye, henüz büyük oyun kurucu olamamıştır ama, büyük oyunları bozacak güçtedir.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X