Niyazi Pakyürek
Niyazi Pakyürek

Not defterimden

Eksiklikle kavga etmenin, tamamlamaya çalışmanın alemi yok! Güzellik olsun, iyilik olsun, kötülük kovulsun diye kavga et! Tamamlayacak olan ölümdür. Daire o zaman kapanır. Yoksa… hayat hep eksik.

*

Bugünü anlamak için bütün tarihi seferber etmek zorundayız. Fernand Braudel.

Modern insan anahtar koleksiyonu yapıyor ama hangi anahtarla hangi kapıyı açacağını bilmiyor. Frithjot Schuan

Genellikle demir kafesi kendi elimizle yapıp içerisine gireriz. Ve sonra hür olmamaktan şikayetçi oluruz. Cenap Şahabettin.

*

Şeytan alkışta gizlidir. Merhametin fazlası zillet getirir. Kitaplar akıllı kişilerin bahçeleridir. Kendini bilen evreni bilir.

Matematik, Tanrı’nın evreni yazdığı dildir. Tanrı tarafından yaratılan evren, Tanrı’nın doğal bir kitabıdır. Galileo Fikir sürgün edilirse onun yerini put alır. Fikrin kaybolduğu her seferinde put, yeniden hüküm sürmeye başlar. İhanet edilen fikirler intikam alırlar.

*

Bir medeniyetin eşiğine gelindiğinde başkalaşmaya uğrayan şeyler dünyası değil, aksine tam anlamıyla kişiler dünyasıdır.

*

Her aşırılık, sosyal faaliyetlerin zararına olan belli bir despotizmdir. İlerici geçinirler ama Türkiye’yi kendi gençliklerinde dondurmak isterler.

*

İnsan özgür ama başıboş değildir. Eğitim ufuk açar ama her şeyi anlamaya yetmez. Politika insanları kendilerini ilgilendiren işlerden alıkoyma sanatıdır.

*

Kapitalizm dünya eşitsizliğinin bir eseridir. Gelişmesi için uluslar arası ekonominin suç ortaklığına ihtiyacı vardır.

*

Yeryüzünün öğretmeni olmak için, gökyüzünün öğrencisi olmak gerekir. Aliya İzzet Begoviç Lenin bir seferinde Maksim Gorkiye: “Zeki bir Rus genelde ya Yahudi’dir, ya da damarlarında bir şekilde Yahudi kanı taşıyan biridir demişti.

*

Gerçeğin ne olduğundan çok, o gerçeğe nasıl baktığımız önem kazanıyor.

“Dünya hepimize yeter, fakat hırslarımıza asla.” Gandi “Şu üç şeyi seversiniz, fakat sizin değildir. Bedeninizi seversiniz, o toprağındır. Ruhunuzu seversiniz, o Allah’ındır. Malınızı seversiniz, o varislerindir.” Nehşebi.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X