Niyazi Pakyürek
Niyazi Pakyürek

Türkiye’yi yalnız kalmakla suçlayanlar

Türkiye Suriye’nin kuzeyine Barış Pınarı Harekâtı’nı düzenleyince neredeyse bütün dünya karşımıza dikildi. Bunda hiçbir gariplik yok. Bu ülkelerin Türkiye’ye bakışı hep aynı olmuştur da biz anlamadık ya da anlamak istemedik. Tarihten bihaber olmanın sonucu böyle olur.

İç muhalifler harekâta karşı çıkamadıkları için hükümeti Türkiye’yi yalnızlaştırmakla suçluyorlar.İç muhalifler şunu düşünmüyor veya düşünemiyorlar; Irak niye parçalandı, Suriye neden parçalanmak isteniyor ve Türkiye’nin sınırına bitişik yapmacık bir devleti  niye kurdurmak istiyorlar?

Merhum Erbakan bütün bunları çok güzel açıklıyor. Yıl 1992.Prof.Dr. Necmettin Erbakan şunları söylüyor:” Körfez Savaşı bitecek. Saddam bitecek. Bu bölgede devlet otoritesi kalmayacak. PKK oluşan boşlukta bir devlet kurmak isteyecek.

Bölgede PKK’lılar çok daha güçlü silahlarla donatılacak. Sonra Türkiye’den toprak talebinde bulunulacak.

Prof.dr. Necmettin Erbakan bütün siyasi hayatında İsrail’in bu coğrafyadaki emellerine dikkat çekmiştir. Bu coğrafya bizim de içinde olduğumuz coğrafyadır ve koparılmak istenen topraklar bizim topraklarımız. Garip olan o ki içimizdeki bazı çok bilmişler bu gerçekleri komplo teorisi olarak görmek istiyorlar. Onlar(PKK) bize ne yapacak, savaş mı açacak diyebilenlerdir. Bu sinsilik ve bu kurnazlık niye?

Yıllar önce Erbakan Hoca’nın Suriye ile ilgili tespitine bakalım.” Siz meseleyi Suriye mi sanıyorsunuz?

Onların Suriye’yi istemelerinin tek sebebi vardır, o da Türkiye’yi işgal etmek için zemin hazırlamaktır. Eğer bir gün mesele Suriye olursa bilin ki hedef Türkiye’dir. Bu söylediklerimi bir gün anlayacaksınız. Evet, o gün bugündür.

Dikkat ederseniz Amerika, Avrupa ülkeleri Deaş’a karşı çıkarken PKK’yı savunuyorlar. Çünkü Deaş onların da korktukları bir örgüt. Her ülkeden yüzlerce militan DEAŞ saflarında. PKK saflarında da var. Fakat PKK sadece bizlere karşı olan bir örgüt. Diğer ülkelere şimdilik zararı sıfır. Barış Pınarı Harekâtına karşı oluşun bir nedeni de budur.

Barış Pınarı Harekâtı hızla ilerlerken Amerika ve Avrupa başta olmak üzere Türkiye’ye karşı bir yıpratma hareketi başladı. Yalanlar, tahditler, ambargolar arka arkaya sıralanmaya başladı. Akılları sıra Türkiye’yi vazgeçirecekler.

 Türkiye, Suriye’nin kuzeyini teröristlerden temizlemeden, ve o kuşağı güvenlik kuşağı haline getirmeden başlattığı işi yarım bırakmayacaktır. Başkan Erdoğan bunu defalarca dünya kamuoyuna duyurdu ve duyurmaya devam ediyor.

 Ayn-el Arabtan( Kobani) Irak sınırına kadar olan bölgeyi Türkiye kontrol altına alacak ve kontrol altında tutacaktır. İsrail’in Arz-ı Mev-ud projesi de şimdilik çökmüş olacaktır. Neden şimdilik diyorum. İsrail bu projeden kolay kolay vazgeçmeyecektir ve bizde Türkiye olarak daima güçlü ve uyanık olmak zorundayız. Allah ordumuzu muzaffer kılsın.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X