Orhan Güney
Orhan Güney

15 Kasım yaklaşırken benzinliği kim aldı?

İhalenin sessiz sedasız yapıldığı ve 10 yıllığına 6 milyon Dolar karşılında anlaşma sağlandığı, işletme hakkının da İlhan Parseker’e verildiği iddiaları var…
 
16 Ekim’de “4 milyon TL’den 10 milyon Dolar’a” başlığıyla Bursaspor’un 9 dönümlük arazisinde planlanan benzinlik işleriyle ilgili bazı detaylar vermiştim… Kulübün ARGE Sorumlusu Kemal Güler, rica ettiği için de o dönem İlhan Parseker’in adından söz etmemiş, ama işin içinde adının geçtiğini bildiğimi kendisine söylemiştim. Güler de, “Bu piyasayı iyi tanımadığımız için bize sadece yardımcı oluyor. Hiçbir beklentisi yok. İsminden bahsetmezsen sevinirim” demişti.
Ben de bahsetmemiştim.
O yazıda Bursa’da benzin istasyonları olan ve bazı firmalara da distribütörlük yapan bir arkadaşımın da bilgilerine yer vermiştim… Merak edenler, yukarıda tarihi yazdım okuyabilirler.
Dün o arkadaşımla yine görüştük ve bana, “Benzinlik arazisini Bursaspor vermiş, hayırlı olsun” deyince ufak çaplı bir araştırma yaptım.
Ortaya enteresan detaylar çıktı…
Kulüpten aldığım bilgilere göre; 10 yıllığına 6 milyon dolar karşılında Total firmasıyla anlaşma sağlanmış…
Firmanın da, en başından beri beklentisiz kulübe yardımcı olan! İlhan Parseker’e işletme hakkını verdiğini iddia etti, içerideki kuşlar…
Ayrıca, diğer firmaların teklifleriyle ilgili bilgilere de ulaştım.
Mesela;
Petrol Ofisi, teklif sürecinde, kendilerinin görmezden gelindiğini düşünerek, Bursaspor’un geç de olsa gönderdiği mektuba cevap bile vermemiş… Tabii, farklı olaylar da kafalarına takılmış ama kimsenin günahını almak bize düşmez.
BP; 10 yıllığına 2 milyon Dolar vermiş. Fiyatın az oluşunun sebebi de, yakın çevre yolu çıkışında Hürriyet’te bulunan istasyonuna haksızlık yapmamak adınaymış.
Opet; Peşin para vermeye yanaşmamış. Kar paylaşımını önermiş…
Bu işlerle ilgilenen arkadaşım, en karlı teklifin bu olduğunu söyledi çünkü, yıllığa bölündüğünde Bursaspor’un toplamda 10 milyon Dolar kazanabileceğini öne sürdü.
Kamera kayıtlarına alınacağı açıklanan ihale henüz açıklanmadı ama sonuç olarak, sadece bir firmanın katıldığı, o firmanın da 10 yıllık kira bedeli olarak 6 milyon doları peşin olarak ödemeyi kabul ettiği ve işletmeci olarak da İlhan Parseker’i gösterdiği iddiaları var.
Tabii, Bursaspor yönetimi 6 milyon doları bir an önce kasasına koyup 15 Kasım’da taahhüt ettiği ödemeleri futbolculara yapmanın peşinde.
Hatta, değerli başkanımız firmayı sürekli arayıp, taciz ateşine başlamış.
Ancak, ortada kocaman bir sorun var; ihaleyi kazandığı söylenen firma, GSM (Gayri Sıhhi Müessese) Ruhsatı olmadan, 6 milyon doları ödemeye yanaşmıyor…
Daha doğrusu ödemiyor…
15 Kasım da yaklaşıyor…
Benzinlik arazisiyle ilgili farklı bir iddia daha dolaşıyor; normal şartlarda Bursaspor yönetiminin bu araziyi tamamen satmayı düşündüğü, alacak kişinin de hazır olduğu ama “4 milyon TL’den 10 milyon Dolar’a” başlıklı yazıdan sonra geri adım atıldığı şeklinde…
İlhan Parseker başta olmak üzere kimseyi itham etme gibi bir durumum söz konusu değil, herkes iş yapabilir ama bu tür şeyler neden gizlenir onu da anlamış değilim…
Ben sadece her Bursasporlu gibi merak ediyorum, neden rakam 6 milyon dolarda kaldı, eğer yapıldıysa ihaleye ilgi neden azdı ve hakikaten bu arazi satılmak istendi mi, alıcısı da kimdi?
 
 
 
Veda üstüne veda!
 
Bursaspor’da dün iki ayrılık vardı; biri personel, diğeri yönetimden. Personel, muhasebe sorumlusu Sema Çavuşoğlu, yönetici ise Yeşil Bursa’nın da başkanlığını yürüten Mehmet Küçükyalçın’dı. Dün ikisi de Özlüce’ye veda etti. Her ikisi için de hayırlısı olmuş. Zaten, Çavuşoğlu’nun başına iki yetkili gelince ve odası yıkılınca kibarca “git” denmişti… Mehmet Küçükyalçın da, “kal” baskılarına rağmen anlaşılan kararından vazgeçmemiş. Doğrusunu yaptı bence çünkü, Yeşil Bursa’da kararları ne o ne de yönetimi alıyordu… Maalesef sağlıklı çalışma ortamını sunmadılar onlara… Turan Şen’i kimin getirdiğine, kimin anlaştığına bakarsanız daha iyi anlayacaksınız.
 
 
Kaç üye yapıldı?
 
Çok değerli başkanımız duyduğuma göre coşmuş, Mayıs ayına kadar 16 bin üye yapmayı planladıklarını açıklamış… Şahane bir hedef, umarım başarır da, şu ana kadar kaç üye yaptıklarına değinmemiş. Günümüzden gidersek daha iyi olmaz mı sevgili başkan, mesela 4 ayda 780 üye yaptığınız konuşuluyor… Ayrıca, sezon başında sorun yaşadığınız Gemlikli taraftarları üye yapmadığınız da… Doğru mu?

 

Bursa logosu her yerde?
Sadece Bursaspor kullanıyor zannediyordum ama spor tesislerinde ‘Bursa Logo’su boy göstermeye başlamış. Süper Lig’deki temsilcimiz Bursa Gücü Hentbol Takımı, hafta sonu İzmir’de oynadığı karşılaşmada formasında bu logoyla sahaya çıkmış. Ayrıca büyük bir pankart da salona getirilip her iki takım oyuncuları tarafından sergilenmiş. 

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X