Orhan Güney
Orhan Güney

Benzinlik geri alınıyor

Bölükbaşı yönetimi tarafından 5+5 yıllığına kiraya verilen değerli araziyle ilgili kafalarında soru işareti bulunan yeni yönetim, ilk hamlesini yaptı… Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, hem Asset firması hem de benzinlikle ilgili gerçekleştirilen anlaşmaların iptali için destek sözü verdi.

 

Erkan Körüstan döneminde Bursaspor’a kazandırılan 9 dönümlük benzinlik arazisi, kulübün şu an tapulu tek taşınmazı

Recep Bölükbaşı yönetimi, bu araziyi önce satma girişiminde bulundu, başarısız olunca da 5+5 yıllık bir anlaşma karşılığında adı açıklanmayan bir firma veya şahısa kiralamıştı.

Anlaşmanın karşılığında Bursaspor, 2 milyon lira peşin para, 3 dükkan ve ayda 75 bin lira kira alacaktı.

Para alındı mı bilmiyorum ama arazi de çalışmalar başladı…

Göreve gelir gelmez mali tabloyla boğuşmaya başlayan Ali Ay ve ekibi, Asset firmasıyla yapılan karlı! sözleşmeyi iptal ettirmenin yolarını aramakla birlikte benzinlik arazisini de yeniden kulübe kazandırmak için düğmeye bastı.

Tabii, çeşitli iddialar da var… Bu araziyi kiralayanlar arasında Bölükbaşı yönetiminde görev yapan bazı yöneticilerin de olduğu şeklinde… Elimizde bir belge olmadığı için bunlar iddiadan öteye geçmiyor… Yalnız, çok fazla konuşulduğunu söyleyebilirim.

Ali Ay’ın, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yi ziyaretinde hem Asset firmasıyla yapılan çılgın anlaşma hem de benzinlik arazi gündeme geldi… Başkan Altepe, her iki konunun çözümü için Ali Ay’a yardım edeceğini söyledi…

Bursaspor’un sırtında kambur gibi gözüken bu iki sorun çözülürse maddi açıdan da bir rahatlama sağlanır…

 

270 BİN TL’LİK İCRA

Tabii, dün de belirttim kulübe her dakika yeni bir alacaklı başvuruyor… 100 liradan tutun da milyon liraya kadar alacağı olanlar kuyruğa girmiş vaziyette… Sezon başında Fenerbahçe’ye giden Şener Özbayraklı da, 270 bin lira alacağı için kulübü icraya vermiş… Düşünebiliyor musunuz, aradan mevsimler geçmiş, bu oyuncunun alacağı ödenmemiş, dönmüş dolaşmış icra takibine girmiş. Pes doğrusu.

 

SIRAYA GİRMİŞLER!

Ricardo Faty’nin 200 bin Euro’luk bonservis taksidi son anda yatırıldığını duyurmuştuk. Hatta, içeride Necid ve Sivok dışında diğer yabancı oyuncuların alacakları ödenmediği için her an serbest kalma durumları olduğunu da. İşte onlardan biri olan Cuenca, alacakları için ihtar çekmiş kulübe. 10 günlük bir süre var yönetimin önünde. Muhtemelen yatırılacaktır ama ne gerek vardı mali konular nedeniyle Bursaspor’un adının çıkmasına… UEFA tetikte bekliyor zaten. Umarım bir cezayla karşı karşıya kalmayız. Yoksa sorumluları bu vebali ödemeyezler! Ödeme demişken; Başkan Ali Ay, gecikmiş personel maaşlarını önceki gün hesaplarına yatırmış.

 

KATAR’DA MUTLU BİR ANTRENÖR

 

Katar’dan Faruk Korkmaz aradı önceki gün… Bursaspor’un, Tepecikspor ile oynadığı karşılaşmada forma giyen gençleri görünce gururlanmış… “Bir çoğunda benim ve ekibimin parmağı var. İzlerken, doğru işler yaptığımızı bir kez daha anladım. Bu çocuklar gerçekten 1-2 yıl içinde Türk futbolunda söz sahibi olacaklar” dedi.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X