Orhan Güney
Orhan Güney

Ellere var da bize yok mu?

Sebastien Frey ve Taye Taiwo, yerli futbolcuların gözlerini açmasına sağlayabilir…
 
Kulüplerin kadro dışı anlayışına Galatasaray yeni bir pencere açtı bence bu sezon…
Sabri Sarıoğlu ve Engin Baytar A Takım`da değiller ama U 21’de formlarını koruyorlar. Hatta attıkları gollerle de gündemden düşmüyorlar. Eboe de aynı durumda.
Bursaspor’da ise işler biraz ters
Mesela Sebastien Frey ve Taye Taiwo da kadro dışı ama A Takımla birlikteler. Vakıfköy’e gönderemiyorsun çünkü, sözleşmeleri öyle diyor. Hatta, lisansı iptal edilen Taiwo hiçbir şey yok muş gibi hazırlık maçlarında bile oynatılıyor.
Peki, bizim evladımız, emek verdiğimiz Batuhan Altıntaş’ın suçu ne? Hadi Aydın, kabahatli diyelim, göndereceksen bile niye çürük durumuna düşürüyorsun ki? Hem de A Milli Takım’a giden bir oyuncunu.
Yerli futbolcuların gözü bence Frey ve Taiwo’dan sonra açılmıştır… Bundan sonra sözleşmelerine A Takım şartını mutlaka koyduracaklardır…
Ben olsam paradan önce ilk sıraya bu maddeyi yazardım. En azından, altyapıda bir takımla idman yapıp maçlara çıkma şartını koyardım.
Bu arada Batuhan’la ilgili iki farklı iddia var;
Oyuncunun menajeri Bursaspor’un 700 bin Euro bonservis istediğini söylüyor, İdari Menajer Adil Cenkçiler ise “Bizden istedikleri 1 milyon 500 bin lirayı, bonservis bedeli olarak istedik, hatta 3 taksit de yaptık” diyor…
 
 
Ameliyat
masasından
kaldırdılar!
Temcit pilavı gibi her hafta yazıp/konuşmaktan biz de mutlu değiliz ama öyle enteresan gelişmeler oluyor ki, bilgilendirmezsek olmaz. Malum Aydın Karabulut meselesi. Geçtiğimiz hafta hem Teknik Direktör Şenol Güneş açıkladı hem de sohbet esnasında İdari Menajer Adil Cenkçiler belirtti, “Aydın’ın takıma dönmesi mümkün değil” diyerek. Tabii, ortada çok fazla yalan, dolan olduğunu düşünüyorum. Aydın, ameliyat olmadığı için Şenol Hoca’yla ters düşmüştü. Kadro dışı kalınca ameliyat olmak istedi. Bugün normal şartlarda ameliyatı vardı Aydın Karabulut’un İstanbul’da ama bu kez de izin çıkmadı. Kulüp doktoru aracılığıyla, hem başkanın hem de idari menajerin ameliyat izni vermediği futbolcuya bildirilmiş. Bursaspor yönetimi, herhalde “Devre arasında gönderilecek niye masraf yapayım” düşüncesinde olabilir. Aydın da,“Tek başıma idman yapacağıma gidip ameliyat olayım devre arasına kadar iyileşirim” diyebilir. Keşke bu ameliyat işi en başta tatlıya bağlansaydı da bu tür komiklikler yaşanmasaydı.
 
Hani yalandı!
Sayın başkan, yalan, yanlış onlarca haber yazıyorlar diye suçladığı gazetelere, 100 milyon lira limitli kredi kullandıklarını itiraf etmiş. Demek ki gazeteler yalan yanlış bilgi vermiyormuş, size öyle geliyormuş. Şimdi sizden yeni bir itiraf daha bekliyoruz sayın başkan; bu krediyle kulübün kaç yılına ipotek koyuldu ve yıllık faiz oranı ne kadar?  Bu açıklamayı bize yapıp, yapmamanız da önemli değil, 100 milyon liralık itirafınızda olduğu gibi aynı yolu deneyebilirsiniz.
 
Passo fiyasko!
Elektronik bilet sisteminin amaçlarından bir tanesi; “Türk futbolunun büyük sorunlarından biri olan stadyum olayları en aza inecek. Böylelikle daha fazla seyirci maçlara gelip, takımlarını destekleyebilecek. PASSOLİG Kartlar, kulüplerimiz için büyük bir maddi kayıp olan saha kapatma ve para cezalarının bir daha oluşmaması için çok önemli bir araç olacak.”
Resmi sitelerinde böyle yazıyor.
Bakıyoruz, Süper Lig’in ilk haftasında PFDK’nın kulüplere verdiği para cezalarına; Bursaspor’un da aralarında bulunduğu 4 kulübe toplam 140 bin lira fatura çıkmış. Bu cezaların alınmasına neden olmuşçirkin ve kötü tezahüratla ilgili yapılan bir işlem var mı? Yok.
Demek ki, stadyum olayları ve küfür Passolig`le bitmiyor hatta yapanın yanına kar kalmaya devam ediyor.
Demiş ki, “Daha fazla seyirci maçlara gelip, takımlarını destekleyecek.”
Çok güzel de; ilk hafta Süper Lig’deki 9 maçı izleyen toplam seyirci sayısı 72 bin.
Yani, ne kulübe ceza aldıranlara bir şey oluyor ne de tribündeki seyirci sayısı artmıyor hatta ciddi şekilde düşüyor…
O zaman ortaya şu sonuç çıkıyor; birileri bu işten cebini doldururken Türk futbolunun değeri düşüyor.
 
BUNLARI BİLİYOR MUDUNUZ?
Bakambu’nun Fransa’nın Sochaux takımında aylık brüt 40 bin Euro’ya oynadığını…
Josue’nin Bursaspor’da 30 resmi maçta oynaması durumunda 50 bin Euro ekstra prim alacağını…
Bursaspor yönetiminden iki ismin, çocuklarını pilot takım Yeşil Bursa’nın yönetimine aldırma çabalarını…(Pis kokular yayılmaya devam ederse detaylandırırız.)
Kayseri Erciyesspor’un, isim sponsorluğu için Suat Altın İnşaat’tan 2 yıl için 4 milyon 250 bin TLalacağını…

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X