Orhan Güney
Orhan Güney

İlk 5 bence hayal değil

OLAY Medya’yı ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’la Bursaspor’u konuştuk

Yeşil beyazlı takımın bu sezon çok daha iyi olduğunu vurgulayan Başkan Aktaş, “ Uzun yıllar sonra Bursaspor golcüsünü buldu… Bu yıl 15-20 gol arası bir istatistik sergileyeceğini düşünüyorum” dedi…

Samet Aybaba’nın da doğru bir tercih olduğunu dile getiren Alinur Aktaş, “Önyargılarım vardı ama hepsi bitti. Uzun yıllar çalışılması gereken bir teknik adam.  Gençlere verdiği önemle bunu fazlasıyla hak ediyor” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’la, dün sabah OLAY Medya’yı ziyaretinde Bursaspor’u konuştuk… İlk sözü, “Uzun yıllar sonra Bursaspor golcüsünü buldu” oldu…

orhanguney.pngYeşil beyazlı takımın bu sezon çok farklı olduğunu ve diri bir görüntü sergilediğini ifade eden Başkan Aktaş, Diafra Sakho için de, “Çok enteresan bir oyuncu. Sürekli hareket halindeydi… Ben bu sezon 15-20 gol arası bir istatistik sergileyeceğini düşünüyorum. Bursaspor’un da artık bir galibiyete ihtiyacı var. Umarım Rize’de bunu gerçekleştirecektir” dedi…

“Bu sezon korku ve endişe duymayız herhalde… Üst sıralar için ne düşünüyorsunuz?” diye sordum… Alinur Aktaş, “İlk 5 neden olmasın. Bence hayal değil. Bursaspor çok iyi oynuyor sadece skor alamıyor. Skor almaya başlayınca üst sıralarda kendine yer edinecektir. Beşiktaş’ı hepimiz izledik. Aman aman bir futbolu yok. Lige baktığımızda da Bursaspor’un üst sıraları hak edecek bir performans sergilediğini düşünüyorum” diye cevapladı…

 

FİKRİM OLUMSUZDU

 

Samet Aybaba’nın da doğru bir tercih olduğunu vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Geçen sezon Vali bey, BTSO başkanımız ve Bursaspor başkanımızla toplantı yaparken Samet hocamızın ismi gündeme gelmişti… Başkanımız Ali Ay, fikrimizi sormuştu. Karışmak gibi bir niyetimiz yok ama fikrimin olumsuz olduğunu söylemiştim. Sezon başında göreve başladı. Birkaç kez görüşme fırsatı bulduk. Bütün ön yargılarım bitti. Bursaspor’un uzun vadeli çalışması gereken bir teknik adam. Özellikle gençlere verdiği önemle bunu fazlasıyla hak ediyor” şeklinde konuştu.

 

3 MİLYON TL’Yİ ÖDEDİK

 

Bursaspor’a verdikleri BUDO göğüs reklamıyla alakalı ve bilgiler veren Başkan Aktaş, “Arkadaşlarımız bana iletti; 3 milyon liranın verilmeyeceğine dair sosyal medyada bazı görüşler olduğu yönünde. Kesinlikle alakası yok. Anlaşmamızın ardından 1 milyon lira peşin ödeme yaptık. Diğer 2 milyon liranın daha süresi vardı ancak Başkanımız Ali Ay, Beşiktaş maçı öncesi acil ihtiyaç olduğunu söyledi bize. Hemen arkadaşlarıma talimat verdim, kalan 2 milyon lirayı da kulübümüze gönderdik” dedi.

 

PSİKOLOJİK OLARAK ETKİLENMİŞTİ

 

Kaleci Harun’un Fenerbahçe’ye verilmesini doğru bulduğunu da kaydeden Alinur Aktaş, “Harun kardeşimiz 8 yıl Bursaspor’a hizmet etti. Zaman içerisinde yaşanan bazı olaylardan dolayı psikolojik olarak etkilenmişti. Kulübüne para kazandırarak gitti. Arkasından gelenlerin önünü de açmış oldu” ifadelerini kullandı.

Bursaspor’un bu sezon akonomik olarak küçülmeye gittiğini dile getiren Başkan Aktaş, “Şu anki kadromuz çok iyi… Geçen sezonki kadrodan da bir çok oyuncu ayrıldı. Şuna dikkat etmek lazım; biliyorsunuz Gaziantepspor da ekonomik olarak küçülme kararı aldıktan sonra sürekli geriledi. Doğru hamlelerle küçülmek en doğrusu. Bursaspor da şuan bunu yapıyor” diye konuştu.

 

Çok şikayet alıyoruz

 

“Ben olsaydım stadı o bölgeye yapmazdım” diyen Başkan Aktaş: “İnsanlar maçlardan bir gün önce evlerini terk ediyor, bir gün sonra da evlerine dönüyorlarmış. Sokak aralarındaki manzaradan dertliler ki, ben de hak veriyorum.”

Başkan Aktaş’a, stadyumun eksiklerini de sordum, şunları söyledi: “Recep Altepe başkanımızı veya siyasi iradeyi eleştirmek adına söylemiyorum ama ben olsam stadyumu oraya yapmazdım. Şehir dışında bir yerde olurdu. O bölgeye hastane yapardım. Bize çok eleştiri ve şikayet geliyor maç günleri o bölgeden… İnsanlar maçlardan bir gün önce evlerini terk ediyor, bir gün sonra da evlerine dönüyorlarmış. Sokak aralarındaki manzaradan dertliler ki, ben de hak veriyorum.”

 

12 MİLYON TL LAZIM

 

“Stadın henüz tamamlanamayan baş bölümüyle alakalı da şikayetler geliyor. 12 milyon liraya ihtiyaç var. Sırf sorun orası da değil ki… Stadyumun isism hakkı, reklam ve ticari alanları ne olacak? İsim hakkı için Bursaspor yönetimi her kapıyı çalıyor ama alan yok. İstanbul takımlarıyla burasını bir tutamayız… Stadın alt kısımları ne olacak? Sıcak su var. Tedavi ve kür merkezi yapılabilir. 12 ay yaşayan bir yer olsun istiyoruz.”

 

KİMSE MOTİVE DEĞİLDİ

 

“Yönetime de bir şey diyemiyoruz çünkü, yaz dönemini hem acil para arayarak ve transferle uğraşarak geçirdiler. Kimse tam olaral motive değildi. Artık, bundan sonra biraz yoğunlaşabilirler. Stadyumun da bir düzene girmesi gerekiyor. Biz de o bölgede kamulaştırmalarımıza devam ediyoruz. İyice temizleyelim ki, görsel olarak büyük bir kitle olarak duran stadyumun çevresi açılsın.”

 

Atatürk Stadı’na yeni proje

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Atatürk Stadı’nın olduğu yerle ilgili de yeni bir proye hazırladıklarını kaydederek, “Millet bahçesi kapsamında zemini biraz daha yükseltip, altına otopark yapmayı planlıyoruz. Zemin yine çim olarak kalacak. Ayrıca, ikinci etapta da hem salon, yüzme havuzu ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü binasını da oradan kaldırarak alanı açmayı düşünüyoruz” diye konuştu.

 

Şimdi hesap zamanı!

 

Bursaspor’a gelenlerin, gidenlerin maliyetleri tablolarda yazıyor… Kulüp kar da mı, zararda mı hesabı siz yapın…

Bir transfer dönemi daha sona erdi… Gidenler, gelenler derken şöyle bir fayda, zarar durumuna bakalım… Şunu da ufak bir not olarak ekleyeyim; Bursaspor’un kadrosuna kattığı futbolcuların hemen hemen tamamının ismini her zaman olduğu gibi önce OLAY Spor’dan duymuşsunuz… Bu da, ekibimizin başarısı olarak dikkat çekiyor…

Bursaspor, bu sezon gençleri hesaba katmazsak 11 futbolcuyla yollarını ayırdı… Yani, 7 milyon 50 bin Euro ve 1 milyon 450 bin lira ödemeyecek… Ayrıca, bu 11 oyuncudan da toplamda 8 milyon 650 bin Euro ve 200 bin Dolar bonservis ücreti elde etti. Yeni kurla hesaba katarsak, 70 milyon lira civarında bir rakamı kasasına koydu…

Teknik heyetle beraber gelen 12 futbolcunun maliyeti de şöyle; Bu sezon kendilerine ödenecek rakam, 4 milyon 150 bin Euro, 850 bin Dolar ve 15 milyon 800 bin lira. Hepsini artık TL’ye çevirirsiniz… 4 oyuncu için bonservis ödemesi var; 1 milyon 150 bin Euro ile 2 milyon lira… Geçen sezon takımın maliyeti 24 milyon Euro iken, bu sezon 14 milyon Euro’a kadar inmiş.

 

GİDENLER

FUTBOLCU                          ÜCRETİ                                BONSERVİSİ

Harun TEKİN                                    900 Bin Euro                          2 milyon Euro

Dzon DELARGE                  400 bin Euro                          200 bin Dolar

Aziz BEHİCH                                   850 bin Euro                          1 Milyon 750 bin Euro

William EKONG                   1 milyon Euro                        3 milyon 300 bin Euro

TİTİ                                        1 milyon 150 bin Euro           500 bin Euro

John BOSTOCK                    500 bin Euro                          800 bin Euro

Kubilay KANATSIZKUŞ     1 milyon 200 bin TL              Yok

Ozan Can KÖKÇÜ               25 bin TL (Aylık)                   Yok

Sercan YILDIRIM                550 bin Euro                          Yok

Tomas NECİD                       950 bin Euro                          Yok

Serdar KURTULUŞ              750 bin Euro

 

GELENLER

FUTBOLCU                          ÜCRETİ                                BONSERVİSİ

Stephan BADJİ                     750 Bin Euro                          600 bin Euro

Aytaç KARA                         3 milyon 500 bin TL              Yok

Jani Atanasov                         200 bin Euro                          200 bin Euro (Yetiştirme+İmza)

Allano LİMA                         300 bin Euro                          350 bin Euro (Kiralama bedeli)

Tunay TORUN                      4 milyon TL                           Kiralama bedeli yok

Henri Saivet                           900 bin Euro                          Kiralama bedeli yok

Diafra Sakho                          1 milyon 200 bin Euro           Kiralama bedeli yok

Aurelion Chedjou                  450 bin Euro                          Kiralama bedeli yok

Iasmin LALTOVLEVİCİ      350 bin Euro                          Yok

Santiago VERGİNİ               850 bin Dolar                         Yok

Umut NAYİR                                    2 milyon TL                           Kiralama bedeli yok

Umut MERAŞ                       1 milyon 300 bin TL              2 milyon TL

Samet AYBABA                   5 milyon TL                           Yok

 

***

Onlar da gitseydi iyi olacaktı!

 

Takımın performansından memnun olan Başkan Ali Ay, transferin son haftasında yaşadıklarını anlattı. 

Başkan Ali Ay’la da konuştum dün… Takımın, Beşiktaş karşısındaki futbolundan oldukça memnun… Transferin son haftasını oldukça yoğun geçirdiler, gelenler ve gidenlerle akalalı da kafasında bir soru işareti yok… “Kembo, John ve Jovic’i de gönderebilseydik daha iyi olacaktı” dedi Başkan Ay ve şöyle devam etti:

 

PARA VERDİK GİTMEDİLER

 

“Joshua John’a sözleşme fesih bedeli olarak 225 bin Euro önerdim ama kabul etmedi. Aynı şekilde Boban Jovic’e de 100 bin Euro önerdim. Ne kabul ettiler ne de kulüp buldular. Samet hocanın Kambo’dan beklentisi var. Milli maç arasının iyi geleceğini düşünüyorum. Bu oyuncularla alakalı da kulüp bulmaları konusunda çalışmalarımız sürüyor.”

 

YARDIMCI OLDULAR

 

“Yeni bir kadro oluşturduk. Gördüğünüz gibi daha çok kiralama yöntemiyle oyuncular aldık. Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ ve Beşiktaş Başkanı Firet Orman’a da teşekkür ediyorum. Bize sağ olsunlar çok yardımcı oldular. Chedjou, Tunay ve Umut Nayir’la alakalı. Umut’u da Samet Hocamız ısrarla istedi.”

 

EMRE’Yİ İSTEMİYOR

 

“Sakho’yu hepimiz beğendik… Biliyorsunuz, belinden bir rahatsızlığı vardı. Eğer aynı bölgeden sakatlık yaşarsa ki, umarım olmaz, sakat olduğu dönemdeki ücretini Rennes kulübü ödeyecek. Emre Taşdemir’le ilgili de, hocamız takımda istemiyor. Kulüp bulmasını söyledik ama maalesef kimse talip olmadı.”

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X