Orhan Güney
Orhan Güney

“KINA”ma, “YAK”ma!

Passolig insanların mazereti, asıl sorun “ŞİDDET” ve buna göz yuman “TFF”…
Kimse kendini kandırmasın, suçlu aramasın… İstanbul takımlarına her şeymübah, Anadolu takımları yapınca “günah” olursa sonucu da bu olur…
Şöyle son 2 haftayı bir gözünüzün önünden geçirin;
Aziz Yıldırım “Gerekirse hakem odası basarım” diyor, Fikret Orman, “Tarzımızı değiştirmeye karar verdim” şeklinde karşılık veriyor…
Ardından TFF ve Kulüpler Birliği, bir sürü sorun ortadayken işi gücü bırakıp Aziz Yıldırım’ı kınıyor
Hani ceza; yok… Çünkü, buna cesaretleri yok… (Nihayet, Aziz Yıldırım dün PFDK’ya sevk edildi.)
..Ve sonuç; Milli maçta Volkan Demirel, küfür edildiği için önce “Ben oynamıyorum” diyerek stadı terk ediyor, sonra koruma ordusuyla geri dönüyor ve bir milli maçta sanki milli savaş çıkıyor…
Tribünleri, futbolu yönetenler geriyor, sonra da “kimse maça gelmiyor” diye şikayet ediyorlar.
Yapmayın, güldürmeyin… Aynaya bakın.
 
EN ÇOK ANADOLU’NUN CANI YANIYOR
 
Hadi 3 İstanbul maymununu anladık da, Kulüpler Birliği’ni oluşturan diğer 15 kulüp bu duruma neden isyanetmiyor. Veya ediyor da, niye ses çıkmıyor?
Oysa ki, hakemlerden yana en büyük yarayı onlar alıyor, bu 3 kafadarın kavgasından en çok onlar zarar görüyor, tribün gelirleri sırf bu yüzden neredeyse sıfıra iniyor ve en önemlisi de en büyük para cezalarını Anadolu kulüpleri alıyor.
Sonra, “KINAMA” yazısıyla olay örtbas ediliyor…
TFF alıştı bir kere, bir kınama da Milli maç sonrası yapıyor… İnsanın, bu kadar “KINA”mayı nerede kullanacaksın diye sorası geliyor.
Asıl komik olan ne biliyor musunuz? Milli maçtan sonra basın mensuplarına saldıran yaratıklar, anında 1 yıl men cezası alıyor… Bu normal olanı.
Anormal olanı ise; sezon başından bu yana 330 bin TL ceza alan başta Bursaspor ve diğer Anadolu kulüplerine cezaları aldıran şahıslara bizim bildiğimiz bir yaptırım uygulanmaması…
Maliye Bakanı, geçen hafta, kulüplere 100 milyon lira vergi cezası kestiklerini ve devamının da yolda olduğunu açıklıyor ama az önce okuduklarınız kadar ses getirmiyor…
Bu açıklama herhangi bir Avrupa ülkesinde yapılsa yer yerinden oynardı ama Türkiye’de maalesef, Aziz Yıldırım ve Volkan daha fazla prim yapıyor.
 
İŞ İŞTEN GEÇTİKTEN SONRA BAĞIRSAN DA PARA ETMEZ
 
En can alıcı noktaya geliyorum; pazartesi günü Atatürk Stadı’nda Bursaspor, Fenerbahçe’yi ağırlayacak… Endişelerim var… Bu kadar “KINA”manın dağıtıldığı bir ortamda acaba bir “YAKMA” operasyonu yapılır mı?
Şenol Güneş, tek başına sisteme isyan ediyor ama bence yetmez. Hakem açıklanır açıklanmaz, Bursaspor yönetiminin de tatlı bir dille çekincelerini tüm Türkiye’ye anlatması gerekiyor… Yoksa, iş işten geçtikten sonra bağırsan da para etmez
 
SENARYOLARI TAKİP EDİN
 
Bu arada, 3 İstanbul maymunun senaryo yazmada, hayal görmede üstün yetenekli olan kalemlerine de dikkat… Bursaspor’dan 4 oyuncu Milli takıma gitti, 3’ü de oynadı ya şimdiden başladılar… Asıl tehlike, transfer dönemi yaklaşırken yaşanacak… Hep birlikte izleyelim, Ozan Tufan ve Serdar Aziz başta olmak üzere bir çok Bursasporlu futbolcu bakalım hangi takımlara transfer ettirilecek. Aslında reklamın iyisi kötüsü olmaz ama, hedefe koşarken oyuncuların kafasının karışmaması gerekiyor. Tabii, şunu da belirtmekte fayda var; değerini bulan her futbolcu eğer gitmek de istiyorsa kapının açık olduğu hissettirilmeli.
 
PASSOLİG 20 BİNİ GEÇTİ BİLET SATIŞI 6 BİNİ AŞTI!
 
Kırılgan arkadaşlar daha ilk eleştiride küsüp kapıları kapasa da bizim Bursaspor’a kapımızı kapamamız mümkün değil. Teşekkür beklemiyoruz ama özellikle Bursaspor taraftarlarının tribüne gelmesi için medya olarak üzerimize düşeni fazlasıyla yapıyoruz. Kulübün ARGE Sorumlusu Kemal Güler bunun canlı şahididir. FİNAL’de de uzun uğraşlar sonucunda Passolig Genel Müdürü Özgür Gündoğan’ı ağırladık. En azından hem bizler hem de izleyenler kafalarına takılı olan konulara cevap buldu diye düşünüyorum. Hele hele Fenerbahçe maçı öncesi, Bursaspor’un üzerine oynanması muhtemel oyunları ancak tribün desteğiyle aşabiliriz. Dün itibariyle Bursaspor Passolig kartı alanların sayısı 20 bin 265. Yine dün itibariyle 3 bin kombine bilet haricinde Bursaspor-Fenerbahçe maçına yükleme yapan taraftar sayısı da 6057… Umarım maça kadar sayı 20 bini geçer.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X