Orhan Güney
Orhan Güney

Timsah’a Fransız modeli!

Fransız bir teknik adam, hafta sonunu Bursa’da, Bursaspor’u inceleyerek geçirdi… Kadıköy’de Fenerbahçe maçını izledi. Bütün tesisleri gezdi. Ön rapor hazırladı, yönetime sundu ve 28 Eylül’de geri gelmek üzere yeniden Fransa’ya gitti.

 

Bu da nereden çıktı diyenleriniz olabilir…

Anlatayım;

Bursaspor yönetiminin daha doğrusu Başkan Recep Bölükbaşı’nın, Fransız bir futbol eğitmeniyle çalışmak istediğini herhalde 2 ay önce yazmıştım…

İşte o Fransız teknik adam, hafta sonunu Bursa’da, Bursaspor’u inceleyerek geçirdi… Kadıköy’de Fenerbahçe maçını izledi. Bütün tesisleri gezdi. Ön rapor hazırladı, yönetime sundu ve 28 Eylül’de geri gelmek üzere yeniden Fransa’ya gitti.

Fransız antrenörün ismi Oliviera… Daha fazla bilgiye ulaşamadım… Almanya ve Fransa’da 2.Lig takımları çalıştırmış ancak uzmanlık alanı altyapı48 yaşında… Artık tam ismini bulmak size düşüyor.

 

GÖREVİ NE OLACAK?

 

Bursaspor’daki görevi Futbol Planlama ve Geliştirme Direktörü olacak… Tamamen başkana bağlı olarak çalışıp, pilot takım Yeşil Bursa ve izleme komitesi dahil Bursaspor’un tüm takımlarını tepeden tırnağa inceleyip çözümüyle birlikte yönetime sunacak.

Yani, yönetimin futboldaki gözü olacak. Aynı zamanda, Dünya futbolunu yakından takip edip oradaki kulüplerle ilişkileri üst düzeye çıkaracak.

Yönetim, anladığım kadarıyla Bursaspor’u yabancı bir gözün incelemesini ve bunu da Fransa modeliyle yapmayı planlıyor…

 

BİR ALTERNATİF DEĞİL

 

Buradan şu sonuç çıkmasın; Ertuğrul Sağlam’ın yerine düşünülüyor. Yönetimin, Sağlam’a karşı bir güvensizliği yok. Bir alternatif hazırlığı da. Düşünce tamamen, kulübü Avrupa ayarına getirebilmek.

Zaten 28 Eylül’den sonra bir tanıtım toplantısı düzenlenecek. Fransız antrenörü ve neler yapacağını daha iyi dinleyeceğiz.

 

KOORDİNATÖR ARAYIŞI

 

Tabii işin önemli kısmı altyapıda. Yönetimin bir altyapı koordinatörü arayışı sürüyor. Geçen hafta Ergin Parlar ismini yazmıştım ama bazı sebeplerden dolayı olmadı…

Şimdi yeni adaylar üzerinde görüşmeler sürüyor. Birkaç isim var ama vermek istemiyorum. Netleşince yazarız.

Altyapıda bir sıkıntı olduğu gerçek. Pilot takım Yeşil Bursa ve altyapı takımlarının Vakıfköy’de bulunması bazı problemlere yol açıyor anladığım kadarıyla.

Yönetim, buna bir çözüm arayışında…

 

 

25’TEN NASIL 7’YE DÜŞTÜ?

 

Gelelim işin asıl kısmına yani gerçeklere;

Dün bir arkadaşım arayıp, “Alt yaş Milli Takımlar’daki Bursasporlu oyuncu sayısına baktın mı hiç? Büyük düşüş var” deyince inceledim.

Çok değil 1-2 sene öncesine kadar 20-25 oyuncu gönderdiğimiz buralarda şu an sadece 7 futbolcusu var Bursaspor’un. U-17 ve U-18 takımlarında ise hiç yok.

Yani, ister Fransız deyin ister Türk birilerinin eli sadece A Takıma değil altyapıya da değmeli. Yoksa bu gidişle yakında 7 rakamını da göremeyebiliriz

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X