Orhan Güney
Orhan Güney

VAR’ı nihayet anladık!

VAR’ın, bu sezon “Bursaspor’a uygulamaya çalıştığı sistemi!” Ankaragücü maçında nihayet anladık;

Artık, 3 atıp 1 sayacağız!

Bursaspor’un üzerine kabus gibi çöken bu sistemin kararları, “Bir tesadüf mü?” yorum sizin…

Biz de her hafta bunu konuşup, yazmaktan mutlu değiliz… Yalnız, futbolun güzelliklerinin içinde “Kara leke” gibi dolaşan bu arkadaşların da kendilerine çeki düzen verme zamanı geldi.

Yoksa, koca sezon böyle geçmez

Dün son dakikada Ankaragücü karambolden gol atsa, ne olacaktı peki? Yönetimlerin, teknik adamların, taraftarların kaderlerini, “Playstation”cılar ve “Kuklaların” eline bırakmayın.

 

YA KÜSERSE!

VAR tamam da sahada futbol var mıydı?

Yoktu

Ankaragücü, geçen hafta Sivasspor’un, Bursaspor’a karşı uyguladığını taklit ederek başladı ama başarılı olamadı… Samet Aybaba’nın bu kez farklı bir planı olduğunu da gördük… Rakibin arkasındaki boşlukları, hızlı oyuncularıyla doldurmak istedi… Umut’la bunu iki kez denedi… İlkinde olmadı ama ikincisinde genç Ramazan’ın uzun topu, fileleri gördü…

Kanatta başlayıp, orta sahada 90 dakikayı tamamlayan Shehu’nun eksikleri olduğu bariz…  Onları giderirse, Bursaspor’un orta sahası Badji-Shehu-Saivet şeklinde olur. Aytaç’a kulübe gözükür.

Solda Umut-Latovlevici devre arasına kadar ayrılmaz ikili olurlar… Sağda ise, hem Barış’a hem Lima’ya alternatif lazım… Burak ve Çağatay devre arasına kadar oldu oldu, olmadı, yerlerine transfer yapılır… 

En büyük korkum da ne biliyor musunuz; Sakho’nun küsmesi?

Senegalli sahada kendini yırtıyor; ne sağında ne solunda ne de yanında onu besleyecek biri yok… Dün Stancu biraz biraz yapmaya çalıştı ama onun da kapasitesi belli…

Şu da bir gerçek; VAR sistemi olmasa Sakho, gol krallığında zirvede yer alırdı…

Herşeye rağmen, 3 puan Bursaspor’a iyi geldi…

 

SUÇ KİMDE?

Maçta bir şey dikkatimi çekti; El Kebir, kulübenin yanından çıkıp top toplayıcı çocuğu ağlatma noktasına getirdi… Böyle bir şey yapmaya kimsenin hakkı yok… Hele hele bir çocuğa… Asıl suçlu kim biliyor musun Kebir kardeşim, ilki sana kart göstermeyen sahadaki kuklada, sonra da o çocuğa topu geç vermesini söyleyen kimse onda… Şimdi hıçkırıkla ağlayan o çocuk, bir daha maça gelir mi? Ya yaşadığı travmayı unutabilir mi?

Biri gelip, senin/sizin, çocuğuna/çocuğunuza aynısını yapsa ne düşünürdünüz, tavrınız ne olurdu?

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X