Orhan Güney
Orhan Güney

Yazıyor, yazıyorrr!

Kim, kiminle ne konuştu? Mesut Mestan adaylıktan niye çekildi? Görevler belirlendi mi? Şenol Güneş ne dedi? Kongre öncesi taze bilgiler, kulisler hepsi burada…

 

Harika ve sonucu merakla beklenen bir seçim süreci geçiriyoruz…

Harika” diyorum çünkü, adayların birbirleriyle sürekli iletişim halinde oluşu, sokağa inmeleri, üyelerle buluşmaları ve özellikle “Yarış Recep Bölükbaşı ile Timur Noyan arasında geçer ama Mesut Mestan’ın hamlesi belirleyici olabilir. Cüneyt Özkan, birleşmezse kaç oy toplar?” gibi konuşmalar bunun başlıca göstergeleri…

Şu an için tam bir fair-play havası esiyor…

 

NE TEKLİF ETTİLER?

 

Geçen hafta “Mesut Mestan kilit rol oynar” demiştim, öyle de oldu. Timur Noyan, kendisine futbol şube sorumluluğu, Recep Bölükbaşı ise kulübün CEO’luğunu teklif etti. Mesut Mestan, Murat Yanıklar ve Cüneyt Özkan birleşmesiyle ilgili yapılan müzakerelerden ise sonuç çıkmadı.

Mestan da dün adaylıktan çekildi… Tabii, “Kiminle birleşti veya birleşecek” gibi sorular da geliyor… Kendisiyle görüştüm, “Kimsenin lehine bir çekilme değil bu. Bursaspor’un menfaatlerine yönelik bir çekilme. Herhangi bir adayın listesinde olmam söz konusu değil. Zaman benim ne kadar haklı olduğumu gösterecektir” dedi.

 

KİLİT GÖREVLER BELLİ

 

Mevcut başkan Recep Bölükbaşı, resmen halkın arasında yaşıyor… İlçeler, mahalleler, sürekli geziyor. Listesini zaten yüzde 90 oranında belirlemişti… İlk verdiği listede 1-2 değişiklik yapması bekleniyor. Kulağıma gelen Nejat Çölek’le devam etmeyeceği yönünde.

Bölükbaşı, ayrıca bazı görevleri de belirlemiş; Hasan Gülayan ikinci başkanlığa devam, Necmettin Kocaman futbol şube sorumlusu, Mustafa Oran idari asbaşkan, Ali Turan altyapı sorumluluğuna devam, Kemal Güler de Yeşil Bursa’nın başkanlığına…

 

FORMA MI HAZIRLATIYOR?

 

Timur Noyan da dün halk turlarına kapalı çarşıdan start verdi. 500 milyon liralık vaadleri küçümsenecek türden değil. Listesini sır gibi saklıyordu, Kapalı Çarşı ziyaretinde bazı mesajlar vardı sanki. İlhan Uslu’nun ikinci başkanı olduğu zaten biliniyordu. Sami Bilge, İlyas Acar, İsa Altıkardeş, Hasan Erdem, Erkan Kamat ve Yahya Bahadır (Şu an Bölükbaşı yönetiminde görev yapıyor) dün yanındaydı. Mustafa Yedikardeş ve Recai Özdemir isimleri de geçiyor ama listede olup, olmayacaklarını bilmiyorum. Aldığım başka bir duyum da, Noyan’ın kongre salonunda üyelere bir forma göstereceği ve arkasında da “Batalla” yazacağı yönünde…

 

 

YOLA DEVAM

 

Cüneyt Özkan, yarışı kesinlikle bırakmayacak. Dün görüştüm “Yola devam” dedi ve şunları söyledi: “Çok güzel bir liste oluşturduk. Mali, idari ve sportif, sosyal başlıklar altında bir yönetim planımız olacak. Tekrar belirtiyorum, herhangi bir birleşme veya çekilme olmayacak.”

 

SİNİRİMİ BOZMAK İSTEMİYORUM!

 

Bu arada, seçim sürecinde Şenol Güneş için yazılıp, söylenen bazı şeyler de hoş değildi… “Beşiktaş’la anlaştı, kesin gidecek”, “Timur Noyan’la görüşmesi bir mesaj mı?”, “Recep Bölükbaşı kazanırsa devam etmeyecek” şeklinde yakışık almayan sözler sizin de kulağınıza geliyordur… Güneş’in etik olmayan bir davranış içinde hiçbir zaman olmayacağını düşünüyor hatta biliyorum. Dün kendisiyle de görüştüm, “Orhan, kongre ortamında sinirimi bozmak istemiyorum. Hatta, basın toplantısı bile düzenlemiyorum farkındaysanız. Zaten, maçlar sıkıştı, takımı ayakta tutmaya çalışıyoruz. Bir de bunlarla uğraşamam dağılırım” dedi. Şenol Güneş’in, kim kazanırsa kazansın Bursaspor’da kalacağına inanıyorum… Ya siz?

 

****

 

Holmen oynasaydı faturası ağır olurdu!

 

Fenerbahçe’den kiralanırken sözleşmesine “Fenerbahçe’ye karşı oynayamaz” maddesi konulduğu için Bursaspor’un, sarı laciverti kulüple yaptığı karşılaşmalarda forma giyememiş Teknik Direktör Şenol Güneş de bu duruma “Şikeden daha ağır” diye isyan etmişti. Eğer Holmen, Fenerbahçe maçlarında oynasaydı Bursaspor, sarı lacivertli kulübe 1 milyon Euro kiralama bedeli ödeyecekti. Çünkü, yapılan protokolde bu da yazıyordu.

 

Prim ve maaşlar ödendi!

 

Yeşil Bursa’yla patlak veren kulüpteki maddi sıkıntı Karabükspor maçı öncesi çözüldü… Personelin 800 bin lirayı bulan maaşları ödenirken, futbolcuların da Erciyes galibiyetinin 15’er bin liralık primleri dağıtıldı. Pilot takımdaki kriz de zaten tatlıya bağlanmıştı.

 

Resmen dayak yemişler!

 

Fotoğrafları görüyorsunuz… Pazar günü Atıcılar Sahası’nda oynanan Ahmetpaşa-Kumlukalan 2. Amatör Küme maçının bitişinin hemen akabinde yaşanan olayların sonucu… Hakemler resmen dayak yemiş… Kim atmış, niye atmış olay adli mercilere yansıdığı taşındığı için çıkacaktır ama daha önemlisi şiddetin boyutu… Bir hakemin sırtında, kim vurduysa ayak izi kalmış, diğeri yerde baygın yatıyor. Bayan hakem, araya girenler sayesinde son anda kurtulmuş. Yani futbol, futbol olmaktan çıkmış, sokak kavgasına dönmüş, çok yazık. Ben hakemlerin yerinde olsam, gaza getirmek için söylemiyorum ama maçları bir hafta boykot ederim. Dernek Başkanı Muhammet Çağ aradı, fotoğrafları gönderirken “Yalnızlıktan” dert yandı, emniyetin 2. Küme karşılaşmalarına daha fazla ilgili olması gerektiğini vurguladı. 

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X