Orhan Güney
Orhan Güney

Yeşil Bursa’ya talibiz!

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali açıkladı;

 

Bursaspor yönetimiyle görüşmelere başladıklarını duyuran Başkan Edebali, hedefinin Yıldırım’a Süper Lig takımı çıkarmak olduğunu söylerken, kulübün isminin de “Yeşil Yıldırım” olabileceğini belirtti.

 

Yıldırım, üzerinde durulması gereken bir ilçe aslında… Özellikle sporda, çok iyi bir tabana sahip olmasına ve Türkiye’ye başarılı isimler kazandırmasına rağmen takım halinde sıçrama yapamayan veya yaptırılmayan bir konumda…

Futbolda yakın gelecekte Arabayatağıspor’un elde ettiği Türkiye şampiyonluğu ve Yolspor’la birlikte Türk futboluna kazandırdığı yetenekleri hala izliyoruz. Birçok amatör kulüp, aynı doğrultuda Yıldırım’daki gençliğe hizmet ediyor…

Tabii, Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali de göreve geldikten sonra Yıldırım’daki cevheri ortaya çıkarma adına adımlar attı, atıyor da… Karayolları’nın bulunduğu alana spor kampüsü projesi gerçekten yerinde bir hareketti… İşte o tesise, profesyonel kulüp de lazım demiştik…

 

HEDEF SÜPER LİG

 

Duyduk ki, Başkan Edebali harekete geçmiş bileBursaspor’un Pilot Takımı, Spor Toto 3.Lig ekibi Yeşil Bursa’yı Yıldırım’a kazandırmak için Bursaspor yönetimiyle masaya oturmuş.

Dün kendisini aradım gelişmeleri şöyle anlattı: “Evet Yeşil Bursa’ya talibiz… Bursaspor yönetimiyle yeni bir görüşmemiz oldu… Yıldırım, nüfusu 700 bin olan bir ilçe… Biz de, sporda profesyonel anlamda temsil edilmek istiyoruz. Akhisar’ın bile Süper Lig’de takımı var Yıldırım’ın niye olmasın. Amacımız, 3.Lig’de bir takım alıp, onu Süper Lig’e kadar taşımak. Çok önemli amatör kulüplerimiz ve onların yetiştirdiği sporcular var. Neden bunları elimden kaçıralım. Tabandan beslenen bir ilçe olarak, bu yetenekleri kendi içimizde değerlendirelim. Şu an görüşmelerimizi yoğunlaştırdık. Bursaspor’un da bu işe sıcak bakacağını ve onlara da fayda sağlayacağını düşünüyorum.”

 

İSİM DE BULUNMUŞ

 

Başkan Edebali, kulübe isim çalışması bile yapmış; “Yeşil Yıldırım veya Yıldırım Belediyespor olabilir” dedi.

Maçları oynamak için tesis ihtiyacı olduğunu da vurgulayan İsmail Hakkı Edebali, “Profesyonel takıma güzel bir stadyum da yakışır. Fidyekızık Sahası’nı elden geçirebiliriz. Zemini suni ama normal çime çevirebiliriz. Ayrıca, kapasiteyi de arttırmamız gerekiyor. Bunların hepsini düşünüyoruz. Önce kulübü devralıp sonra gereken hamleleri de yapacağız” diye konuştu.

Son olarak, “Yeşil Bursa olmazsa Nilüferspor’u düşünür müsünüz” diye sordum, “O da olabilir. Ama, önceliğimiz Yeşil Bursa” cevabını verdi Başkan Edebali.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X