Avatar
Selahattin Adıgüzeller

2015 burcunu okumadan aday olma!

KOÇ:

2015 Genel seçiminde milletvekili adayı olmak istiyorsun ama hangi partiyi seçeceğin konusunda hala kararsız görünüyorsun. Bir an önce kararını ver, teklif gelir diye beklersen avucunu yalarsın.

 

BOĞA:

O seçim bu seçim, hiç düşünme milletvekilliğine aday adayı ol. Kesin listedesin fakat sıralamadaki yerin konusunda sıkıntı yaşayabilirsin. Benden uyarması!

 

YENGEÇ:

Yol yakınken adaylık hayalinden vazgeç. Dosya paran yanmasın. Al o parayla aileni güzel bir tatile götür. Milletvekilliği seçiminde şansın sıfır.

 

İKİZLER:

Aşkta kaybediyorsun ama siyasette kazanacaksın. Git kendine güzel bir larcivert takım elbise yaptır, sana Ankara yolu görünüyor. Mezitler’de buzlanma olabilir, aman dikkat!

 

TERAZİ:

Milletvekili aday adayı mı olayım, il yönetiminde devam mı edeyim diye aylardır tartıyor, biçiyorsun. Çok düşünme ver kararını… Kaderde varsa üzülmek, neye yarar süzülmek!

 

ASLAN:

Partideki görevinden istifa etmekle çok acele etmişin… Dimyat’a pirince giderken, evdeki bulgurdan olma ihtimalin yüksek. Genel Merkez’deki dayılarına pek güvenme, onlar kendi derdinde!

 

AKREP :

2015 senin yılın… Zehir gibi geçecek! Milletvekili adaylık sürecinde diline dikkat et! Yoksa bütün emeklerin boşa gidecek…

 

BAŞAK:

Milletvekili aday adayı olarak girdiğin tüm yoklamalardan, anketlerden ilk sıralarda çıkacaksın fakat, açıklanacak listede başaklara geleceksin. Üzgünüm!

 

YAY:

Bu kadar gerilmene hiç gerek yok. Milletvekili aday listesinde hedefi 12’den vuracaksın. 12.nci sıra banko senin! Hadi gene iyisin!

 

OĞLAK:

Dur hele, vekilliğe aday olmadan önce bir yılbaşı bileti al, şansını test et derim… Amorti çıkarsa hiç çekinme git hemen adaylığını açıkla!

 

KOVA:

Sakın dolduruşa gelme! Parti tabanı dediğin kitle, seçim dönemi kimi görse “vekillik senin hakkın, yakışır sana TBMM” gazı veriyor, benden söylemesi…

 

BALIK:

Ne bakıyorsun alık alık, gidip aday olsana… Listede ilk sırada adını göremezsen panik yapma… Balık baştan kokar diye, bire koymayacaklar seni…

 

 

Umuda bilet alanlar

 

CHP’de İl ve ilçe yönetimlerindeki görevlerinden istifa ederek, milletvekili aday adayı olanların sayısı bugünden 20’yi bulmuş…

Onlara, umuda bilet alanlar diyebiliriz…

Seçime daha var altı ay

Altı ay sonrası bir seçim için bugünden istifa etmek, risk değil mi?

O istifa edenler, unutulmamak, gündemde kalmak için kimbilir nasıl çırpınacaklar maddi manevi!

Yalnız, bugünden 20 aday adayı çıkıyorsa, önümüzdeki genel seçimde CHP’de epey hareketlilik yaşanacak gibi…

 

BURSARAY yolcuları görmesin!

 

 

Sabahları ve akşamları belli saatlerde, Bursaray vagonları öyle dolu oluyor ki, yolu uzun olan ayaktaki yolcular, bir gün fotoğraftaki vatandaşların sistemini uygularsa şaşırmayalım!

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X