Avatar
Selahattin Adıgüzeller

Bozbey’den, yeşil-beyaz ve mavi bir Bursa vaadi…

Cumhur İttifakı’nın AK Parti Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Alinur Aktaş’tan, 31 Mart’taki yerel seçime dair projelerini geçtiğimiz günlerde dinlemiştik…

Dün de, Millet İttifakı’nın CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey’i dinledik.

Seçimlerin iki iddialı başkan adayının proje açıklama toplantılarını kıyaslamak gerekirse;

Aktaş’ın Merinos AKKM’deki toplantısı görsel açıdan daha görkemli ve dijitaldi. Bozbey’in BAOB Yerleşkesi’ndeki toplantısı daha sadeydi.

Aktaş’ın toplantısına partisinin ve Cumhur İttifakı ortağı MHP yöneticileri ve adayı tam kadro katılmışlardı… Bozbey’i de dünkü toplantısında CHP’liler ve Millet İttifakı ortağı İYİ Parti’liler yalnız bırakmadı.

* Aktaş, toplantısını ikiye bölmüş, sabah basına, öğle sonrası da STK’lara ayırmıştı. Bozbey, tek toplantıda herkese anlattı projelerini.

Aktaş da sahnede tek başına kulaklıklı mikrofonla, promter tekniği kullanarak konuştu, Bozbey de… Alinur Başkan bu konuda daha başarılıydı diyebilirim!

* Her iki başkan adayın da konuşmaları dev ekrana yansıtılan animasyonlarla destekliydi. Fakat ne hikmetse Bozbey’in ekrana yansıtılan görsellerdeki erkeklerin çoğu sakallıydı!

* İkisi de, sözlerine “Güzel Bursa” övgüleriyle başladı.

Aktaş, projelerini ana başlıkta toplamıştı. Bozbey 7 ana başlıkta topladı.

Aktaş’ın ilk önceliği Trafik ve Ulaşımdı… Bozbey’in de…

Aktaş’ın, trafik sorununa çözüm projeleri raylı sistem ve kavşak ağırlıklıydı. Bozbey, raylı sistemin dışında bisiklet dostu ve yürünebilir bir kent de vaat etti. Atatürk Caddesi’ni yayalaştıracağını söyledi.

Aktaş, bol bol millet bahçeleri yapacakları söylemişti, Bozbey de kent bostanları yapma sözü verdi. Vatandaş Tanzim’e gitmeyecek, burada kendi soğanını, domatesini kendi ekip toplayacak ne güzel!

Aktaş, göreve geldiğinde yaptığı ulaşım ve sudaki indirimlerin daha da devam edeceğini söylemişti… Bozbey de aynı vaat de bulundu, hatta bir tık daha ileri gidip yol kenarlarındaki paralı otopark uygulamasını da kaldıracağını belirtti.

Aktaş, yıkılan Atatürk Stadı’nın yerine yapılacak millet bahçesinde Bursaspor anı duvarı da düşündüklerini söylemişti… Bozbey, stadyumdaki yıkılan kapalı tribünü tekrar yapacaklarını ve altına da Bursaspor müzesi kuracakları sözünü verdi.

Aktaş, yeni stadın adını en yüksek parayı verenin koyacağını belirtmişti… Bozbey, stadın ismi halk oylamasıyla belirleneceğini söyledi.

Aktaş, daha yeşil ve huzurlu bir Bursa vaadinde bulunmuştu… Bozbey de, paylaşarak, konuşarak, uzlaşarak daha yeşil, beyaz, mavi ve gülümseyen bir Bursa vaadinde bulundu…

 

Salonu ağlatan film!

 

Millet İttifakı’nın CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey’in 7 başlıkta topladığı projelerin özeti…

Bursa’yı;

* Ulaşılabilir

* Yaşayan/Yaşanan

* Katılımcı

* Zinde

* Eşit

* Bereketli 

* Eşit

Ve;

Yeşil-Beyaz-Mavi bir şehre döndürmek…

Bunları nasıl yapacağını anlattıktan sonra, kendisini ve salondakileri duygulandıran, adeta “Ağlayın, Nilüfer’desiniz” dedirten, kısa bir film izletti Bozbey

Açlıktan, yoksulluktan, işsizlikten korkan çocukların, gençlerin, anne ve babaların, geleceğe dair  korkularını, çaresizliklerini anlattığı gerçek kişilerin sesleri geliyordu…

Ekranda ise, bu kaygıları destekleyen mizansen fotoğraflar vardı.

“Az önce anlattığım projeleri yaparız ama asıl önceliğimiz, işte bu insanlara derman olmaktır. Bursa’da hiçbir çocuğun yatağına aç girmemesini sağlamaktır. Bunu başarabilmek hepsinden daha önemli” diyerek bitirdi toplantısını Mustafa Bozbey…     

 

Doktor kontrolünde siyaset!

 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Mustafakemalpaşa ziyareti sırasında, talihsiz bir kaza geçirmişti, İl Başkanı  Dr. Yahya Bahadır

Konvoydaki bir araç ayak parmaklarının üzerinden geçmişti…

Dün dayanamayıp koltuk değneğiyle, Bozbey’in toplantısına o da gelmiş.

“Seçim gazisi, ne işin var burada? Memleketi sen mi kurtaracaksın Başkanım?” diye takıldım…

Yanındaki CHP Bursa Milletvekili meslektaşı Yüksel Özkan’ı göstererek, yüzüne yansıyan acısına rağmen yaptığı espri çok iyiydi:

“Sorun yok! Doktor kontrolünde geldim!”  

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X