Avatar
Selahattin Adıgüzeller

Osmangazi Belediyesi’nden eleştirilere itiraz var

Osmangazi Belediyesi’nin Soğanlı’daki kentsel dönüşüm projesine ilişkin şöyle eleştiriler yapılıyordu…

Deniliyordu ki, “Belediye çöküntü bölgesindeki eski ve riskli binaları yıkmadı ki, boş araziye müteahhitlere yaptırdı yeni binaları… Böyle dönüşümü herkes yapar!”

Önceki gün bu eleştirilere köşemde yer vermiştim…

Osmangazi Belediyesi’nden anında yazılı açıklama geldi tabii…

Yapılan eleştirileri haksızlık olarak yorumlamışlar.

Açıklama uzun özetini madde madde paylaşayım…

*

* Boş arazi denilen yeri Belediye, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte 130 milyon 897 bin lira kamulaştırma bedeli ödeyerek satın almış.

* Bu alana 1849 konut, 218 de dükkan yapılmış. Bunların bir bölümü Belediye’ye ait…

* Bölgedeki 246 adet binanın bulunduğu 7 hektarlık alan Bakanlıkça riskli alan ilan edilmişti. O binaların takası için sahipleriyle görüşmeler başlanmış, 70 binanın mülk sahibi ile anlaşma yapılarak yeni yapılara nakli gerçekleşmiş. Bu oran riskli alandaki  nüfusun yüzde 33’üymüş.

* Projedeki hedef, riskli alandaki 246 binada oturanların tamamının yeni konutlara geçirmek. Kentsel dönüşümün ilk etabı böylece başarıyla gerçekleşmiş olacak.

* Projenin en güzel yanı, insanlara maket üzerinden değil bitmiş gerçek konutlar gösterilerek kentsel dönüşüme teşvik ediliyor.

*

Açıklamanın son bölümünde, projeyi eleştirenlere bir hatırlatma da vardı…

Yorum yapmadan onu da aktarayım:

“Soğanlı’daki kentsel dönüşüm, bina yıkıp yerine yeni bina yapmak şeklinde değil tüm sosyal olanakları planlanarak hayata geçirilen birçok yönü ile benzersiz projedir.

Ayrıca;

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından da kentsel dönüşüme örnek gösterilen, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da desteklediği, zemin+5 kattan oluşan bir projedir. “

       

Yok böyle bir ses!

 

Devlet eski Bakanı Cavit Çağlar, ramazan ayı öncesi geleneksel hale gelen organizasyonda, Bursalı eskimeyen dostlarıyla buluştu hafta içinde…

O gece aynı zamanda Cavit Bey’in de doğum günüydü…

Mercure Otel’deki vefa kokulu anıların, esprili sohbetlerin paylaşıldığı bu güzel gecede, şarkılar da dostluğa, sevgiye, mutluluğa dairdi…

selo-073.jpgGeceye katılanlar, merkez sağın duayen siyasetçisi ve Karacabey’in tanınmış çiftçilerinden Nuri Karaca’nın bir gizli yeteneğini de keşfettiler yemekte…

Aktif siyasetteyken ve yıllarca görev yaptığı Ziraat Odası başkanlığı döneminde, bölgesindeki tarım ve hayvancılık yapanların haklarını savunan hala bu mücadelesini sürdüren Karaca’nın, müzikte de sesinin ne kadar gür olduğuna tanık oldu dostları…

Bülent Ersoy’un 70 parça saz desteğiyle söylediği Müslüm Gürses’e ait en ağır makamdaki şarkıyı, oturduğu yerde ve tek kemanla hiç detone olmadan söylemeyi başaran Nuri Bey’i ayakta alkışladılar.

Karaca Başkan,  yandınız siz!

Sesinizin güzelliği, davetli olduğunuz düğünlerde de başına iş açabilir!

Gitmeden önce bol bol yumurta içmek zorunda kalabilirsiniz!

Bence yanınızda vokal olarak Sedat Akgün’ü de götürün…

 

Gururlandıran ödül

 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) düzenlediği proje yarışmasına, tam 365 ticaret odası ve borsa katılmış, 40 proje finale kalmıştı.

Finalde, Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi projesiyle Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) birincilik ödülünü kapmış.

Ödülü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden alan Başkan İbrahim Burkay’ın gururu gözlerinden okunuyordu.

Durmak yok ödüllere devam Başkan!

Biliyorsunuz, Bursa durursa, Türkiye durur!

 

Geçmiş olsun Özdal!

 

Gazetedeki sayfa komşum Mustafa Özdal, araştırmacı yazarlık uğruna sergilediği cesaret ve fedakarlık az kalsın başına iş açacaktı.

Haber amaçlı gittiği Mustafakemalpaşa’nın Karaoğlan Köyü’nde, selfie çektirmek için yanlarına yaklaştığı bir grup öfkeli mandanın hışmına uğramış.

Neyse ki matadorları aratmayan çeviklikle olay yerinden kaçarak, tehlikeyi kazasız belasız atlatmayı başarmış Özdal

Mandalar öyle kolay kolay öfkelenmez, yoksa hayvanlara yerel seçimin sonuçlarını nasıl bulduklarını mı sordu acaba?

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X