Avatar
Yusuf Kayışoğlu

5 otobüsle Ankara`ya…

CHP, çiftçiyi Ankara`da buluşturuyor.

 

 

Yenimahalle`de olacak çiftçiler.

Neden Ankara, neden Bursa veya Konya değil?..

CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, “Türkiye`nin her yerinden çiftçiler gelecek.

Merkezi noktada Ankara var.

Bu nedenle `Güçlü çiftçi, Güçlü Türkiye` buluşması Ankara`da gerçekleştiriliyor.

Bursa da güçlü bir şekilde yerini alacak” notunu düşüyor.

Her ne kadar Bursa bir sanayi kenti olarak algılansa da Gürsu, Yenişehir, Karacabey ve Mustafakemalpaşa gibi geniş alanlarıyla bir çiftçi kenti de…

Ve tabii…

Zeytinciliğin adresi olan Mudanya, İznik, Orhangazi ve Gemlik`i de eklemek gerekiyor listeye…

Çok yönlü bir kentte sorunlar ortaya çıktığında kimlikleri de ortaya çıkıyor.

Bursa da böyle bir kent…

Ziraat Mühendisleri Odası Başkanlığı da yapmış olan CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, çiftçinin Ankara buluşmasında birden çok hassas nokta bulunduğunu belirtiliyor.

Önce…

Toplantının neredeyse tam bir gün olduğunun altını çiziyor.

Ankara Milletvekili Gökhan Günaydın`ın 15 dakikalık sunumuyla başlayacak toplantının tamamınıCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun izleyeceğini belirtiyor.

Yani…

Kılıçdaroğlu konuşup gitmeyecek.

Demiröz`ün altını özenle çizdiği bir başka nokta ise Günaydın`ın sunumundan sonra Ankara Yenimahalle`deki buluşmada sözün tamamen çiftçide olacağı notu…

Çiftçi konuşacak.

Genel Başkanımız dinleyecek.

Üreticilerimizin konuşmasından sonra da Cumhuriyet Halk Partisi`nin 2015 genel seçimlerindeki Tarım Programı`nın taslağı açıklanacak” diyen Demiröz, Ankara`daki çiftçi buluşmasına Bursa`dan da beş otobüs gideceğini belirtiyor.

Koordinasyonu İl başkanlığı üstlenmiş.

Bursa`daki katılımın 7 otobüsü bulduğunu ancak sınırlama getirmek zorunda kaldıklarını da belirtiyor, CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz…

 

KOÇDEMİR KARARINI VERDİ

 

Bir hafta önce belediye başkanının, il başkanının, milletvekilinin delegelere telkinde bulunup seçmeyin dediği…

Delegenin ise bu telkinlere aldırmayıp seçtiği Ak Parti Büyükorhan İlçe Başkanı Osman Koçdemir, bugün öğlen saatlerinde İl Başkanı Cemalettin Torun`a kararını bildirmeye hazırlanıyor.

Birkaç gün önce Ak Parti Genel Merkezi`nin Bursa koordinatörü olarak görevlendirdiği Hacı Turan`ın “İstifa edin, ilçe başkanını da siz belirleyin” teklifini düşünen Koçdemir, gelinen noktayı şu sözlerle özetliyor:

Kararımızı verdik.

Yarın(bugün) İl Başkanımız Cemalettin Torun`a istifamı vereceğim.

Siyasette inatla bir yere varmak mümkün değil.

Biz…

Kongreyi kazanarak, istediğimiz aldık zaten…

Niyetimiz, gösterilen adayın doğru olmadığını ortaya koymaktı.

Bunu da kongre sonucuyla başardık.

Kafamdan geçen birkaç isim var.

Cumartesi günü(yarın) Bursa Koordinatörümüz Hacı Turan Bey`e ileteceğim.”

Koçdemir, geçen hafta cumartesi günü gerçekleşen kongrede Ankara`nın adayı Necat Oktay`ı 17 oyla geride bırakıp ilçe başkanı seçilmişti.

Kongrede konuşma fırsatı da verilmeyen Koçdemir`e ilçe başkanı sıfatıyla konuşan Oktay, Büyükorhan Belediye Başkanı Hasan Taş, İl Başkanı Cemalettin Torun, milletvekilleri adına konuşan Hakan Çavuşoğlu sert sözler sarf etmiş; ancak delege son noktayı Koçdemir diye koymuştu.

5. olağan kongrelere “İleri Demokrasi” motivasyonuyla giren Ak Parti`deki tek adaylı baskıyı sandıkta kıran Koçdemir, “Bırak, istifa et” zorlamalara ancak bir hafta dayanabildi.

 

ŞEVKET ORHAN NE DİYOR?..

 

Büyükşehir Belediyesi`nin bütünşehir futbol turnuvasında yaşanan olaylar gelenekselleşmesi arzu edilen organizasyonun üstüne karabulut gibi çökmüş gözüküyor.

Zira…

Hem Büyükşehir Osmangazi hem de Büyükşehir Şirketler ile Yıldırım Belediyesi maçlarında yaşanan olaylar nedeniyle üçünülük dördüncülük maçına Osmangazi ile Yıldırım çıkmadı.

Büyükşehir Şirketler ile final oynayıp kazanan Büyükşehir Belediyesi futbol takımıyla Osmangazi Belediyesi arasında oynan maçta çıkan kavgayla ilgili suçlanan Ak Parti Bursa eski Milletvekili Şevket Orhan iseBüyükşehir cephesinden gelen iddianın doğru olmadığını söylüyor.

Meclis üyesi Ahmet Köken`in davetiyle maça gittiğini, Kent Konseyi Başkanı Semih Pala ile birlikte maçı izleyip ayrıldığı esnada çıkan kavgaya ayırmak üzere dahil olduğunu aktarıyor.

Orhan, “Tartışma büyüyüp olaya polis dahil olunca müdahele ettim.

Her iki takımı odalarına gönderdim.

Ayırırken birilerine zarar verdiysem haklarını helal etsinler, özür dilerim.

Küfür etmek, kavgaya dahil olmak; böyle bir şey olur mu” diyor.

O anlara tanık olanlar da benzer şeyler söylüyor.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X