Yazgan’dan gençlere öneriler

Uludağ Üniversitesi’ne bağlı Yenişehir İbrahim Orhan Meslek Yüksekokulu’nun ‘Kariyer Günleri’ etkinliğine katılan Uludağ Yaş Sebze Meyve İhracatçılar Birliği Başkanı Prof. Dr. Senih Yazgan, öğrencilerden çok okumalarını istedi.

Yazgan’dan gençlere öneriler

GÜRHAN ADANA

Öğrencilere seslenen Yazgan, sosyal olmalarını, yabancı dil öğrenmelerini ve kitap okumalarını istedi. Yazgan, “Mutlaka sosyal olun. İnsanlarla kontak kurmaktan çekinmeyin, onlarla sohbetler yapın. İyi bir yabancı diliniz olsun. Kitap okuyun, eğer okumazsanız konuşmanızı geliştiremezsiniz. Ailemde en çok para harcadığımız şey kitaptır. Her kitabı okuyun. Kendinize dersler çıkarın. Hitabetinizi, sözlü anlatım yeteneğinizi böyle geliştirebilirsiniz” dedi.

Yaşamın sorunsuz olmadığını vurgulayan Yazgan, paranın hedef olarak seçilmesinin yanlış olduğunu söyledi. Yazgan, “Cep telefonlarından kurtulup sosyal medya yerine kendinizi kültürel ortamlara atarsanız, çok daha mutlu olacaksınız. Unutmayın, hayata küserseniz kendinize küsersiniz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X